Cursus digitale vaardigheden voor vrijwilligers

Zwolle – Zwolse vrijwilligers kunnen een cursus digitale vaardigheden volgen. De cursus start op 28 mei en wordt georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Zwolle en Landstede Training, Opleiding en AdviesVoorwaarde is dat de deelnemers net zijn gestart met vrijwilligerswerk of er binnenkort mee beginnen. De cursussen zijn namelijk bedoeld om vrijwilligers te helpen in hun nieuwe functie.

Afhankelijk van hun computerervaring maken de deelnemers samen met de docent een keuze uit de volgende onderwerpen: gebruik van toetsenbord en muis, basisvaardigheden Windows XP, Word, Excel, internet of e-mail. Deelnemers kunnen in hun eigen tempo werken. Omdat de cursus wordt gesubsidieerd door de gemeente Zwolle, is deelname gratis.

De cursisten kunnen ervoor kiezen een boek aan te schaffen. De kosten daarvan liggen tussen de 15 en 20,50 euro.

Wie deel wil nemen, moet in Zwolle wonen en sinds kort vrijwilligerswerk doen of daar binnenkort mee starten. Wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt, krijgen mensen met weinig ervaring voorrang.

De cursus bestaat uit vijf lessen op de donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. De data zijn 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni. De lessen worden gegeven bij Landstede Training, Opleiding en Advies aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle.  

Aanmelden kan via: Vrijwilligerscentrale Zwolle, info@vrijwilligerswerkzwolle.nl, 038-4225200 of Landstede Infoshop, info@landstede.nl, 0800-0245666.

Artikel delen:

Reageer