Verrassing voor vrijwilligers Ronald McDonald Huis

Zwolle – Het Zwolse restaurant ’t Pestengasthuys heeft de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis afgelopen maandagavond culinair verrast. Het was het smaakmakende sluitstuk van een dag waarin de vrijwilligers in het zonnetje werden gezet voor hun enthousiaste en belangeloze inzet voor het Huis. In een sfeervolle ambiance ontvingen gastvrouw Sonja Kloppers en haar partner/ chefkok Paul Stegeman de vrijwilligers in hun 15e eeuws monumentaal pand in hartje Zwolle.

“Een tijdje geleden maakte ik kennis met het Ronald McDonald Huis en werd bewust van de betekenis ervan voor ouders”, aldus Sonja. “Het raakte me, niet in de laatste plaats omdat ik zelf moeder ben. Ik was onder de indruk hoe betrokken de vrijwilligers en het huismanagement klaar staan voor hun gasten. En dat alle dagen van het jaar. Een hele opgave. Ik kan het weten, want het is mijn vak om samen met mijn team onze gasten een onvergetelijk culinair avondje uit te bezorgen. Alleen, dat is leuk, daar kiezen onze gasten voor. En dat geldt zeker niet voor gasten van Het Ronald McDonald Huis.” Sonja vertelt verder: “Als restaurant zijn we zeer betrokken bij de Zwolse samenleving. Daarom wilden Paul en ik ook iets terug doen en die maatschappelijke betrokkenheid tonen. Gelijk dacht ik aan het Ronald McDonald Huis en haar vrijwilligers. Met plezier hebben we ze ontvangen en hen getrakteerd op een verrassing uit eigen Huis.”

De vrijwilligers zelf waren ook zeer onder de indruk van de gastvrijheid en betrokkenheid van ’t Pestengasthuys. Monique Bosch:’Echt helemaal op en top genieten! Heerlijke gerechten met subtiele smaken. Fantastisch dat Sonja en Paul deze waardering tonen voor ons werk.’ Ook Huismanager Lianne Booijink is zeer content met deze blijk van waardering voor haar vrijwilligsters. ‘Zij zijn onmisbaar voor de continuïteit van het Huis, zonder hen geen ‘thuis ver van huis’.

Artikel delen:

Reageer