Jaap Stam terug bij FC Zwolle

Zwolle – Nadat ruim een week geleden het interim bestuur van FC Zwolle het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Jan Everse bij de KNVB heeft ingetrokken, is het bestuur afgelopen maandag tot overeenstemming gekomen met Jan Everse over een terugkeer als hoofdcoach van FC Zwolle.

Het uitgangspunt is hierbij dat Jan Everse samen met Jaap Stam verantwoordelijk is voor de prestaties van de eerste selectie en dat de contractduur vanuit het bestaande contract wordt gerespecteerd.
Binnen de nieuwe structuur van FC Zwolle heeft het interim bestuur er alle vertrouwen in dat Jan Everse zijn rol als hoofdcoach uitstekend kan vervullen en het team optimaal kan laten presteren. Interim coach Marco Roelofsen zal het team aanstaande vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Haarlem coachen. Vanaf maandag 11 mei zal Jan Everse weer voor de groep staan.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Jaap Stam gaat per direct aan de slag bij FC Zwolle. De club maakt vandaag bekend dat de voormalige international is aangesteld als technisch adviseur.

  Stam, die zijn voetbalcarri?re in Zwolle begon, wordt samen met hoofdtrainer Jan Everse verantwoordelijk voor het technische beleid.

  Met Everse bereikte FC Zwolle gisteren overeenstemming over de hervatting van zijn werkzaamheden. De arbitragecommissie van de KNVB besloot recent dat de eerder op non-actief gezette oefenmeester in zijn functie terug diende te keren of er moest een kwart miljoen euro aan hem worden betaald. Het nieuwe bestuur, dat de leiding die Everse wilde ontslaan heeft vervangen, koos voor het eerste.

  Hoewel geen van de betrokkenen vooruitlopend op het perscommuniqué van vandaag commentaar wilde geven, is duidelijk dat Everse en Stam nauw samen gaan werken. Stam gaat geen officieel contract met Zwolle aan en wil ook geen dagtaak aan het werk hebben.

  Tot aan zijn nu teruggedraaide ontslag stond Everse er op technisch gebied vrijwel alleen voor. Met adviseur Stam krijgt hij er niet alleen een ??sparringpartner?? bij voor technische zaken, ook kan Everse gebruikmaken van het enorme netwerk van de geboren Kampenaar.

  Zo heeft de voormalige international vooral in Zuid-Amerika uitstekende contacten met mensen die hij kent uit zijn tijd als voetballer bij Manchester United, Lazio Roma en AC Milan.

  AD


  Maak melding

 2. Dat is duidelijkheid over 1 persoon. Goede zaak, welke voetballiefhebber ter wereld kent Jaap Stam niet. Kan Fergusson mooi in het FC Zwolle-stadion boete komen doen voor het wegsturen van Jaap (waar hij spijt van had). Wel kauwend op kauwgum natuurlijk.

  Straks wil Berlusconi de FC ook al overnemen. Hij heeft al zoveel. :'(


  Maak melding

 3. Voormalig profvoetballer Bert Konterman neemt een functie als technisch manager bij FC Zwolle in beraad.

  De 38-jarige Rouvener stelde in het Radio Oost-programma “Zaterdagsport” het liefst een functie als trainer te willen vervullen. De aangeboden functie spreekt hem echter ook zeer aan. Konterman begon zijn voetballoopbaan bij FC Zwolle. Hij speelde er van 1989 tot 1993. In 2004 stopte hij als voetballer. Daarna was Konterman ondermeer actief als analyticus voor RTV Oost.

  RTV Oost  Maak melding

Reageer