Vrouw overlijdt na aanrijding

Zwolle – Een 82-jarige vrouw uit Zwolle overleed woensdagmiddag 13 mei in het ziekenhuis nadat zij op de Oude Meppelerweg als inzittende betrokken was geraakt bij een aanrijding. Een 46-jarige automobilist uit Kampen reed op deze weg en wilde op een gegeven moment linksaf slaan met zijn voertuig. Hij moest daarbij echter wachten op het tegemoetkomende verkeer en stond stil op de rijbaan. Een 86-jarige man uit Zwolle reed, samen met de 82-jarige vrouw, achter hem.

Vermoedelijk kon hij niet meer op tijd remmen voor de stilstaande auto en probeerde hij uit te wijken naar rechts. Hierbij schampte hij de auto van de 46-jarige man rechtsachter, kwam vervolgens in de berm terecht en belandde tegen een boom. Hij en de inzittende vrouw werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de middag overleed de 82-jarige vrouw hier aan haar verwondingen.De 86-jarige man liep verwondingen aan zijn ribben en sleutelbeen op.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ja, dat is heel erg.
  Het is ook zo moeilijk om te zeggen op een bepaalde leeftijd dat je stopt met autorijden als je het altijd gedaan hebt. Als het goed gaat, dan gaat het goed. Zo’n besluit neemt men vaak als het (bijna) mis gaat. Bij mij in de straat rijdt een echtpaar op hoge leeftijd ook nog gewoon auto, het is echt onverantwoord, dat ziet iedereen in de omgeving. Maar als vreemde heb je er niets over te zeggen; dat mag alleen een dokter of de famillie kan adviseren. Misschien is het verstandig om bij een rijbewijs keuring ook een reactiesnelheid test in te stellen, dat vind ik net zo belangrijk als een goed gezichtsvermogen.


  Maak melding

 2. Je leest behoorlijk vaak over ongevallen waarbij te laat wordt gereageerd door 70 plussers. Laatst zag ik ook ergens een ongeval waarbij een opa achteruit een kind overreed, en vervolgens merkte dat er wat mis was, en voorruit nog een keer het kind overreed. Kind was vervolgens overleden…

  Ik ben wel voor een herkeuring van elke 2 jaar boven de 70 en elk jaar boven de 80. Ook daartussen kan het fout gaan, maar je leest het gewoon te vaak. Het is moeilijk om je persoonlijke mobiliteit ook zo maar op te geven.


  Maak melding

 3. Mijn opa kreeg op zijn 84e nog verlenging voor 5 jaar. Hij functioneerde toen ook nog goed, maar dat werd een jaar of 2 jaar later een stuk minder.
  Niet dat hij rare dingen deed, maar zijn reactievermogen werd steeds trager/te traag.
  Gelukkig heeft zijn huisarts uiteindelijk gezegd dat hij niet meer moest rijden.

  Ik kan me erg vinden in de stelling v Chris om 80 -ers, in alle gevallen, elk jaar te keuren.
  Op die leeftijd kan je snel achteruit gaan en voor veel mensen is het (te) veel gevraagd om uit zichzelf te concluderen dat ze moeten stoppen met rijden. Dat is ook logisch, want het is niet niks om een stuk mobiliteit op te moeten geven.


  Maak melding

 4. Erg zeg!

  Gister reed ik tegen 18.20 op de Zwartewaterallee (voor afslag Stadshagen), gelukkig op de linkerbaan. Ineens sloeg een lesauto namelijk stil, de chauffeuse (zo te zien) lag voorover. Het was aardig druk, als ik rechts had gereden, had ik er misschien wel opgeklapt. Nu leek niemand er verder bij betrokken. Maar goed, er lijkt niets over bekend.


  Maak melding

 5. @ Dick: bizar zeg… Ik heb er nog niets over gelezen.

  Trouwens, off-topic, hebben we “vroeger” niet geleerd om voldoende afstand te nemen t.o.v. een lesauto?


  Maak melding

 6. Trouwens, off-topic, hebben we “vroeger” niet geleerd om voldoende afstand te nemen t.o.v. een lesauto?

  Ik weet niet wat de officiële regels zijn, maar in de buurt van een lesauto houd ik me altijd PERFECT aan de regels! Dus ook geen voorrang verlenen als ze het niet hebben enz. Zo iemand zou maar eens net rij examen hebben en door mijn stommiteiten zakken! Dat zou ik wel erg jammer vinden!


  Maak melding

 7. Hebben we “vroeger” niet geleerd om voldoende afstand te nemen t.o.v. een lesauto?
  -> Tja je moet eigenlijk ALTIJD voldoende afstand houden, niet alleen bij lesauto’s…


  Maak melding

Reageer