Nieuw bij SWO: Dynamic Tennis

Zwolle – Op dinsdag 12 mei organiseert Stichting Welzijn Ouderen Zwolle in samenwerking met de Dynamic Tennis Bond Nederland, Tafeltennis Zwolle en Sportservice Overijssel een demonstratie Dynamic Tennis in de BDG-Sporthal (van der Heydenstraat 2) in Zwolle Zuid. Dynamic tennis is een aantrekkelijke racketsport, en niet alleen voor jonge mensen. 

Dynamic Tennis is zeer geschikt voor ouderen. Veel mensen die van badminton of tennis houden zijn er erg enthousiast over. Daarom introduceert SWO-Zwolle deze sport binnenkort in Zwolle. Marloes Holterman is medewerker sportstimulering bij SWO:  “Vanaf het eerste idee zijn de reacties enthousiast. Er was pas een mevrouw die het kende uit een andere plaats. Zij zat er op te wachten tot we het in Zwolle gingen aanbieden.” “Iemand anders meldde zich aan omdat zij het tennissen mist, het gewone tennis was te zwaar geworden.”

Dynamic Tennis wordt gespeeld met een zachte bal en een licht racket. De klappen komen daardoor wat minder hard aan. Maar het spel is daar niet minder dynamisch om. “Integendeel” stelt Holterman “Het is een tactisch spel en je kunt de bal veel effect geven”.  Ook de spelregels zijn spannend: het combineert de voordelen van tafeltennis, lawntennis en badminton. Het spel is snel aan te leren zodat de deelnemers vanaf het begin gewoon mee kunnen doen. “We spelen in de zaal op een badmintonveld, maar wel met een laag net.” vertelt Marloes Holterman “Dat geeft meteen de sfeer van de tennisbaan.” “Als SWO vinden we dat belangrijk: de sfeer van het sporten en de saamhorigheid. Er is altijd een professionele begeleider die samen met de mensen zorgt dat het leuk is. Dat iedereen gerespecteerd wordt voor wat hij of zij kan en dat er aandacht is voor de mensen.” 

Op 12 mei (aanvang 15.30 uur) organiseert SWO-Zwolle een demonstratie Dynamic Tennis in de BDG sporthal in Zwolle Zuid (van der Heijdenstraat 2). De bezoekers kunnen dan zien en beleven hoe het spel werkt. Deze demonstratie komt voort uit samenwerking met de Dynamic Tennis Bond Nederland, Tafeltennis Zwolle en Sportservice Overijssel. Er wordt een kennismakingsaanbod gepresenteerd van 5 weken: (19, 26 mei, 2, 9 en 16 juni; 15.30-16.30 uur). voor slechts € 12,50 . Na de zomer wordt het Dynamic Tennis opgenomen in het reguliere aanbod van SWO-Zwolle.

Voor informatie en aanmelding: Informatie: Marloes Holterman, tel. 038-8515700.

Artikel delen:

Reageer