Welstand akkoord met Rodetorenplein Zwolle

Zwolle – De welstandscommissie van Zwolle is akkoord met het gewijzigde plan voor het bouwblok aan het Rodetorenplein. Vorig jaar gaf de gemeenteraad al zijn goedkeuring aan het aangepaste ontwerp van architect Jurjen van der Meer (De Zwarte Hond). In het bouwblok komen horeca (twee lagen) en drie woningen (boven de horeca). 

Het plan moest worden aangepast omdat er schaalverkleining was gewenst. Dit werd bereikt door verschillende kleuren te gebruiken en het metselwerk te laten verspringen. Door de schaalverkleining sluit het complex beter aan bij de maat en schaal van de omgeving, is de gedachte.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. ik wil dit gebouw nu al vast nomineren voor lelijkste en meest misplaatste project in de beinnenstad voor komend jaar… >:(


    Maak melding

  2. Als dit al te hoog en massaal is mogen ze wel ondergronds gaan bouwen!!?? :'(
    Ok, lelijk is nog wat voor te zeggen …….


    Maak melding

  3. plaatje en echt
    Het ontwerp knalkt er nu natuurlijk uit omdat de omheving grijs is en het ontwerp rood. Bovendien is de omgeving vormloos weergegeven.
    Niet de beste manier om een goed beeld te krijgen.


    Maak melding

  4. Klopt. Voor dat ontwerp en de klungelige manier van presenteren heeft de gemeente vast ook nog niets betaald. Als het in een totaal-plaatje zit, verwacht ik dat ze (het bureau) dit goedmaakt middels een digitale presentatie op het onvolprezen weblogZwolle.


    Maak melding

Reageer