Team Leipoes wint KNVB Straatvoetbaltoernooi

Zwolle – In de meivakantie vonden in Zwolle twee voorrondes van het KNVB Straatvoetbaltoernooi plaats, in Dieze en in Stadshagen.. Zo’n 100 kinderen uit Zwolle en omgeving, tussen 8 en 12 jaar, speelden in teams met elkaar een spannend maar sportief potje straatvoetballen. Aan het einde van het toernooi worden – zoals het hoort bij een voetbaltoernooi – de prijzen uitgereikt. De finale was woensdagmiddag op het Grote Kerkplein in Zwolle. En dat ging er fanatiek aan toe!


Leipoes winnaar bij de D-pupillen…

Bij de E-pupillen won Ommen United van de Superboeren door middel van strafschoppen. De finale van de D-pupillen werd gewonnen door het team Leipoes uit Dieze dat met 3-0 Topplayers verschalkte. De twee ploegen gaan nu op 20 juli a.s. naar de regiofinale. De KNVB organiseert al vele jaren straatvoetbaltoernooien. In het verleden voornamelijk bij en door voetbalverenigingen, maar sinds 2007 ook in de wijken van grote steden. Hiervoor is de KNVB een samenwerking aangegaan met een groot aantal gemeenten. Aan de straatvoetbaltoernooien kunnen kinderen t/m 12 jaar deelnemen, jongens én meisjes, lid of géén lid van een voetbalvereniging.


Ommen United tegen de Superboeren…


Voetbal op hoog niveau…


Leipoes tegen de Topplayers…

Door middel van de organisatie van straatvoetbaltoernooien hoopt de KNVB kinderen te stimuleren meer te gaan bewegen (lees: voetballen) en ze enthousiast te maken en te houden voor de voetbalsport. Dat voetballen ‘op straat’ kinderen daarnaast ook helpt om een betere voetballer te worden is mooi meegenomen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ik ben een van de Leipoes ik ben de jongen met het NIKE shirt
    8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) ;D ;D ;D ;Dabas daniel giorney sinan-can,mijar :'( :'( :'( >:( >:( ;D ;D 😀 😀
    LEIPOES LEIPOES LEIPOES LEIPOES IS THE BEST OF ZWOLLE AND LATER OF THE NETHERLANDS


    Maak melding

Reageer