TaK-College organiseert multiculturele dag

Zwolle – Op woensdag 20 mei organiseert het Thomas a Kempis College een multiculturele dag. De activiteiten van deze dag staan geheel in het teken van een multiculturele samenleving. De locatie van de dag is de Palestrinalaan, locatie oost van het Thomas a Kempis College.

De intentie van de dag is het samen vieren dat er zoveel culturen te vinden zijn op het Thomas a Kempis College locatie oost. Soms gebruiken leerlingen dit om elkaar te pesten om uit te sluiten maar de organisatie van de dag wil de leerlingen met een positieve blik naar deze verschillen te laten kijken en laten ervaren wat deze culturen ons te bieden hebben of kunnen verrijken. De dag is bestemd voor de onderbouw, de klassen 1,2 en 3, van locatie oost.

Programma

De dag start gezamenlijk waarbij bezoekvrouwen van Travers, uit de wijk Holtenbroek, vertellen over de moeilijkheden van de multiculturele samenleving, de vorderingen en hoe de maatschappij in positieve zin is veranderd. Na deze bijeenkomst gaan de leerlingen met de eigen mentor discussiëren over vooroordelen. Halverwege de ochtend is er een workshopronde. De leerlingen kunnen dan kiezen uit workshops Capoeira, Oriëntaals dansen en Arabisch koken. Aansluitend is er een multiculturele lunch, waaraan de ouders een bijdrage mogen leveren. Na de pauze verzorgt een aantal leerlingen een modeshow met de traditionele kleding van hun cultuur. Aan het einde van de dag is er karaoke waaraan alle leerlingen mee kunnen doen. De dag start om 8.45 uur en eindigt rond 14.00.

Artikel delen:

Reageer