Zie, het Overijssels landschap zit in jou

Zwolle – De provincie Overijssel laat vanaf vandaag aan haar inwoners zien dat zij veel energie steekt in het mooi houden van het authentieke, Overijsselse landschap. Zodat alle inwoners een fijne omgeving hebben om in te wonen, werken en van te genieten.

Overijssel is rijk bedeeld met natuur en uiteenlopende landschappen, waar je op allerlei manieren van kunt genieten: kanoën, fietsen, wandelen, op avontuur met de kids… Het landschap is elke dag en gratis voorhanden, het is er vanzelfsprekend. Maar het blijft niet vanzelf mooi; de provincie steekt veel energie en geld in natuur en landschap. Ze doet dat niet alleen, ook boeren, natuurbeheerders, gemeenten en tal van inwoners spannen zich in, zodat bewoners en bezoekers kunnen blijven genieten van het groen in Overijssel. Daarvan wil de provincie de Overijsselaars bewust maken en daarom vergaderden Gedeputeerde Staten vandaag buiten in het landschap, aan de rand van Bathmen.

Genieten van het landschap

Het landschap is overal. Of je nu thuis, onderweg of aan het werk bent: je zit er middenin. Iedereen in Overijssel kan er dagelijks van genieten, in de eigen omgeving. Ook de vele bezoekers genieten ieder jaar van natuur en landschap in Overijssel. En dat levert de Overijsselse economie jaarlijks honderdduizenden euro´s op.

Deze maand maken inwoners van Overijssel kans om de schoonheid van het landschap op een bijzondere manier te ervaren: vanuit een luchtballon! Op de infocard die iedereen deze week thuis ontvangt staat een krascode waarmee mensen kans maken op een ballonvaart of op één van de vele andere prijzen.

Overijsselse inwoners spelen de hoofdrol

Het landschap zit in iedereen. Daarom zijn Overijsselse inwoners het gezicht van deze campagne van de provincie. Een enthousiaste wandelaarster, een boerin die koesafari’s organiseert, een boswachter, een rietsnijder uit Noordwest-Overijssel, een boer die natuur en landschap onderhoudt en een student Milieukunde. Je ziet ze terug in de abri’s, op de website en op de infocard.

Hiermee wil de provincie aan alle inwoners duidelijk maken wat zij doet voor de Overijsselaars. Wie meer wil weten over wat de provincie doet op het gebied van natuur en landschap kan terecht op www.zieprovincieoverijssel.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. aanmelding ballonvaart over het overijsselse landschap
    aanmelding ballonvaart over het overijsselse landschap


    Maak melding

Reageer