Coachingsproject Amateurkunst in de Lift

Zwolle – Groepen of verenigingen van amateurkunstenaars die streven naar een hoger niveau kunnen zich nog tot 1 juni aanmelden voor Amateurkunst in de Lift. Met dit unieke project biedt Kunst & Cultuur Overijssel (KCO)  coaching op maat op zowel artistiek, inhoudelijk als organisatorisch vlak. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 juni aanmelden via www.kco.nl of een aanmeldformulier opvragen bij KCO, 038 – 422 50 30.

Van september 2009 tot mei 2010 werken de deelnemers gedurende max. 10 dagdelen met professionals aan hun doelstellingen. De groepen kunnen zelf aangeven welke coaching zij wensen: bijvoorbeeld  artistiek/inhoudelijk, bestuurlijk/organisatorisch of op het gebied van pr en marketing. Kunstenaars uit alle disciplines kunnen zich aanmelden, van beeldende kunst tot dans, mits ze georganiseerd zijn in een groep of vereniging en woonachtig zijn in Overijssel. Deelnemers van Amateurkunst in de Lift  betalen € 15 per dagdeel per groep.

Amateurkunst in Nederland

Meer dan 50% van de Nederlanders boven de 15 jaar beoefent een of meerdere kunstvormen. De inzet, tijdsbesteding en intentie waarmee men amateurkunst beoefent varieert sterk. Waar voor de een gezelligheid centraal staat streeft de ander een zo hoog mogelijke kwaliteit na. Voor een grote groep vorm amateurkunst een vorm van vrijetijdsbesteding, een kleinere groep benadert haar passie zeer serieus en mikt op een semiprofessionele carrière. Met name voor deze laatste groep is het coachingsproject interessant.

 

Artikel delen:

Reageer