Carolus Clusius College heeft gezonde schoolkantine

Zwolle – In opdracht van GGD IJsselland hebben vijf studenten van de minor De Gezonde Stad van Hogeschool Windesheim de afgelopen tijd het project De Gezonde SchoolKantine uitgevoerd. In samenwerking met de GGD en het Carolus Clusius College in Zwolle (CCC) zijn allerlei ideeën bedacht om een gezondere en aantrekkelijke kantine te realiseren. Vandaag werd de vernieuwde kantine op het Carolus Clusius College geopend.

De vorige kantine, de Mc Theo, had een ongezonde uitstraling met veel vette en calorierijke snacks, zoals saucijzenbroodjes, kaasbroodjes, veel gevulde koeken en grote zakken snoep. In het project is een nieuw aanbod met gezondere alternatieven ontwikkeld, zoals broodjes gezond, ontbijtkoek en fruit. De studenten uit de projectgroep hebben hiervoor een literatuuronderzoek gedaan, praktijkonderzoek in de kantine en op andere scholen. Er zijn enquêtes onder de leerlingen verspreid, waarin zij hun tevredenheid konden aangeven en mee konden denken over mogelijke gezonde producten in de kantine.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De McTheo…. hmmm

    Ik weet nog dat de McTheo zijn intrede deed. Wij kregen toen op het CCC een enquête. We konden aanvinken en invullen wat wij graag in de kantine zouden willen kopen. Daarvoor was er kortweg alleen een frisdrank en een snoepautomaat… Uit de enquête van toen kwam naar voren dat “wij”, de leerlingen, koeken, snacks, saucijzenbroodjes etc. wilden hebben… Ik vermoed dat het CCC hier toen ook gehoor aan gegeven heeft, omat de leerlingen het anders gingen halen bij de Shell of de toenmalige Nieuwe Weme…
    Nu, jàren later, lees ik dat de leerlingen nu gezonde snacks willen… misschien maar goed ook. Maar bedenk ook dat de leerlingen die graag een broodje of een koek willen weer massaal naar de Nieuwe Weme lopen (uh.. Jumbo nu dus).


    Maak melding

Reageer