Van Leeuwen lector Zorg en Spiritualiteit GH Zwolle

Zwolle – Dr. René van Leeuwen wordt donderdag 14 mei 2009 officieel geïnstalleerd als lector Zorg en Spiritualiteit aan de Gereformeerde Hogeschool (GH). Van Leeuwens inauguratie heeft plaats in Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

In zijn lectorale rede  ‘Geloof het of niet – spiritualiteit als relevante dimensie in zorg- en hulpverlening’ gaat Van Leeuwen in op het belang van aandacht voor spirituele vragen en behoeften van patiënten en cliënten in het werkveld van de zorg en hulpverlening. Vervolgens presenteert de nieuwe lector de kenniskring die hem ondersteunt bij zijn onderzoekswerkzaamheden.

Kennis ontwikkelen

Het Lectoraat Zorg en Spiritualiteit van de GH ontwikkelt kennis voor het werkveld zorg en welzijn over de invloed van spiritualiteit en zingeving op het functioneren van patiënten en cliënten, alsook over de consequenties daarvan voor de zorgverlening. Daarbij richt het lectoraat zich op zowel christelijke als niet-christelijke spiritualiteit in zorg- en hulpverleningsprocessen. De kennisontwikkeling van het lectoraat moet een kwaliteitsimpuls leveren aan de zorg- en hulpverlening, alsook aan de opleidingen die zich op deze sectoren richten. Naast het Lectoraat Zorg en Spiritualiteit heeft de GH nog twee onderzoekscentra: het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken en het Lectoraat Morele Vorming.

Meer informatie over het Lectoraat Zorg en Spiritualiteit is te vinden op: www.lectoraatzorgenspiritualiteit.nl.

Artikel delen:

Reageer