Oefeninterland Beach Soccer Nederland – Duitsland

Zwolle – Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat op sportpark De Pelikaan in Zwolle de eerste professionele en multifunctionele beachsportaccommodatie van Nederland werd geopend. Dit initiatief is genomen vanuit de status die de sportverenigingen op De Pelikaan hebben verworven in het kader van proeftuin Nieuwe Sportmogelijkheden van NOC*NSF en het ministerie van VWS. Op de beachsportaccommodatie hebben vorig jaar ruim 500 nieuwe sporters per maand kennis gemaakt met de nieuwe beachsporten die er beoefend kunnen worden.

In het kader van de verdere ontwikkeling van Beach Soccer heeft Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met KNVB Beach Soccer. Doelstelling van deze samenwerking is de Beach Soccer sport verder te ontwikkelen o.a. met organisatie van evenementen. Zo wordt op De Pelikaan op zaterdag 30 mei a.s. het 2e Zwols Beach Soccer Toernooi georganiseerd en vinden er op zaterdag 4 en zondag 5 juli voorrondes plaats voor het NK Beach Soccer dat op zaterdag 25 en zondag 26 juli a.s. plaatsvindt in Scheveningen.

Uniek voor KNVB Beach Soccer en een geweldige impuls voor Beach Soccer in Zwolle en ruime regio, is dat voortvloeiend uit de genoemde samenwerking is gekozen om het Nederlands Beach Soccer Team onder leiding van bondscoach Niels Kokmeijer op woensdag 27 mei a.s., aanvang 19.00 uur een oefeninterland te laten spelen op de beachsportaccommodatie op sportpark De Pelikaan. Tegenstander die avond is Duitsland.

Directeur van KNVB Beach Soccer Dave Offenbach zegt hierover: “Het Nederlands team bereidt zich voor op kwalificatie van het Fifa wereldkampioenschap dat in Spanje zal worden gehouden.  Een week voor de oefeninterland zullen wij vanuit de KNVB de selectie bekend maken. Ik ben zeer enthousiast en gecharmeerd van de beachsportaccommodatie in Zwolle en de inzet en het enthousiasme waarmee de mensen in Zwolle met Beach Soccer bezig zijn. Dit heeft ons doen besluiten in te gaan op het voorstel van het spelen van een oefeninterland in Zwolle. Toen ik de sport 10 jaar geleden in Nederland introduceerde had ik nog niet verwacht dat dit soort initiatieven zo’n ondersteuning zouden krijgen.”

Namens de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan is verenigingsmanager Diederik Meijntjes buitengewoon gelukkig met de prettige wijze waarop met KNVB Beach Soccer wordt samengewerkt en dat deze samenwerking na een jaar o.a. al uitmondt in de organisatie van een oefeninterland met een prachtig affiche Nederland-Duitsland. “Het feit dat wij dit samen met de KNVB mogen organiseren is een motivatie voor ons en het bevestigt mijn beeld dat we hier op dit sportpark goed bezig zijn. Een interland draagt daarnaast sterk bij aan de verdere ontwikkeling van de Beachsport en Beach Soccer in het bijzonder op onze locatie op sportpark De Pelikaan”.

Woensdagmiddag 27 mei ’s middags zal er voorafgaand aan de interland de mogelijkheid zijn voor de jeugd of voetballiefhebbers om zelf kennis te maken met Beach Soccer. Personeel van De Pelikaan en studenten van de Zwolse onderwijsinstelling Calo Windesheim zullen die middag onder toeziend oog van bondscoach Niels Kokmeijer en zijn team gratis clinics Beach Soccer verzorgen.

De aanvang van de oefeninterland is 19.00 uur en de toegang is gratis.

Artikel delen:

Reageer