Idee Wijkbudget Berkum snel gerealiseerd

Zwolle – Op uitnodiging van een idee-indiener van Wijkbudgetten in Berkum opende wijkwethouder Erik Dannenberg dinsdagmiddag door met een fiets door een hek van slingers te rijden het vernieuwde pad tussen Nemelerbergweg en Kloosterbrink.

Het opnieuw bestraten pad tussen Nemelerbergweg en Kloosterbrink is het idee van de heer J.J. Veenema, dat met 119 stemmen uit de buurt het heeft gehaald. Met het toegekende budget van € 3.400,– is het pad binnen zeer korte tijd opnieuw gelegd, namelijk vier weken na de verkiezingsavond. Door Wijkbudgetten is de bestrating op het pad van ongeveer 150 meter eerst verwijderd, extra vulzand aangebracht, daarna opnieuw gelegd en is een lichtmast geplaatst.

Buurtbewoners van de Brinkhoekbuurt gaan door Wijkbudgetten meer gebruik maken van dit vernieuwde pad omdat de route naar het centrum langs dit pad een halve kilometer korter is dan de andere fietsroutes. In de wintermaanden vergroot de geplaatste lichtmast de sociale veiligheid van de gebruikers van het fietspad.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Aardsnegatieve mensen daar in Berkum. Gebeurd er eens iets positiefs in Zwolle-Oost, is het weer niet goed. En dan hakken vooral joop, Pp, Jayjee, berkummer, boyd en weet ik wie nog meer van die lijst LWL erop in. Bekijk de zaken eens positief en met een lach. Word je ook nog veel ouder van.
  Dit bericht is positief voor ZWOLLE en dus goed!


  Maak melding

 2. Dit bericht is positief voor ZWOLLE en dus goed

  Het gaat mij meer om de prioriteit.

  Het fietspad langs de Boerendanserdijk wordt door veel meer mensen gebruikt dan dit paadje. Ik zou hier veel meer prioriteit aan geven dan aan het nu geopende fietspad.

  Verder heeft de LWL hier gelukkig weinig mee te maken.


  Maak melding

 3. @ Jayjee, wacht maar tot LWL de crisis in het Midden-Oosten heeft opgelost, de klimaat en de financiële crisis. Zeg maar volgende week. Dan gaan ze zich weer écht met onze stad bemoeien.

  Bovendien ligt de Boerendanserdijk op schotsafstand van het episch centrum van de beweging. Dus krijgt het gelijk de hoogste prioriteit.


  Maak melding

 4. Helaas wordt er momenteel weinig vernomen van de heer Lucht, (op zijn LWL-forum loopt het ook al danig uit de klauw)terwijl een verbeterd fietspad langs de Boerendanserdijk 1 van zijn speerpunten was.


  Maak melding

 5. Dus krijgt het gelijk de hoogste prioriteit.

  Ik denk dat het lang geleden is dat hij op het fietspad van de Boerendanserdijk heeft gereden.

  ================

  Let op onze spelregels: zie menu-item daarvoor.  Maak melding

Reageer