Jongeren krijgen deze week boekje over geldzaken

Zwolle – De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat jongeren voorbereid zijn op hun financiële verantwoordelijkheden. Alle jongeren die dit jaar 18 jaar worden of zijn, ontvangen daarom binnenkort gratis het boekje ´Voor boven de 18, alles wat je weten wilt over geld´.  

Voor jongeren die 18 jaar worden verandert er nogal wat. Wie eenmaal meerderjarig is, moet bijvoorbeeld zelf zijn zorgverzekering (kunnen) afsluiten. In de meeste gevallen komen jongeren in aanmerking voor zorgtoeslag. Meerderjarig zijn betekent ook aansprakelijk zijn voor de schulden die je maakt. Gebleken is dat steeds meer jongeren in de schulden raken en dat die schulden steeds vaker problematische vormen aannemen. Om jongeren te informeren wat er zoal op financieel gebied verandert zodra zij meerderjarig zijn, krijgen zij binnenkort het boekje over geldzaken in de brievenbus.  

´Voor boven de 18, alles wat je weten wilt over geld´ is een uitgave van het Nibud. In het boekje staat wat 18-jarigen moeten weten en kunnen op het gebied van geld.

Het is een praktische en overzichtelijke gids, dat de thema´s wonen, werken, studeren en overzicht houden behandelt. Ook wordt uitleg gegeven over hoe schulden zijn te voorkomen.  

Het verspreiden van de Nibud-uitgave in Zwolle is mede mogelijk gemaakt door de Delta Lloyd Group Foundation. Delta Lloyd Groep maakt zich sterk voor het stimuleren van maatschappelijke oplossingen op het gebied van financiële zelfredzaamheid in Nederland. De projecten en initiatieven die de Foundation steunt of zelf opzet, bieden kennis en kansen en zijn gericht op het voorkómen van financiële problemen. 

Artikel delen:

Reageer