Het weer: zonnig

Zwolle – De dag begint op de meeste plaatsen met zon. In de loop van de dag kan er een wolkenveld vanaf de Noordzee komen. Het wordt een graad of 13. De wind is matig en komt uit het westen.

Vandaag zorgt een uitloper van het Azorenhoog voor rustig weer in ons land. Met een westelijke stroming worden enkele wolkenvelden aangevoerd, maar de zon zal zich regelmatig laten zien. De kans op een verdwaalde bui is niet uit te sluiten, maar in het grootste deel van het land blijft het de gehele dag droog. De wind is matig, aan zee vrij krachtig en het kwik ligt rond 13 graden. De weersverbetering is geen lang leven beschoren want vannachtzorgt een storing vanaf de Noordzee voor bewolking en regen. De temperatuur daalt dan naar een graad of 8 aan de kust en 6 graden in het binnenland.

Ook dinsdag (Bevrijdingsdag) overdag overheerst de bewolking en valt er van tijd tot tijd (mot)regen. De hoeveelheden lopen volgens de huidige verwachtingen uiteen van 1-2 mm in het zuiden tot ruim 5 mm in het noorden. De temperaturen zijn met 11 graden aan de noordkust tot 15 in het zuiden aan de magere kant.

Ook woensdagzijn we nog niet van de storing af en overheerst de bewolking. Wel nemen de neerslagkansen in de loop van de dag sterk af, zodat de neerslagaftappingen van dinsdag zeker niet gehaald zullen worden. De temperatuur boekt met 17 graden een bescheiden winst.

De periode van donderdag t/m zaterdag kan dankzij de toenemende invloed van het Azorenhoog wel eens droog verlopen. Er zijn perioden met zon en de temperaturen lopen op richting de 20 graden. Vanaf zondag wordt de kans op een bui weer groter, maar op deze verwachtingstermijn is het verstandig om rekening te houden met onzekerheden in timing en koers van de weersystemen.

Artikel delen:

Reageer