Check This: De Jeugd van Tegenwoordig

Zwolle – Het project Check This van Hedon streeft er naar om jongeren naar het Zwolse poppodium te trekken door ze de kans te bieden om voor weinig geld een optreden van een grote artiest te zien. De aankomende editie op vrijdag 22 mei gaat dit zeker lukken, want dan staan de heren van De Jeugd van Tegenwoordig op het programma. Een buitenkans, want voor slechts € 5,00 zie je het bijzondere trio niet snel en dan staan er ook nog twee acts in het voorprogramma. Deze keer zijn dat de Rotterdamse straatrapper Winne en regiotalent Turboglad uit Kampen.

Met hits als Hollereer, Skinny Jeans, Datvindjeleukhè en natuurlijk Watskeburt, heeft De Jeugd van Tegenwoordig het voor elkaar gekregen om te transformeren tot super-hitmachine. Uit eerdere ervaringen weten we dat de mannen live op het podium op zijn zachts gezegd een hele belevenis is. Willie Wartaal, Vieze Fur en P.Fabergé nemen namelijk letterlijk de tent over met hun eigen kenmerkende geluid. Verwacht pompende beats, electronische samples en het bijzondere talent om zo vaag mogelijk teksten eruit te gooien. Sommigen zien ze als een grap, maar als je hun prijzenkast en hitnoteringen ziet weet je dat het serieus is. En ach, stiekem zijn we allemaal onder de indruk van De Jeugd van Tegenwoordig inclusief de heren zelf.

Voorprogramma

Voorafgaande aan het hoofdprogramma zal er tijdens de Check This avonden altijd een bijpassende act optreden die op het punt van doorbreken staat. Op 22 mei gaat Hedon daar iets aan voorbij want de Rotterdamse MC Winne is de omschrijving ‘aankomend talent’ inmiddels al voorbij. Niet voor niets wordt hij ook wel ‘De Generaal’ genoemd. Talent uit eigen regio is ook van de partij in de vorm van het Kampense Turboglad.

Check This is het nieuwe Hedon concept waarbij jongeren vanaf 14 jaar de kans krijgen om voor weinig geld grote, op de doelgroep aansprekende, namen uit muziekland te komen bekijken. Dankzij dit initiatief kunnen ze tevens kennismaken van de activiteiten van poppodium Hedon. Check This wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

CHECK THIS met: DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

support: WINNE + TURBOGLAD

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 22 mei

Open                          : 19:30 uur

Aanvang                    : 20:30

Entree                                    : € 5,00 (excl. € 1,00 servicekosten)

Minimum leeftijd       : 14 jaar, legitimatie verplicht.

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht aan de deur van Hedon op de avond zelf.

Volgende edities van Check This:

6 november: Stereo

Artikel delen:

Reageer