Be Quick en Flevo Boys houden elkaar in evenwicht

Zwolle – Een middelmatig seizoen met weinig hoogtepunten. Dat is wel zo’n beetje wat er dit seizoen gezegd kan worden van Be Quick heren 1. De laatste wedstrijd van het seizoen brengt in ieder geval geen extra hoogtepunt voor de club aan het Stadionplein. Be Quick pakt op de valreep nog een punt tegen Flevo Boys en mag daar uiteindelijk nog blij mee zijn. Na twee tweede plaatsen eindigt dit seizoen met een zevende plaats.

De geschiedenis herhaalt zich. Alweer. Be Quick begint sterk, krijgt kansen, maar scoort niet. Het is het verhaal van dit seizoen. Het eerste half uur is er geen vuiltje aan de lucht. Roodzwart domineert de partij volledig. Maar de aanvallers blinken niet uit in volwassen voetbal tegen Flevo Boys. Frivole balaannames worden afgewisseld door een grensrechter die voortdurend met de vlag staat te wapperen. Meestal wel terecht, maar een enkele keer wordt Be Quick toch een kans onthouden. Het doelpunt dat Stephan Rahantoknan maakt in de 17e minuut wordt afgekeurd wegens een aanval op de keeper in het vijfmeter gebied. Vrijwel alle scheidsrechters handelen hetzelfde in deze situatie, maar de vraag is (ook vandaag) of het niet te gemakkelijk gebeurt.

Enige ontzetting is er aan Be Quick-kant als Saba Gwedelidze in de 28e minuut opnieuw tegen de grond wordt geduwd in het strafschopgebied, iets dat in de 3e minuut ook al ongestraft gebeurt. Geen penalty en daarmee wordt de thuisspelende ploeg tekort gedaan.

Uiteindelijk is het Flevo Boys dat de score opent. Nadat bij Flevo Boys Willems en Spaan al kansen kregen is het uiteindelijk Van der Plaats die de bal in de 39e minuut prachtig binnenkegelt: 0-1. Het is een (toch wel) onverwachte voorsprong voor Flevo Boys dat het eerste half uur nauwelijks in de wedstrijd zit.

Na rust komt Be Quick dan toch gelijk. De doorgebroken Yassine Manar wordt door keeper Jeffrey Meijer neergelegd. De daaropvolgende strafschop wordt door Stephan Rahantoknan feilloos binnen geschoten: 1-1. De thuisclub lijkt dan alle kansen te hebben om te winnen, want Meijer verdwijnt met rood van de groene mat.

Maar de schijn bedriegt. Uitgerekend de twee beste Be Quickers van het seizoen, Frans Koornberg en Kees Dorgelo, miscommuniceren op fatale wijze met elkaar. Van der Plaats is er als de kippen bij om de bal in het doel te schuiven: 1-2.

Met tien tegen elf lijkt Flevo Boys nog dichter bij de 1-3 dan Be Quick bij de 2-2. Maar in de laatste minuten zet de ploeg van Marco Koorman toch nog aan voor een slotoffensief en het is invaller Tom IJzerman die op fraaie wijze de 2-2 op de borden brengt.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik heb de wedstrijd gevolgd net als meerdere andere wedstrijden van BQ dit seizoen. Het hing dit jaar als los zand aan elkaar, het mag de naam team niets eens dragen.


  Maak melding

 2. een seizoen om snel te vergeten voor de rood/zwarten, bleekjes in de competitie, leegloop van de selectie, bedelen voor een paar cent bij de gemeente, kantinebeheerder weg na eerst een lintje te hebben gehad, veel beroerder had het ook niet gekund. Hopenlijk wordt deze neerwaartse spiraal volgend jaar doorbroken en staat be quick weer waar het wil zijn. Het zou voor zwolle niet goed zijn als er wederom een club in de kantlijn van het voetbal belandt


  Maak melding

 3. Groeten vanuit S.hagen. Nog in een heerlijk zonnetje. De kantlijn van het voetbal…..daar waar AZ volgend jaar weer in beland?
  Dat wat Feyenooit vandaag presteerd?
  Of dat wat de Godenzonen vandaag laten zien tegen de nr.2 van afgelopen jaar? Hopelijk laten ze zien dat ze vandaag de weg naar boven willen inslaan.
  Dezelfde weg die de FC wil en zal inslaan…..wat een begeleiding….dan durf je toch verdorie gewoon de strijd met Roda JC aan?
  Ook WVF kan het volgend jaar alleen nog maar beter doen.

  Voor ons….supporters is het elk hopen op wat leuke potjes in de Zwolse A1-competitie; hopen dat VSCO de beslissingswedstrijd speelt ompromotie naar de 1e Klasse. En….de nacompetitie van WVF 2 en 4. Verder zien we gewoon uit naar het volgend seizoen 😉


  Maak melding

Reageer