Onthulling integratieprijs Pluriform

Zwolle – Op 6 maart is de eerste Zwolse integratieprijs ‘de PLURIFORM’ uitgereikt aan het samenwerkingsproject van OBS de Campherbeekschool en OBS de Toonladder uitgereikt. . Onderdeel van deze prijs is ook een kunstwerk in de vorm van een speltafel. Deze wordt in een openbare ruimte geplaatst en kan ook gebruikt worden. Johan Akkerman heeft deze speeltafel ontworpen en gemaakt. De wethouder van Cultuur Hennie Kenkhuis zal zaterdag 16 mei de onthulling verrichten.

Door leerlingen van de winnende scholen zal verteld worden hoe zij de uitwisseling ervaren en wat het voor hen betekend. Ook zullen zij als eerste het spel spelen. Na de onthulling van de prijs is er tijd ingeruimd om kennis te maken met spellen uit andere landen. Spellen worden over de hele wereld gespeeld. Als vorm van tijdverdrijf, om behendigheid te verbeteren, kennis te testen. Op een plezierige manier te ontdekken, verrast te worden en grenzen te verleggen kan zaterdag in het Cultuurhuis.

Gezelschapsspellen uit landen als ondermeer China, Suriname, Marokko, Turkije zijn voor deze gelegenheid samengebracht in het cultuurhuis. Mensen uit die landen zullen daarbij ook aanwezig zijn om hun spel uit te leggen en samen met u te spelen.

U kunt verrast worden over de verschillen maar ook door de overeenkomsten.

Ook als u een spel bezit uit een ander land of cultuur en dit samen met belangstellenden wilt spelen wordt u van harte uitgenodigd dit die dag mee te nemen. Vele tientallen spellen zullen die dag op deze locatie bijeengebracht worden. Het programma is gepland van 11.00 uur tot 12.30.

Vele tientallen spellen zullen tijdens de opening bijeen zijn gebracht om al dan niet door u of anderen te worden uitgeprobeerd.

De organisatie ligt in handen van Artikel 1 Overijssel en de Integratieraad Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer