Nikki Plantinga wint techniekprijs

Zwolle – Op woensdag 6 mei nam Nikki Plantinga de techniekprijs van de ‘Week van de Techniek’ in ontvangst van Wethouder Knol op haar school De Wilgenburg in Zwolle. Nikki heeft deze prijs gewonnen door mee te doen aan de prijsvraag van de ‘Week van de Techniek’. Als opdracht voor de prijsvraag moest Nikki de bedrijfsnamen noemen bij foto’s die op de site www.weektechniekzwolle.nl te zien zijn. Ze heeft de foto’s uitgeprint en is samen met haar vader op zoek gegaan naar de voorwerpen op de foto’s bij de technische bedrijven tijdens hun open dag. In het bijzijn van haar gehele klas werd door Wethouder Knol bekend gemaakt dat zij met al haar klasgenoten naar het Twents Techniekmuseum Het Heim mag in Hengelo. Ze krijgen daar een interactief programma met techniek aangeboden.

 

Groep 7 van De Wilgenburg heeft in de week van 16 maart tot en met 21 maart meegedaan aan de ‘Week van de Techniek’. Een groots evenement waar 2000 leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen in en om Zwolle kennis hebben gemaakt met techniek. Het programma speelde zich af in de WRZV-hallen te Zwolle. Leerlingen hebben onder meer een technisch werkstuk gemaakt. De leerlingen konden tijdens de open dag technische bedrijven bezoeken. De bedrijven El-Tec, Koldijk, Assies Loohuis, Paul van Vilsteren en Unica hadden hun deuren open gezet. De bedrijven hadden flink uitgepakt en gaven een stuk gereedschap zodat iedere leerling er een mooie gevulde gereedschapskoffer aan over heeft gehouden.

De ‘Week van de Techniek’ en het onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden vandaar dat Wethouder Knol de eer had om de prijs te mogen uitdelen. De wethouder hoopt dat leerlingen in de toekomst ook kiezen voor techniekopleidingen. De Week van de Techniek is een initiatief van de stichting Vrienden van Elektro en Installatietechniek regio Zwolle. In deze stichting zijn bedrijven, brancheorganisaties en scholen verenigd om onder meer de kwantiteit en de kwaliteit van deelnemers in het technisch onderwijs te verhogen.

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Eeeehm nou is het natuurlijk al jaren geleden dat ik er ben geweest in Het Heim, maar toen ik gratis naar binnen mocht (‘Kies exact’ en zo….) vond ik er niet veel aan. Ik hoop dan ook voor de prijswinnaars dat dat veranderd is 😉
    Wie weet is deze prijs een combi-prijs met een dagje Waarbeek? ;D


    Maak melding

Reageer