Speciale klas voor ICT-studenten Landstede

Zwolle – Tot de zomervakantie volgen derde en vierdejaars ICT-studenten van Landstede lessen bij Hogeschool Windesheim. De reden dat de studenten de lessen bij Windesheim volgen is dat ze de hbo-opleiding die ze daar na hun examen willen volgen, een jaar korter kunnen doen. 

De dertig studenten gaan sinds begin maart elke vrijdag naar Windesheim om daar de vakkenSQL, Database design, PHP en ITIL basis te volgen. Basisvakken die in het eerste jaar worden gegeven aan alle hbo’ers die bij Windesheim aan de School of Information Sciences (SIS) studeren. De hogeschool heeft voor de mbo’ers van Landstede een speciale klas opgezet. Met een aantal toetsen laten ze zien dat ze de lesstof voldoende beheersen om na de zomer aan de verkorte hbo-opleiding te beginnen. Voor de stage die ze lopen voor hun Landstede-opleiding, gelden de beoordelingscriteria van Windesheim.

Idee

Het idee voor de extra lessen komt van een aantal ROC’s, waaronder Landstede. Bedoeling is dat de stap naar een ICT-opleiding op hbo-niveau voor afgestudeerde mbo’ers makkelijker en aantrekkelijker wordt.

Artikel delen:

Reageer