Jan Everse terug bij FC Zwolle

Zwolle – De op non-actief gezette trainer Jan Everse keert terug bij FC Zwolle. Maandag staat hij na bijna twee maanden weer voor de groep.

Dinsdag kwamen het ad-interim bestuur en Jan Everse een nieuw contract overeen. Over de inhoud is nog niets bekend. Interim-trainer Marco Roelofsen zal tot en met de laatste competitiewedstrijd van FC Zwolle, aanstaande vrijdag tegen Haarlem, op de bank zitten. Everse werd begin maart op non-actief gezet na het veelbesproken bitterballenincident. In een arbitragezaak werd Everse in het gelijk gesteld. Het bestuur is afgetreden. Er zijn rellen geweest bij het stadion en er is een stille tocht gehouden. Ook werd een ruit ingegooid bij oud-voorzitter Van Vliet.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Lijkt de enige goede en logische beslissing. Las het ook op Oost. Wat een baggerverslag trouwens van Bevr.festival!
  Onbekend wat Roelofsen nu gaat doen? Jaap TD? Reijnders terug?
  v.Perlo & van den Belt en Konterman & Timmer? Benieuwd wat er verder in de organisatie gaat gebeuren.

  Maar eerst Jan, vereniging en alle supporters succes in de nacompetitie! Natuurlijk eerst vrijdag ff goed afsluiten onder Roelofsen.


  Maak melding

 2. Mijn felicitatie, aan alle mensen die zich ingezet hebben om Jan Everse weer op zijn plaats terug te krijgen bij FC Zwolle.


  Maak melding

 3. Gelukkig Jantje is weer terug, op het nest.
  Gefeliciteerd.
  Voor een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt, grote klasse.

  Groeten JP.


  Maak melding

 4. Jan Everse keert terug bij FC Zwolle. De op non-actief gezette trainer keert komende maandag na twee maanden afwezigheid weer terug op het trainingsveld. Everse: ??We hebben bewust voor maandag gekozen. Dan is de competitie voorbij en hebben we nog anderhalve week om ons voor te bereiden op de play-offs. Bovendien kan ik vrijdag Cambuur mooi aan het werk zien. Ik verwacht dat zij onze tegenstander zullen zijn in de Nacompetitie.??

  Gisteravond had Everse een gesprek met voorzitter van de Raad van Toezicht Adriaan Visser en bestuurslid Arjan Jansen. Ook zijn zaakwaarnemer en vertrouwensman Henk van Ginkel was daarbij aanwezig. ??Dat was een goed gesprek. Er zitten allemaal nieuwe mensen in het bestuur. Daar heb ik een goed gevoel over.??

  Tijdens het onderhoud van gisteravond zijn er afspraken gemaakt over de taken rond het technische beleid en het eerste elftal. Everse: ??Het is niet aan mij om daarover naar buiten te treden. Dat doet de club morgen wel met een persbericht. Maar ik kan me vinden in de nieuwe afspraken. Rond het eerste elftal zal de organisatie iets veranderen.?? Het tot 2010 lopende contract van Everse blijft leidend bij de nieuwe afspraken. Everse: ??Er is zeker geen sprake van een nieuwe verbintenis.??

  Everse is blij dat er met zijn terugkeer een eind komt aan de soap bij FC Zwolle. ??Het heeft lang geduurd. Maar beter zo, dan dat we de zaak sneller hadden opgelost met minder goede afspraken.??

  Wat er precies gaat gebeuren met de rol van Algemeen Directeur Gerald van den Belt, die tijdens de arbitragezaak aangaf niet meer met Everse samen te kunnen werken, is nog onduidelijk. Morgen zal de club hierover naar buiten treden.

  Bron: voetbal24


  Maak melding

 5. Nadat ruim een week geleden het interim bestuur van FC Zwolle het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Jan Everse bij de KNVB heeft ingetrokken, is het bestuur afgelopen maandag tot overeenstemming gekomen met Jan Everse over een terugkeer als hoofdcoach van FC Zwolle.

  Het uitgangspunt is hierbij dat Jan Everse samen met Jaap Stam verantwoordelijk is voor de prestaties van de eerste selectie en dat de contractsduur vanuit het bestaande contract wordt gerespecteerd.

  Binnen de nieuwe structuur van FC Zwolle heeft het interim bestuur er alle vertrouwen in dat Jan Everse zijn rol als hoofdcoach uitstekend kan vervullen en het team optimaal kan laten presteren.

  Interim coach Marco Roelofsen zal het team aanstaande vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Haarlem coachen. Vanaf maandag 11 mei zal Jan Everse weer voor de groep staan.

  FC Zwolle


  Maak melding

 6. Prima ontwikkelingen. En misschien blijkt de timing wel erg gunstig uit te pakken. Niet zelden gaat een voetbalteam beter presteren als er weer een ander gezicht voor de groep staat. Misschien is dat wel precies de boost die Zwolle nodig heeft om te stunten in de nacompetitie.


  Maak melding

 7. Everse stond vandaag niet op het veld. Er waren geen trainingen maandag. Begint goed dan. Vindt trouwens dat Van Ginkel bij mijn FC teveel de touwtjes in handen heeft nu. Eén conlict met deze man en de hele organisatie dondert om. En owee de supporters, die nu lopen te juichen en de fansites beinvloeden, dat die dan gaan mokken.


  Maak melding

Reageer