Zwols theater naar Concertgebouw Amsterdam

Zwolle – Samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerkoor presenteert de Zwolse theatergroep Gnaffel zondag 10 mei om 14.15 uur de kinderopera ‘l’Enfant et les Sortilèges’ in het Concertgebouw in Amsterdam. Na een succesvolle samenwerking in 2006 ontving Gnaffel wederom het eervolle verzoek van het Nelderlands Philharmonisch Orkest, om het verhaal bij één van haar concerten met levensgrote poppen te vertolken.

In samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerkoor maakt Gnaffel de familievoorstelling ‘l’Enfant et les sortileges’. Deze korte opera van Ravel gaat over een kind dat nergens zin in heeft: “Ik wil geen huiswerk maken, ik wil niet luisteren, ik wil niks.” Als het kind stampij maakt, boeken en behang verscheurt en hard op staarten trapt, komen dieren en spullen in opstand. Gnaffel voegt hieraan twee stokoude heren, een beeldschone prinses, statige bomen en twee arrogante katten toe.

In 2006 maakte Theater Gnaffel in coproductie met NedPhoGo!, de educatieve tak van het Nederlands Philharmonisch Orkest, voor het eerst een kinderconcert voor in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Dit betrof Roodkapje naar de bijzondere versie van Roald Dahl op muziek van Paul Patterson en een deel uit de Peer Gynt Suites van Grieg. De samenwerking is beide partijen zeer goed bevallen. Theater Gnaffel ervaart dat muziek en poppenspel elkaar erg goed kunnen aanvullen en ziet het als een artistieke uitdaging om deze opera voor kinderen met haar poppen uit te voeren.

Wie

Dirigent: Wayne Marshal

Regie: Rob Vriens

Spel en poppen: Marlyn Coetsier en Elout Hol

Nederlands Philharmonisch Orkest

Nederlands Kamerkoor

Solisten uit het Nederlands Kamerkoor
Kinderkoor De Kickers

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl

Artikel delen:

Reageer