Landstede ontvangt European Business certificaat

Zwolle – Landstede ontving woensdagmorgen het EBCL-certificaat en is daarmee een van de eerste EBCL-examencentra in de regio.  EBCL staat voor European Business Competence Licence, een internationaal erkende standaard voor bedrijfskundige scholing. De bezitter kan er de kennis mee aantonen die voor het zakelijk denken en handelen absoluut noodzakelijk is.

Het EBCL is een manier om op niet al te langdurige wijze een Europees erkend certificaat te verwerven. Met dit certificaat staat men steviger wanneer men een bedrijf wil opstarten en heeft men meer kennis van zaken als men in het bedrijfsleven werkzaam is. Dat is dan ook de doelstelling van het EBCL: het promoten en het stimuleren van het zelfstandig ondernemerschap en het ondernemend handelen op de werkvloer in bedrijven in Europa. Het EBCL kent verschillende niveaus: van A tot en met C. Op niveau A wordt de basiskennis behandeld, op niveau B leert men bijvoorbeeld ook een businessplan schrijven en op niveau C leren de deelnemers onder andere organiseren, structureren en leiding geven. Landstede gaat de training in Zwolle en Harderwijk aan studenten aanbieden, maar ook in de vorm van volwasseneneducatie.

De cursus bestaat uit een combinatie van zelfstudie met een aantal lesbijeenkomsten. Ook voor bedrijven en organisaties die hun medewerkers enig ondernemerschap willen bijbrengen is de cursus zeer interessant.

Het EBCL biedt betere kansen op een baan, betere carrièremogelijkheden en biedt voorwaarden voor een beter bedrijfsresultaat. Gerenommeerde Europese bedrijven zoals VW, Siemens, T-Mobile en vele andere Europese bedrijven hebben het EBCL in hun loopbaanontwikkelingsprogramma geïntegreerd. Het EBCL kan op dit moment in 28 landen in 10 talen behaald worden. Meer dan 10.000 deelnemers hebben in Europa reeds het EBCL certificaat ontvangen. De leerdoelen van het EBCL zijn in samenwerking met het Europese bedrijfsleven en met diverse wetenschappelijke instituten in Europa opgesteld. EBCL The Netherlands maakt deel uit van het internationale netwerk van EBCL international te Wenen.

De Stichting EBCL The Netherlands is verantwoordelijk voor de verspreiding en waarborging van de kwaliteit van het European Business Competence Licence certificaat (EBCL) in Nederland en de Nederlandse Antillen. Verder zorgt de stichting ervoor, dat deze internationale standaard, daar waar nodig aangepast wordt aan de omstandigheden van het land. Een van de belangrijkste taken van EBCL Nederland is, om in het hele land een netwerk van geaccrediteerde EBC*L examencentra op te bouwen.

Artikel delen:

Reageer