Kimwole verdedigt titel Halve Marathon Zwolle

Zwolle – De halve marathon van Zwolle krijgt op zaterdag 13 juni een fantastisch deelnemersveld. Nog meer dan andere jaren is er een mooie mix gevonden tussen nationale toplopers en internationale atleten. De revelatie van vorig jaar Ben Kimutai Kimwole zal zijn titel gaan verdedigen. Bij de dames wordt veel verwacht van de Ethiopische marathonloopster Robe Guta. Naast deze internationale atleten zal ook de Nederlandse top aan de start staan in Zwolle.

Het deelnemersveld van halve marathon wordt ook dit jaar weer samengesteld door race-director Gerard van de Veen. Een goed deelnemersveld voor een halve marathon samenstellen is geen sinecure. Het vereist kennis van zaken om te kunnen garanderen dat er sprake zal zijn van een interessante en sportieve wedstrijd. Van de Veen is al jaren aan de wedstrijd verbonden en heeft een grote kennis van de nationale en internationale atletiek. Hij weet mee te delen dat een groot aantal aansprekende atleten hun komst naar Zwolle al hebben toegezegd.

Mannen
Wat te denken van Ben Kimutai Kimwole. De Keniaan maakte vorig jaar grote indruk toen hij met groot vertoon van macht de Zwolse halve marathon op zijn naam wist te schrijven. Kimwole won vorig jaar in een verbluffende tijd van 1.01.50. Hiermee vestigde Kimwole een nieuw parcoursrecord. De Keniaan steekt in een geweldige vorm. Zo won hij dit jaar in een nieuw parcoursrecord (2.11.01) de zware marathon van Monaco. Kimwole mag rekenen op concurrentie uit Nederland. Hugo van den Broek komt opnieuw naar het Zwolse halve marathonfestival. De snelste Nederlands marathonatleet van 2008 was ook al in 2006 deelnemer aan de halve marathon in Zwolle. Ook de Nederlandse subtopper Neals Strik doet mee in de strijd om de ereplaatsen in Zwolle. België wordt vertegenwoordigd door Hans Janssens.

Dames
Bij de dames is de Ethiopische marathonloopster Robe Guta de grote favoriete. Guta, behorend tot de atletengroep van Global Sports Communication, schreef in het verleden de marathon van Seoul en Hamburg op haar naam. Guta zal geduchte concurrentie mogen verwachten van de Keniaanse Lydia Kurgat. Kurgat won dit jaar in een nieuw parcoursrecord (2.34.28) de Utrecht marathon en was vorig jaar voor het tweede opeenvolgende jaar de winnares van de marathon van Eindhoven. Ook de Kampense Jacqueline Rustidge is opnieuw van de partij in Zwolle. Rustidge werd dit jaar nog Nederlands crosskampioene bij de dames masters.

Nog meer verrassingen
In de komende weken wordt het topveld van de halve marathon van Zwolle nog verder aangevuld.” Er komen nog een aantal verrassende namen bij”, aldus Gerard van de Veen.

Voor meer informatie: http://www.halvemarathonzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer