IJsseldeltadag Zwolle

Zwolle – Zaterdag vond de IJsseldeltadag voor de vierde keer plaats. Deze open dag van het Nationaal Landschap IJsseldelta liet op 9 mei alle geheimen van dit prachtige gebied zien aan bewoners en omwonenden.

Dit jaar waren er weer talloze activiteiten, bezienswaardigheden en tochten. Bezoekers van de IJsseldeltadag konden in de regio hun eigen IJsseldeltadag samenstellen. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. In Stadshagen waren bij de wijkboerderij Stichting Stadshagen Totaal en Travers paraat om de Zwollenaren te informeren en de kinderen te vermaken. Mensen konden gratis kanoën door Stadshagen en kinderen konden schatgraven naar de overblijfselen van Havezathe Werkeren. Door kinderen zogenaamde oudheden op te laten graven wilde Travers de kinderen bij het verleden van hun wijk betrekken. Op die plaats verschijnt over een paar maanden een monument / labyrint bij het nieuw te bouwen complex van een wijkboerderij, wijkcentrum en kinderopvang. Voor de activiteiten was overigens erg weinig belangstelling. De activiteit had in de wijk concurrentie van een braderie in het winkelcentrum. De IJsseldeltadag werd georganiseerd door Nationaal Landschap IJsseldelta. Zij werkten hierin nauw samen met de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle en Waterschap Groot Salland en de Provincie Overijssel. Tijdens de IJsseldeltadag hielpen studenten van Landstede en Windesheim Event Management een handje mee.

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Afgelopen zaterdag is voor de vierde keer op rij de jaarlijkse open dag van Nationaal Landschap IJsseldelta gehouden: de IJsseldeltadag. Tijdens deze open dag kon het publiek kennismaken met de IJsseldelta. Ook werd een aantal officiële openingen gedaan, namelijk: het kanoroutenetwerk en het Erfgenamenbrugje in Hasselt. De dag was, met zo??n 6000 bezoekers, een groot succes!

  Feestelijke openingen

  De IJsseldeltadag begon direct al feestelijk. Nadat gedeputeerde Theo Rietkerk om tien uur de IJsseldeltadag officieel voor open verklaard had, werd het kanoroutenetwerk Mastenbroek geopend door Jan Laarman van het Waterschap Groot Salland. Hij onthulde, samen met gedeputeerde Theo Rietkerk, het startpunt van de kanoroute. Na deze handeling werden de eerste kanoërs, door alle aanwezigen onder luidt applaus uitgezwaaid.

  Hierna werd in Hasselt het Erfgenamenbrugje officieel geopend. Dit gebeurde door wethouder van de Velde van de gemeente Zwartewaterland. Onder grote belangstelling werd het Erfgenamenbrugje opgehaald, waarna de Hasselter Aak ??De Dageraad?? met het Bestuurlijk Kernteam er onder het brugje doorvoer, om uiteindelijk bij de Kalkovens in Hasselt aan te leggen.

  De IJsseldelta beleven

  Tijdens de IJsseldeltadag konden bezoekers kennismaken met allerlei aspecten van de IJsseldelta. Zo kon men genieten van de adembenemende vergezichten en de prachtige natuur. Er kon een kijkje genomen worden achter de schermen bij boerderijen, bij exposities, musea, gemalen en molens en nog veel meer. Maar men kon ook per boot de IJsseldelta verkennen, het opgeknapte stoomgemaal bekijken, een demonstratie van de brandweerboot uit Zwartsluis meemaken of vanuit Kampen met de huifkar verschillende locaties op het Kampereiland bezoeken. Kortom, het was zaterdag gezellig in de IJsseldelta. Op http://www.ijsseldeltadag.nl vindt u foto??s van de IJsseldeltadag.

  Twents bezoek

  Binnen de grenzen van de Provincie Overijssel bevinden zich twee nationale landschappen: Nationaal Landschap IJsseldelta en Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Beide Nationale Landschappen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In Twente zijn ze erg benieuwd naar ??het andere Nationale Landschap??. Daarom was er een bus vol Twentenaren aanwezig op de IJsseldeltadag. Het is mogelijk dat u hier en daar een Twents accent gehoord hebt. De delegatie Twentenaren was erg enthousiast over de IJsseldelta `Misschien moeten we hier maar eens op vakantie naartoe gaan? aldus één van de gasten: ?ik had niet verwacht dat het hier zo mooi zou zijn!?.

  Organisatie
  De IJsseldeltadag werd georganiseerd door Nationaal Landschap IJsseldelta, in samenwerking met IJsseldelta Marketing. Zij werken hierin nauw samen met de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle en Waterschap Groot Salland en de Provincie Overijssel. Tijdens de IJsseldeltadag helpen studenten van Landstede en Windesheim Event Management, ook een handje mee.  Maak melding

Reageer