Carolus Clusius College heeft gezonde schoolkantine

Zwolle – In opdracht van GGD IJsselland hebben vijf studenten van de minor De Gezonde Stad van Hogeschool Windesheim de afgelopen tijd het project De Gezonde SchoolKantine uitgevoerd. In samenwerking met de GGD en het  Carolus Clusius College in Zwolle (CCC) zijn allerlei ideeën bedacht om een gezondere en aantrekkelijke kantine te realiseren. Op donderdag 14 mei wordt de vernieuwde kantine op het Carolus Clusius College geopend.

De huidige kantine, de Mc Theo, heeft een ongezonde uitstraling met veel vette en calorierijke snacks, zoals saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, veel gevulde koeken en grote zakken snoep. In het project is een nieuw aanbod met gezondere alternatieven ontwikkeld, zoals broodjes gezond, ontbijtkoek en fruit. De studenten uit de projectgroep hebben hiervoor een literatuuronderzoek gedaan, praktijkonderzoek in de kantine en op andere scholen. Er zijn enquêtes onder de leerlingen verspreid, waarin zij hun tevredenheid kon aangeven en mee konden denken over mogelijke gezonde producten in de kantine.

Prijsvraag

Om leerlingen nog meer te betrekken bij ‘hun kantine’, is er een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam voor de kantine – met als prijs een iPod Shuffle. Deze wordt uitgereikt tijdens de feestelijke opening op 14 mei van 13.00 tot 14.00 uur. De opening staat in het teken van een gezonde leefstijl. Er komen deze dag turn(st)ers in de kantine om hun kunsten te laten zien, er is een fitheidstest en door middel van een proeverij kunnen de leerlingen kennismaken met nieuwe, gezonde producten in de kantine.

Artikel delen:

Reageer