CDA tegen platte daken bij de Oude Mars

Zwolle – Het CDA in Zwolle wil de voorgestelde verruiming van de regelgeving, die ervoor kan zorgen dat er woningen en bijgebouwen met platte daken gebouwd kunnen worden bij de monumentale boerderij de Oude Mars, schrappen. Het college stelt in het bestemmingsplan “Oude Mars” voor de ontheffingsmogelijkheden te verruimen, waardoor het mogelijk wordt dat woningen en bijgebouwen worden voorzien van platte daken. Het CDA in Zwolle dient hiervoor tijdens de raadsvergadering van 11 mei een amendement in.

Het CDA vindt dat de Oude Mars een gewaardeerd en waardevol element is in de omgeving, en er een beeldkwaliteitplan voor de Oude Mars is vastgesteld, waarbij o.a. is gesteld dat de landschappelijke waarden van het gebied leidend moeten zijn bij de inrichting van het gebied en waarbij in elk geval ruime zichtlijnen op de boerderij in stand moeten worden gehouden. Verder stelt het CDA dat in het vastgestelde stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan bewust een aantal eisen zijn opgenomen voor wat betreft de kappen van de woningen en bijgebouwen en op de meeste kavels in het lanen- en het houtwallenmilieu een kap verplicht is gesteld.

Het CDA is van mening dat het in het gebied bij de Oude Mars niet wenselijk is dat woningen en bijgebouwen (gedeeltelijk) voorzien worden van platte daken vanwege de landschappelijke waarde van het gebied en de gewenste aansluiting van de bebouwing op de gewaardeerde en waardevolle monumentale boerderij “de oude mars” en zou graag zien dat het college besluit om de “Bijlage beslispunten wijzigen regels” de verruiming van de ontheffingsmogelijkheid voor het toestaan van platte daken bij woningen en bijgebouwen te schrappen, waardoor het niet meer mogelijk wordt dat in het bestemmingsplan “Oude Mars” woningen en bijgebouwen worden voorzien van (gedeeltelijke) platte daken.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Tegen platte daken bij Oude Mars, tegen feest op W.plas. Hoe komen ze tegen het 1e? Tegen het 2e zal wel komen omdat één CDA-boer heeft geprotesteerd :'(

  Tuurlijk zullen platte daken daar minder passen. Maar hoeveel duurder worden de huizen als ze niet met platdak mogen worden opgeleverd? Zijn ze dan nog verkoopbaar? Hebben ze nog meer bouwbeperkingen voorgedragen? Daar wordt in deze promotietekst niet over geschreven.
  CDA levert anders wel de wethouder die ons opgezadeld heeft met een schitterende kubus, naast een monumentaal pand :'(
  Vreemde en rekbare normen en waarden?


  Maak melding

 2. Laat deze fatsoensrakker 😉 eens reageren.

  Dick, de raad is akkoord gegaan met een beeldkwaliteitsplan voor de Oude Mars waarin platte daken taboe zijn. Dat is een afspraak. Het college wil nu graag uitzonderingen op die afspraak mogelijk maken. En dat willen wij niet, want dat is ten eerste niet goed voor de beoogde uitstraling van het project en ten tweede het is in zijn algemeenheid niet goed voor verstandhoudingen om bij aanvang gemaakte afspraken in de loop van het proces te wijzigen. En dat geldt misschien wel in het bijzonder voor de Oude Mars.

  En dan het dansfeest. We hebben ons niet uitgesproken ‘voor’ of ‘tegen’ het dansfeest (waar heb je dat gelezen/gehoord?). We stellen alleen vragen om te controleren of het een en ander volgens de regels (is) gebeurd. Dat doen we echt vaker. En is dan gehandeld volgens de regels, dan is het prima. Is dat niet het geval, dan is dat niet prima.

  Dat ons imago van een CDA in combinatie met een dansfeest dan gelijk bij lezers oproept dat we ‘tegen’ zijn, is een punt van aandacht.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

 3. Fatsoenlijk Martijn! Jij meldt je toch vrijdag wel ff? Bedoel jij bent na John degene die hier het meest heeft gereageerd vanuit de politiek? En die jongens van D’66 maar die waren/zijn voornamelijk met dat café bezig. Ok, ook nixxx mis mee en hopelijk komen ze ook.

  On-topic: de gemeenteraad is akkoord gegaan met een beeldkwaliteitsplan voor de Oude Mars waarin platte daken taboe zijn.

  —– Dus is de meerderheid van politiek Zwolle tegen platte daken. Dat werd mij niet duidelijk uit jullie stukje.

  voorstel voor uitzonderingen. Betekend “uitstraling van het project” ook dat er omwonenden geklaagd hebben dat ze niet tegen platte daken aan willen kijken? 2e: verstandhoudingen.

  —–Als de argumenten goed zijn, mag er toch best een wijzigingsvoorstel komen. Gebeurd toch ook niet elke week? Bovendien zullen ze politiek draagvlak vermoeden?

