ArtEZ studenten zingen repertoire ‘Halsema en Long’

Zwolle – De zangafdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle presenteert het liedjesprogramma SPRINGLEVEND! met songs uit het omvangrijke repertoire van Frans Halsema & Robert Long. Al zijn beide mannen al niet meer onder ons, ze zijn beide veel te jong overleden, de liedjes zijn onvergetelijk en leven weldegelijk voort. En op deze manier houden de studenten het repertoire ook springlevend voor hun zelf maar ook voor een ieder die ervan wil en kan genieten. Want wie kent niet “Voor Haar” van Frans Halsema of “Beschaafde Tango” van Robert Long?? Allebei mannen die op hun manier “het randje” opzochten, maar meteen daarna weer konden ontroeren met een gevoelige tekst.

Eerdere theatervoorstellingen van de zangafdeling rond Ramses Shaffy & Jacques Brel en Willem Wilmink & Annie M.G. Schmidt zijn een groot succes geweest! Opnieuw zijn de studenten er in geslaagd een programma te maken dat voelt als een soort ‘roller coaster’ aan emoties en herinneringen. Enkele liedjes zijn in een nieuw of fris jasje gehesen maar wel zo dat de herkenbaarheid niet verloren gaat. Het programma staat onder leiding van docent Ronald Douglas. Hij heeft voor dit programma hulp gehad van Gerrie van der Klei en Joke Bruijs. Zij hebben hun ervaringen met de twee veel te jong gestorven mannen gedeeld met de studenten. De liedjes worden vakkundig begeleid door medestudenten Peter van der Gaag (muzikaal leider) aan de piano en Joost Visser op drums, en niemand minder dan docent Wim Essed aan de bas.

Voor u zullen optreden: Christiaan Koetsier, Anna Hoekstra, Pinar Dönmez, Yko Hoekstra, Floor Stappers, Angelique Vlieger, Nienke Visscher, Ryanne Sambros, Dian Heerema, Michiel Schotanus en Pascalle Walbrecht. Zij verheugen zich er erg op en hopen u te mogen begroeten bij één van de voorstellingen.

De data van de voorstellingen zijn:

6 Mei in de Meerpaal in Dronten aanvang 20.00 uur (try-out), 7 Mei Theaterzaal Conservatorium Enschede 19.00 uur (try-out), 9 Mei Polanentheater Amsterdam aanvang 20,00 uur, 11 MEI PREMIERE ODEON ZWOLLE aanvang 20.00 uur, 13 Mei Concertzaal Conservatorium Arnhem aanvang 19.00 uur.

Artikel delen:

Reageer