Bevrijdingsfestival, the day after…

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle is dinsdag succesvol verlopen. Ondanks de regen later die dag kwamen er 140.000 festivalbezoekers op het evenement af.

Ondanks de talrijke afvalbakken voor ‘troep’ op en bij Park de Wezenlanden lieten de muziek- en theaterfans heel wat rommel achter. Dat werd woensdag door veel medewerkers opgeruimd.

  

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Betaald de organisatie ook de kosten voor het opruimen?
  Wat een bende was het weer bij dit zeer geitenwollensokken feest.  Maak melding

 2. Geitenwollensokken feest?? >:( 😮 :'( :'(
  Hoe bedoel je??
  Het was een fantastisch feest, met inderdaad een hoop troep na afloop (ondanks het feit dat er toch genoeg containers stonden…)  Maak melding

 3. Lezen
  Hallo,

  @Zwollenaar
  Er staat volgens mij duidelijk bij dat de organisatie aan het opruimen is.. 😉
  Waarom is het een geitenwollensokkenfeest??

  Verder, Ik vond het een fantastisch feest!! Ook eens met J… Veel troep.. Maarja, bij de ingang zeiden ze, dat je flesjes ook op de grond mocht gooien.. (die niet mee naar binnen mochten..)


  Maak melding

 4. FF ter info, bovenstaande is niet van mij afkomstig. Vindt het namelijk helemaal geen Geitenwollensokken feest.  Maak melding

 5. De troep die verder in de stad is ontstaan, bij AH een rotzooi, op de Diezerkade een troep van lege dozen van pizza’s. En als ik goed kijk op de foto is het de Rova die staat schoon te maken. Wat ik bedoel het is een alternatief feest geworden. Volgend jaar gewoon naast de Rova het feest houden is makkelijk met opruimen en hebben we geen rotzooi in de stad!


  Maak melding

 6. Alternatief feest? In de zin van alternatieve muziekstijlen? Dat viel toch ook wel weer mee? (denkt aan Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Miss Montreal, etc.?)


  Maak melding

 7. Ik zag op rtv oost iemand met een prikker/grijper plastic bekertjes opruimen. Is zo’n wagentje met een zuig-systeem niet veel efficiënter? Je ziet ze in de westerlijke steden wel als poep-zuiger…


  Maak melding

 8. geschreven door Zwollenaar, op 6 mei 2009 om 18:44

  Betaald de organisatie ook de kosten voor het opruimen?
  Wat een bende was het weer bij dit zeer geitenwollensokken feest.

  We hebben de organisatie gemeld dat ze de rekening naar jou kunnen sturen. Je hebt het geld overduidelijk niet aan je lessen Nederlands besteed 😀
  Misschien wel handig om even een andere nickname te kiezen om de eerdere “Zwollenaar” niet in de weg te zitten…


  Maak melding

 9. @(nep)zwollenaar:

  De rommel in het park is snel op te ruimen. Hopelijk geldt dit ook voor de negativiteit die je uitstraalt !


  Maak melding

 10. Helder Lampie, daar bedoel ik dus de heren Gezellig en Plantje mee, door de hele stad was het een troep, volgens mij mag ik dat vinden. Als jullie daar anders over denken prima maar geef je ogen de kost zou ik zeggen. Over negatief, ja misschien, in mijn ogen is zo’n feest een alternatief feest, men feest niet meer omdat we vrij zijn maar gewoon om te zuipen en de helft weet niet eens wat 4 en 5 mei voor dagen zijn.
  Ik denk dat ik dat mag vinden en als er paar zijn die daar anders overs denken gewoon niet reageren!!
  Gr Zwollenaar ( volgens mij was ik er al iets eerder op dan die andere)
  Fijne avond


  Maak melding

 11. Iets eerder Zwollenaar? Onderstaande heb ik ff gekopieerd van de oude site van Weblog Zwolle.
  Waar was jij toen?

  Geplaatst door: Zwollenaar | dinsdag 20 december 2005 om 1:08:26


  Maak melding

 12. Zeker mag je vinden wat je vindt. (Zou een beetje vreemd zijn in het licht van 4 en 5 mei als juist dat niet zou mogen ;))
  De woorden die je gebruikt om je mening naar voren te brengen lokken echter wel reactie uit. Dus het is ook een beetje kort door de bocht om te stellen dat jij wel je mening zou mogen geven, maar dat mensen die het daar niet mee eens zijn hun mond maar moeten houden.


  Maak melding

 13. Over negatief, ja misschien, in mijn ogen is zo’n feest een alternatief feest, men feest niet meer omdat we vrij zijn maar gewoon om te zuipen en de helft weet niet eens wat 4 en 5 mei voor dagen zijn.
  Ik denk dat ik dat mag vinden en als er paar zijn die daar anders overs denken gewoon niet reageren!!

  Als jij vind dat 1 1 = 3, mag je dat vinden, maar dan moet je ook niet vreemd opkijken als anderen je verbeteren. Ik weet 100% zeker dat minstens 98% van de aanwezigen op het BFO weten waar 4 en 5 mei voor staat. En men feest juist door naar muziek te luisteren en te zuipen omdat we vrij zijn om dat te doen.


