Openluchtbad Zwolle bijna klaar voor gebruik

Zwolle – Vrijwilligers van de vereniging van het Openluchtbad Zwolle waren dinsdag druk in de weer om het zwembad voor het komende seizoen in gereedheid te brengen. De voorbereidingen zijn al ver gevorderd en de zwembaden liggen er momenteel al fraai bij.

De vereniging, die met bijna 6.000 leden de grootste vereniging van Zwolle is, opent zaterdag 23 mei 2009 de deuren voor de Zwolse zwemliefhebbers. Tot die tijd moet er nog heel wat in gereedheid worden gebracht. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Het Openluchtbad telt zes baden. Tweemaal een tienbaans 50-meterbad, tweemaal een wat kleiner 30-meterbad en tweemaal een uit de kluiten gewassen pierebad. Deze tweedeling kwam ooit door een seksescheiding van het water. Links was voor de heren, rechts voor de dames (vanaf de kassa gezien). Aan de rechterkant van het bad zijn te vinden: een 3-meterduikplank, een 5-meterduikplank die niet meer in bedrijf is, twee 1-meterduikplanken, een 3-meterglijbaan en een kleine glijbaan.

Om het zwembad betaalbaar te houden is er een systeem opgezet waarbij elk lid van het zwembad een aantal keren in het seizoen vrijwilligerswerk verricht als bijvoorbeeld administratief werk, de kassa bezetten, badmeester, schoonmaker of controleur van de waterkwaliteit.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. 25 jaar geleden gingen we altijd al naar Hasselt. Daar hoef je alleen maar een kaartje te kopen en kan iedereen naar binnen. Als mijn kids in schoon buitenwater zouden willen zwemmen, kan ik ze dat van harte aanbevelen. Nog bloedgezellig ook. Deze verenigingsstructuur vond ik altijd vreemd.


  Maak melding

 2. Vind het ook altijd jammer dat je perse een abbo moet aanschaffen om daar te kunnen zwemmen..

  Waarom niet losse kaartverkoop??


  Maak melding

 3. Waarom geen losse verkoop? Nou dat is een simpel verhaal. De gemeente stopt geen geld in het zwembad, sterker nog ze wilden het sluiten (gelukkig is het nu een monument en gaat de gemeente geld proberen vrij te maken bij het rijk en de provincie voor de infrastructuur en het bad op te pimpen tot een bad a la deze tijd).
  Gelukkig zijn er een aantal mensen die het initiatief hebben genomen om het bad te blijven behouden en dat kon alleen maar in een verenigings structuur waarbij iedereen een handje (verplicht) meehelpt. Wanneer je dit niet doet zul je allerlei betaalde mensen moeten aannemen en is het bad gewoon weg niet rendabel.
  Wat ik alleen niet snap is waarom je problemen hebt met het lidmaatschap? Het is een eenmalige uitgave waarmee je elke dag je baantjes kan trekken. Helaas wonen we niet in een land met altijd zon en hete zomers anders was de keuze makkelijker.
  Ik zeg dikke prima en een pluim voor al die mensen die vrijwillig hun tijd er in steken zodat mijn kinderen in de zomer vertier hebben op een veilige en verantwoorde manier.


  Maak melding

 4. Nou ik vind het ook erg jammer dat Zwolle geen openbaar toegankelijk openluchtbad heeft.
  Natuurlijk is dat de vereniging niet te verwijten
  (maar de gemeente misschien wel?)
  Ik heb zelf niet zo’n zin lid te worden van de vereniging en vrijwilligerswerk te moeten doen als ik in 1 zomer misschien 2x naar het openluchtbad ga.


  Maak melding

 5. GEEN geld van de gemeente??? kom nou elk jaar wordt er geld gepomt in deze bodemloze put alles is verouderd en aan vervanging toe ik zou zeggen slopen dit bad en bouw bij het nieuw te bouwen bad een buitenbad wat voor de gehele zwolse bevolking te bezoeken is, en ach als ik bij de kassa zeg dat ik in de buurt kampeer mag ik tegen betaling gewoon naar binnen zonder lid te zijn dus hoezo alleen toegankelijk voor leden???


  Maak melding

Reageer