Finale Nederpopprijs

Zwolle –  Aanstaande vrijdag vindt in popcentrum Hedon te Zwolle vanaf 20.00 de finale plaats van de Nederlandse en de Belgische Nederpopprijs. Drie Belgische en drie Nederlandse acts strijden om de twee felbegeerde prijzen. Het is dit jaar voor het eerst dat twee bands de Nederpopprijs winnen.   

Tijdens de finale wordt in de pauze een optreden verzorgd door de band Want Want (in andere bezetting finalist van de Nederpopprijs in 2007). Verder zal de Zwolse band Kwatta een exclusief optreden geven waarbij het nummer “Van Eigen Bodem” (het nieuwe promonummer van het gelijknamige festival) voor het eerst aan het publiek zal presenteren.

De jury bestaat dit jaar uit:

Fer Abrahams, (docent performer, muziek manager). Hij organiseerde in de afgelopen 35 jaar zo’n 600 concerten, festivals en evenementen, registreerde de eerste tekenen van de nederpunk, Nederlandstalige popmuziek en de nederhop. Hij begon les aan popmuzikanten in ondernemerschap te geven toen de Rockacademie nog niet bestond. Legt nu uit, hoe muziekpromotie gaat en werkt voor Radio 3FM. 

Guido Aalbers, o.a. producer van serious talents Miss Montreal en Bertolf. Deed o.a de live registraties voor bands als Coldplay en Frans Ferdinand, om maar een paar grote namen te noemen. 

Albert Reinink, Werd door VNPF in 2001 uitgeroepen tot beste programmeur van NL. Oud programmeur van o.a. Doornroosje te Nijmegen en nu al een aantal jaren honkvast bij pop podium Burgerweeshuis te Deventer. 

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting nederpopbands uit Nederland en België stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale deze keer aantoont. In het lustrumjaar is het de eerste keer dat er zowel een Nederlandse als een Vlaamse Nederpopprijs wordt uitgereikt. Tijdens de finale zal de jury dus 2 winnaars aanwijzen die beiden met een geldbedrag van 1000 euro naar huis gaan en op 4 juli op het podium van Van Eigen Bodem Festival hun talent mogen laten zien aan een groot publiek.  

De finalisten:

Dokter Vroman (BE)

Aanleunend bij de kleinkunst en de Nederlandstalige poptraditie, soms jazzy, soms bluesachtig maar vooral in een stijl die Dokter Vroman zich eigen heeft gemaakt. Dokter Vroman werd opgericht in de herfst van 2006.

Meer informatie: www.myspace.com/drvroman 

Keefman (BE)

 Keefman is naast het personage uit het werk van de Nederlandstalige schrijver Jan Arends ook de groep rond acteur/singer/songwriter Tom Kets. Eigenzinnig, onvoorspelbaar maar vooral onverstoorbaar is het Nederlands van deze groep.

Meer informatie: www.myspace.com/keefmanmusic 

Vanelle (BE)

 Vanelle is doorgedrongen tot deze finale door stemming van het publiek op www.ongekendtalent.nl. Balancerend op het slappe touw, hoog boven die te harde werkelijkheid neemt Vanelle je mee naar melancholische spinsels.

Meer informatie www.myspace.com/vanelleband 

Flo (NL)

 
Flo is opgericht begin 2008 met als uitgangspunt Nederlandstalige pop/rock-muziek te maken, variërend van gepassioneerde kleine liedjes tot grootse meeslepende rocksongs.

Meer informatie: www.flomusic.nl 

Smout (NL)

Smout is evenals haar Belgische tegenhanger Vanelle genomineerd door het publiek via www.ongekendtalent.nl. Smout wil een geheel eigen stijl ontwikkelen waarbij zij zich laat inspireren door nationale en internationale popbands en singer/songwriters.

Meer informatie: www.smoutband.nl

Zwarte Kat (NL)

Eclectisch is misschien het juiste woord om de samenstelling van de band maar ook de stijl van de pop/rockgroep te beschrijven. Verschillende invloeden smelten samen tot een onmiskenbare popsound.

Meer informatie: www.myspace.com/zwartekat 

Finale Nederpopprijs, vrijdag 15 mei in Hedon, Burgemeester Drijbersingel 7 in Zwolle. Toegang gratis. Zaal open om 19.00 uur; aanvang 20.00 uur. 

Festival Van Eigen Bodem vindt plaats op 4 juli 2009 op het ter Pelkwijkpark in Zwolle van 15.00 tot 00.30. Ook hier is de toegang gratis.

 

 

Artikel delen:

Reageer