Eerste Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle

Zwolle – Meer dan honderd voorstellingen, heel veel live muziek, theateracts, boeken, terrasjes, eten en drinken. Het weekeinde van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni zet Zwolle zich wederom als festivalstad op de kaart. Het jaarlijkse vertelfestival breidt uit en wordt opnieuw gedoopt tot Waterval Internationaal Vertelfestival. Bovendien wordt aangesloten bij het Straattheaterfestival en de Zwolse Boekenmarkt.

Met ingang van dit jaar is Verteltheater De Verhalenboot hoofdorganisator van het festival en zij grijpt deze kans aan om flink uit te breiden. Waterval is een festival waarin plek is voor internationale en nationale vertellers, maar waarin ook nadrukkelijk nieuwe en heel jonge talenten de kans krijgen de verteltraditie voort te zetten. Waterval wil verteltheater laten zien in de breedste zin des woords. Van kleinschalige en intieme verhalen tot grote shows en cross-oververtellingen met muziek, dans en gebarentaal. Er is veel ruimte gemaakt voor ‘aangenaam verpozen’ door voor drie dagen aan de Thorbeckegracht een compleet festivaldorp in te richten met terrassen, tenten, eten en drinken.

Straattheater en boekenmarkt

Waterval vindt plaats in het weekeinde waarin ook het Overijssels Straattheaterfestival (6/6) en de Zwolse Boekenmarkt (7/6) worden gehouden. Hier wordt nauw mee samenwerkt door programma’s te delen. Zo ontstaat een bruisend weekeind vol gratis toegankelijke theatervoorstellingen, kilometers boeken en verhalen, met Waterval als kloppend hart.

Festivalterrein

Het festivalterrein van Waterval bevindt zich vrijdag, zaterdag en zondag langs de historische Thorbeckegracht, op de locatie waar ook organisator Verteltheater De Verhalenboot is gevestigd. De grasstrook langs de middeleeuwse stadsmuur wordt gevuld met een gezellig muzikaal terras waar gegeten en gedronken kan worden, een groot buitenpodium en vele kleine podia in tentjes, torens, schepen en op andere bijzondere plekjes. Waterval overspoelt Zwolle, Overijssel en Nederland met een golf aan verhalen!

Samenwerkingspartners

Het festival wordt breed gedragen in de stad. De bestaande samenwerking met de Openbare bibliotheek, Muzerie, Stedelijk Museum, Odeon De Spiegel Theaters, Locatie Oostergo en Zwolse Boekenmarkt is verder uitgebreid met het Straattheaterfestival Overijssel, Cibap Vakcollege, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Club Ambras Amsterdam, The Living Room, poppentheater Gnaffel.

Artikel delen:

Reageer