  Maak melding

 14. Ook in Hattem kennen we feesten. 29-30 april en op 1 mei hadden we hier een grote feesttent staan, 3 dagen volle bak en niemand die loopt, zit of ligt te zeiken. Was ook prima georganiseerd en alles keurig weer opgeruimd (zit bij de prijs van drank/eten in). @Assendorper. Iedereen is hier welkom, maar dat soort wat jij stuurt mag je houden aan die kant van de ijssel 😉


  Maak melding

 15. Beste Plantje, misschien is het wel te kort door de bocht gaan van mijn kant! Je valt mij persoonlijk aan en dat moet je niet doen, we kennen elkaar niet dus dan ook niet aanvallen.
  Waar het mij om gaat is, dat het gewoon een puinzooi was na het feest. Volgens mij zal niemand dat ontkennen, kosten voor wie? Juist wij, jij en ik en de rest van Zwolle. Volgens mij staat er nergens op het lijstje van kosten die gemaakt is door de organisatie dat daar de rekening naar toe kan. Over muziek kunnen we dagen praten, smaken verschillen.
  Is het zo duidelijk?


  Maak melding

 16. @zwollenaar.
  hoe kun je dit nou een alternatief feest noemen?
  140.000 bezoekers, meer dan zwolle aan inwoners heeft. 800.000 bezoekers totaal voor de alle bevrijdings festivals in nederland is nou niet echt alternatief maar heel erg main stream
  en de kosten? wel eens aan gedacht hoeveel geld al die bezoekers uitgeven in de stad? en over al dat uitgegeven geld word belasting geint. en van dat geld word de rova betaald. dus de festival bezoekers betalen de rova zelf.
  het bevrijdings festival is 1 van de beste zwolle promoties die je kunt bedenken en we moeten gewoon trots zijn dat dit hier georganiseerd word.


  Maak melding

 17. Hoeveel euro’s/mobieltjes en andere spulletjes zullen onze schoonmakers wel niet vinden? 😀 ben ik altijd wel benieuwd naar haha


  Maak melding

 18. Al eens aan gedacht om er staige te gaan lopen of te solliciteren?

  geschreven door linda, op 7 mei 2009 om 21:04
  Hoeveel euro’s/mobieltjes en andere spulletjes zullen onze schoonmakers wel niet vinden? ben ik altijd wel benieuwd naar haha  Maak melding

 19. Wat een flauwekul he naamgenoot. Natuurlijk betaald de organisatie de schoonmaak kosten. Denk je nou echt dat de Gemeente daar voor opdraait? :'(


  Maak melding

 20. Vorig jaar op 6 mei even een rondje wezen lopen op het terrein, héél veel zonnebrillen, truien, flessen drank en 1 mobieltje gevonden.. 😉


  Maak melding

 21. geschreven door Zwollenaar, op 7 mei 2009 om 19:55

  Beste Plantje, misschien is het wel te kort door de bocht gaan van mijn kant! Je valt mij persoonlijk aan en dat moet je niet doen, we kennen elkaar niet dus dan ook niet aanvallen.
  Waar het mij om gaat is, dat het gewoon een puinzooi was na het feest. Volgens mij zal niemand dat ontkennen, kosten voor wie? Juist wij, jij en ik en de rest van Zwolle. Volgens mij staat er nergens op het lijstje van kosten die gemaakt is door de organisatie dat daar de rekening naar toe kan. Over muziek kunnen we dagen praten, smaken verschillen.
  Is het zo duidelijk?

  Ik val je niet persoonlijk aan. Ik maak van een taalfout een grapje…probeer het een beetje luchtig te houden.

  Tuurlijk wordt dit soort dingen uiteindelijk van de gemeenschap betaald. We betalen het wel via een regering die we democratisch gekozen hebben! En dat is dankzij de mensen die we op 4 mei herdenken en de mensen die ons op 5 mei bevrijd hebben dat we nu nog een democratisch bestel hebben.

  Ik denk dat ons geld aan nog veel onzinnigere dingen dan dit besteed wordt. Ik maak me er niet zo druk om. Geniet een beetje van het leven…het is zo jammer om je om alles druk te maken!


  Maak melding

 22. Excuus…één ding vergeten: ja, inderdaad het was een puinzooi. Daar heb je absoluut gelijk in.
  Ik heb mijn best gedaan veel te drinken en zodoende ook veel te investeren in de schoonmaakkosten 😀


  Maak melding

 23. Mensen, mensen wat is het toch fijn om een discussie te beginnen.
  He naamgenoot ik zal je niet voor de voeten lopen. Ik ga nu stoppen met dit verhaal, is wel weer leuk geweest. Op naar de volgende.  Maak melding

 24. Uiteraard worden die kosten niet verhaald op de organisatie. En ook al zou dat wel gedaan worden, dan nog gaat de rekening door naar de gemeente. BFO wordt ZWAAR gesubsidieerd. Je denkt toch niet dat BFO zonder entree kan leven van de drankomzet terwijl andere festivals (Lowlands, Pinkpop, Huntenpop, Dauwpop) dat niet kunnen?


  Maak melding

 25. Wat kan mij het f*cking geld nou schelen, het is best jammer dat het halve park in de renovatie mag na dit soort evenementen.
  Alle broedende vogels zijn van slag en meer van dat soort dingen …
  Verder best een leuke dag gehad, ergens anders …


  Maak melding

 26. En zo heb je altijd wel weer mensen die overal moeilijk overdoen maakt niet uit waar je het houd er heeft altijd wel iemand de pis lauw 😮


  Maak melding

Reageer