  —-Wanneer komt het 600 pagina’s tellende boek “Oude Mars door de geschiedenis” uit? Tjonge, soms heb ik wel eens het idee dat individuën in de politiek bepaalde projecten extra veel cachet geven. Voor politiek gewin of zo; daar kom je dan weer niet achter? Kunnen we niet gewoon doorgaan met de ontwikkeling van Zwolle? Waarom is er in Stadshagen (bijna) nergens gez*ik over? Wij moeten alles maar pikken. Maar ik kan je verzekeren…..het wordt mooi.

  En dan het dansfeest. We hebben ons niet uitgesproken ‘voor’ of ‘tegen’ het dansfeest (waar heb je dat gelezen/gehoord?).

  —–Ik scande een stukje in de “Zwolse Telegraf” die ik bij mijn ouders zag liggen. Daar had idd OOK een “?” achter moeten staan.

  We stellen alleen vragen om te controleren of het een en ander volgens de regels (is) gebeurd.

  —–Hebben jullie in dit specifieke geval een concreet idee of iets niet volgens bepaalde regels is gegaan? Misschien heeft/hebben 1 of meerdere omwonenden gebeld?

  Dat ons imago van een CDA in combinatie met een dansfeest dan gelijk bij lezers oproept dat we ‘tegen’ zijn, is een punt van aandacht.

  —–Mooi dat je dat punt eruit pakt.

  ================

  Laten we het vooral over de platte daken bij de Oude Mars hebben.


  Maak melding

 4. Vergeet niet mensen door die fijne villa,dat het industrie gebied achter de oude mars,last heeft van de plannen van de gemeente.
  Ze willen de mensen grond verkopen,maar mogen geen geluid produceren.
  Ze houden de ondernemers echt tegen,geen wonder dat de economie zo slecht gaat.
  Door de achterlijke ambtenaren gaat alles naar de klote.


  Maak melding

 5. Een mooie gelegenheid om jouw aanleiding even te ontleden:

  Vergeet niet mensen door die fijne villa,dat het industrie gebied achter de oude mars,last heeft van de plannen van de gemeente.
  Ze willen de mensen grond verkopen,maar mogen geen geluid produceren.
  Ze houden de ondernemers echt tegen,geen wonder dat de economie zo slecht gaat.
  Door de achterlijke ambtenaren gaat alles naar de klote.

  Is dit cynisme? Vergeet niet mensen door die fijne villa,dat het industrie gebied achter de oude mars,last heeft van de plannen van de gemeente.

  —Ben zelf niet een van de snuggersten, maar ik vond dit alleen al teveel info bevatten?

  Ze willen de mensen grond verkopen,maar mogen geen geluid produceren.

  —-“Ze” = gemeente? Na de , wie zijn dat?

  Ze houden de ondernemers echt tegen,geen wonder dat de economie zo slecht gaat.
  Door de achterlijke ambtenaren gaat alles naar de klote.

  —-De gemeente houdt de ondernemers tegen? Alleen de gemeente Zwolle? Tegen; waarin? En welke concrete voorbeelden?

  Je kent de definitie van “achterlijk”?
  Alle ambtenaren? hoeveel zullen het er zijn en weet je wat ze allemaal doen? Weet je misschien ook wat voor werk nodig is en wat nutteloos?
  Of vind je dat subjectief? Heb je wel eens van nuances gehoord en/of van generaliseren?

  Interessant?[/url]


  Maak melding

 6. Nee Dick,het komt mischien dat ik een man van de praktijk ben.
  Van aanpakken,niet lullen maar werken.
  En u snapt mij wel,het is zo bedoelt zo als het er staat.
  Zelf ben ik gevestigd op een stuk industrie pal achter de oude mars,en door dat het geluid op is kunnen sommigen ondernemers(waaronder ik zelf) niet verder groeien.
  Door dat de gemeente, zware industrie vestigd pal achter een villawijk.
  Dan kunt er gif op in nemen dat dat niet hand in hand samen gaat.
  Ik ben al 18 maand bezig met een vergunning voor een extra bedrijfshal,dus gaat u mij niet vertellen dat de abmtenarij werkt.


  Maak melding

 7. Jij kon niet verder groeien en dan wacht je gelaten af? 1,5 jaar… klaag en jammer je alleen maar. je belt of mailt niet vraagt niet naar de wethouder. Mailt niet naar de VVD? Wedden dat je met een goed gesprek onder 4 ogen ver was gekomen. Als je een verantwoordelijk persoon bij de gemeente had getroffen had je ongetwijfeld een goed gesprek gehad. Tuurlijk blijft ie te lang liggen, maar JIJ moet ze daar zelf ff op attenderen. Krijg je misschien ook nog een “sorry”. Wat je geeft krijg je terug. Als jij gelijk in een veilige slachtofferrol kruipt en gaat schelden op

  de abmtenarij

  tja, probeer je je wel eens in een ander te verplaatsen?

  Maar Henk ben jij een ondernemer of neem je van onder?

  Maar uh, l*l maar niet meer, poets ze 😉


  Maak melding

Reageer