Brabander in Zwolle beroofd van duizenden euro’s

Zwolle – Op woensdag 29 april, rond 18.00 uur, is op de Amer een 64-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch beroofd van enkele duizenden euro’s. De man was naar Zwolle gekomen om een 45-km-wagen te kopen.

Op de Klokkengieterlaan ontmoette hij de verkopende partij en deze gaf aan dat de te koop staande 45-km-wagen elders geparkeerd stond. Gezamenlijk zijn ze naar de Amer gereden om de koop te regelen. Tijdens de onderhandeling werd echter de portemonnee uit de handen gegrist van de 64-jarige man en ging de verdachte, die zich voordeed als verkoper, er vervolgens via een tuin vandoor in de richting van de Middelweg. Een andere (jonge)man stond hierbij te kijken. Er is aangifte gedaan van diefstal. De verdachte is een blanke jongeman van ongeveer 19 jaar oud, tussen de 1.80 meter en 1.85 meter lang met een smal postuur, smal gezicht en steil zwart, onverzorgd, haar. Hij droeg een donkere spijkerbroek en een donker shirt met lange mouwen. De (jonge)man die stond te kijken betreft een blanke man van ongeveer 1.75 meter lang, met een normaal postuur en een wat boller gezicht en zwart halflang haar.

De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van deze beroving en met personen die aanslaan op de genoemde signalementen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het politieteam Zwolle-Noord via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. [peter.r.de.vries]Man vergokt enkele duizenden euro’s. Man schaamt zich voor vrouwlief. Man doet 2 weken later een valse aangifte[/peter.r.de.vries]


    Maak melding

Reageer