SP deelt gratis aandelen Essent uit

Zwolle – de SP-afdelingen in Overijssel delen op het bevrijdingsfestival in Zwolle gratis aandelen van Essent uit. Hiermee geeft de SP de aandelen van Essent in handen van de mensen, want het is eigendom van hen. De partij wil hiermee de aandacht vestigen op de vergadering van de provinciale staten van Overijssel op 6 mei, waar wordt beslist over de verkoop van de aandelen van Essent. Veel inwoners van Overijssel willen net als de SP dat de energievoorziening in publieke handen blijft. De SP roept de statenleden op om het voorbeeld van de provinciale staten in Brabant te volgen en ervoor te kiezen om de aandelen niet te verkopen.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

De SP is geen voorstander van de verkoop, omdat energie een basisvoorziening is, net als drinkwater en riolering. Zo iets belangrijks moet niet aan de vrije markt over worden gelaten. De SP vindt het een kortzichtig besluit om de aandelen van Essent te verkopen aan een commercieel buitenlands bedrijf. He levert nu misschien veel geld op, maar daarmee raken we wel onze invloed op de energievoorziening kwijt. Buitenlandse bedrijven gaan straks over de prijs die wij voor onze energie moeten betalen.

De SP heeft grote zorgen over hogere energietarieven, slechter milieubeleid en andere nadelige gevolgen bij het kwijtraken van zeggenschap over Essent dat nu nog van ons allemaal is.Bovendien komt bij een eventuele verkoop van Essent het bedrijf in handen van RWE, een Duits bedrijf, dat in opspraak is wegens de energieopwekking via vervuilende bruinkoolcentrales.

De SP staat op dinsdag 5 mei van 12:00 – 18:00 uur op het bevrijdingsfestival bij het provinciehuis in Zwolle

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Onze linkse broeders maken weer een hoop tamtam en pakken zo toch weer wat publiciteit. deze bijzonder rap slinkende partij deelt toch het liefst dikke uitkeringen uit ?


  Maak melding

 2. Ultra-rechtse babyboomers en domme schreeuwers als Joop gooien het liefst het hele land in de verkoop voor éénmalig zakkenvullen en zelfverrijking.
  Dit hebben ze al gedaan met de NS,het ziekenfonds etc.
  Ooh oh oh wat zouden die bedrijven onder mekaar gaan concurreren en daardoor ons gunstiger tarieven gaan opleveren, niet dus !
  De SP beseft dat er ook nog generaties na ons komen.


  Maak melding

 3. De SP weet niet goed waar ze het over hebben. De netten, transport en energievoorziening blijft in Nederlandse handen. Alleen het commerciele deel van Essent (facturen versturen en campagnes voeren) wordt door RWE overgenomen. Dus de levering zal nooit in gevaar komen.

  Prutsers zijn het… en ze verspreiden gewoon de verkeerde informatie.


  Maak melding

 4. Laat ze nog maar meer van die akties ondernemen, zo krijgen ze echt geen zetels meer. Goed gedaan, je eigen glazen ingooien.


  Maak melding

 5. gelukkig stemt zwolleeder nog wel op ze maar ik vrees dat dit 1 van de laatse stuiptrekkingen was van deze enthousiaste mao-aanhangers.


  Maak melding

Reageer