Herkansing Zwolsche Boys teleurstellend

In een gelijkopgaande strijd leek Zwolsche Boys zaterdagmiddag aan het langste eind te trekken. Tot de laatste minuten stond de stand op 0-1. Noord Veluwe Boys bleek voor de Zwollenaren voor de tweede keer een lastige tegenstander. Onder het oog van rond de honderdvijftig toeschouwers, was Zwolsche Boys niet in staat het verschil te maken.

De Veluwse ploeg van trainer Jan Stoffer was op vele vlakken een gelijkwaardige tegenstander. Zwolsche Boys had het kampioenschap niet meer in eigen hand. De Zwollenaren moesten deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap in de vierde klasse C, maar dan zou Nieuwleusen hun laatste wedstrijd moeten verliezen van VSW. Voor de 4e klasse was het een bijzonder aardige wedstrijd, waar strijd werd geleverd van begin tot eind. Beide ploegen zochten na 45 minuten met een brilstand de kleedkamers op.

In de tweede helft leek Noord Veluwe Boys de leiding te nemen, maar in de 68e minuut was de paal hun grootste tegenstander. Zwolsche Boys deed dit wel goed en het was Guido ter Horst, die in de 78e minuut de Boys aan de leiding bracht. De ploeg van John Beijen leek stand te houden, maar het noodlot sloeg toe in de laatste minuten. Een van de twee spitsen van Noord Veluwe Boys, John Middelkoop, bracht de stand met een lepe boogbal weer in evenwicht, 1-1. Bij dit doelpunt ging keeper Michiel Kruisdijk niet geheel vrijuit.

Tot het laatste fluitsignaal bleken de aangeslagen Zwollenaren niet meer in staat nog enige pressie uit te oefenen om de winst naar zich toe te halen. Hoewel het kampioenschap eigenlijk vorige week al uit handen was gegeven (2-3 tegen Wilsum) en nadat de Boys zowat de gehele competitie bovenaan hebben gestaan, was dit een sneu einde voor de Zwollenaren.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. triest dat de ooit zo roemruchte boys nu voor een paar man staan te ploeteren tegen clubs als wilsum en hattemerbroek. nog triester dat er ook nog niet eens van gewonnen wordt.


    Maak melding

Reageer