Wheels in Miniatuur Zwolle

Zwolle – Liefhebbers van Miniaturen en Modelbouw en alles wat daarmee te maken heeft, kunnen dit weekend in de IJsselhallen te Zwolle twee dagen lang hun hart ophalen, met vele spectaculaire miniatuur- en modelbouwverzamelingen onder één dak!

Niet alleen zijn er tijdens de vijfde editie van Wheels in Miniatuur vele stands te bewonderen, maar worden er ook levensechte situaties nagebootst. Hierbij kunt u denken aan een groot waterbassin waarin radiografisch bestuurde schepen en onderzeeërs varend te zien zijn en zal er op gezette tijden een ware scheepsramp worden nagebootst. Tevens zijn er tal van stands waar prachtige boten zijn nagebouwd. Spectaculair is ook de show van de RC drifters, die op een nagebouwd parcours van 20 x 6 meter deze speciale bochtentechniek bij het rally rijden nabootsen. Er wordt gereden met zelfgebouwde rally wagens, die radiografisch worden bestuurd.

 

Stoomtechniek

Uiteraard zal de oude stoomtechniek niet ontbreken. Er zijn diverse stands op de beurs aanwezig, waarop zelfgemaakte stationaire stoommachines beide dagen staan te pruttelen.

Groot’s Model Stoomtram Maatschappij is een actieve club met als speerpunt het laten bewegen van modelstoomtreinen. Op de modelbaan rijden radiografisch bediende echt werkende stoomlocomotieven rond, die de wagons trekken. Verder zijn er allerlei modelstoommachines die ook allemaal echt op stoom werken. Voor de kinderen is er een speurtocht waar ook nog een lekker prijsje mee valt te verdienen. De club heeft 20 leden, waaronder een aantal jeugdleden (vooral meisjes!). De club opereert landelijk en komt ook in het buitenland met de grootste stoomaangedreven complete baan in Nederland.

Zij presenteren in Zwolle een baan van 70 vierkante meter, met een draaischijf, een lokloods, en rangeersporen.

Truckbaan

Modelbouwvereniging Papendrecht bouwt samen met de Noor Nederlandse Modelbouwgroep een truckbaan van maar liefst 50 x 15 meter. Op de baan wordt een heus wegennet nagebouwd met alles er op en er aan. Beide dagen wordt een doorlopende demonstratie gegeven met radiografisch bestuurde trucks en alle soorten voertuigen, die normaal in het dagelijks verkeer te zien zijn.

Naast alle bewegende activiteiten zijn er talloze schaalmodellen in alle soorten en maten van dichtbij te bewonderen, Schepen,auto’s,trucks, oldtimers, formule-1, treinen, en stoommodellen, het is zo gek niet te bedenken of het is aanwezig. En uiteraard is er weer van alles te koop!

Wheels in miniatuur in de IJsselhallen-Zwolle is op zaterdag 9 en zondag 10 mei geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Nou, ik ben er geweest. Welgeteld 1 stand waar twee stoomtreintjes reden. inderdaad ook een waterbassin met wel 2 bootjes. Achtering was gelukkig wel iets te zien. voor de rest alleen maar stand voor de verkoop van producten waarvan bij een enkele stand de prijzen hoger waren dan de gemiddelde lengte van de bezoekers.

    Kortom, ik had er meer van verwacht !    Maak melding

Reageer