Gemeenteraad komt naar Wipstrik voor wijkanalyse

Zwolle – Op woensdagavond 27 mei 2009 komt de gemeenteraad van Zwolle naar de Wipstrik om met wijkbewoners te praten over de wijk nu en in de toekomst. Aan de hand van deze gesprekken wordt een wijkanalyse opgesteld met daarin de plannen voor de Wipstrik voor de komende vier jaar.

De gemeenteraad heeft op woensdag 22 april al gesproken met enkele bewoners van de Wipstrik die goed weten wat er speelt in de wijk. Naar aanleiding van dit gesprek zijn de volgende thema´s geselecteerd waar de raadsleden woensdag 27 mei a.s. met de wijkbewoners over verder willen praten: Wipstrik: een wijk met plek voor meerdere leefstijlen ;  Wipstrik: voor meer verkeersveiligheid en leefbaarheid van de openbare ruimte.

Bij deze thema´s wil de gemeenteraad samen met de wijkbewoners aandachtspunten formuleren die uitgewerkt moeten worden in de wijkanalyse. De stem van de wijkbewoners is doorslaggevend in de keuze voor de aandachtspunten. Daarom worden wijkbewoners van de Wipstrik die willen meedenken over de toekomst van hun wijk uitgenodigd om op woensdagavond 27 mei naar de spelershome van het FC Zwolle Stadion, Stadionplein 1, te komen. Daar staat vanaf 19.15 uur de koffie klaar en het programma begint om 19.30 uur. 

Na deze avond wordt de wijkanalyse opgesteld. Zodra de wijkanalyse klaar is, worden wijkbewoners opnieuw uitgenodigd om hierover hun mening te geven. Aan de hand van de terugkoppeling van de wijkbewoners op deze bijeenkomst neemt de gemeenteraad een besluit over welke plannen de komende vier jaar in de Wipstrik worden uitgewerkt.

Artikel delen:

Reageer