Balkenende opent Bevrijdingsdag in Zwolle

Zwolle – Minister President Jan Peter Balkenende heeft dinsdagmiddag de Nationale start van de viering van de bevrijding in Zwolle geopend. Hij deed dat door op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Overijssel het vuur te ontsteken.

De jaarlijkse 5-mei lezing werd dit jaar door de staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans verzorgd. Hij ging in Zwolle in op dilemma’s rond ‘Vrijheid en identiteit’, het jaarthema van het Nationaal comit√© 4 en 5 mei in 2009. De minister-president refereerde in zijn toespraak nog eens aan de dramatische gebeurtenis op Koninginnedag. Hij kreeg daarvoor een warm applaus. Balkenende liep over een 135 meter lange brug van het provinciehuis naar het hoofdpodium en ontstak daar het bevrijdingsvuur, dat door lopers van de atletiekvereniging PEC 1910 vanuit Wageningen naar Zwolle was gebracht. Zwolle is dit jaar de Nationale Start van de 5 mei viering.


De premier komt aan bij het Provinciehuis in Zwolle…


Staatssecretaris Timmermans…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mijn dochter heeft JP ook zo close-up op de foto. Helaas luistert ze nu al niet meer naar mijn verzoek hem te wissen.


    Maak melding

Reageer