Beeld in Hanzeland weer in werking gezet

Zwolle – Het beeld ´Wharfinger´ in Hanzeland gaat binnenkort weer spuiten. Op 27 april heeft een bijeenkomst plaatsgevonden met diverse betrokkenen, waaronder enkele wijkbewoners waarin dit besluit is genomen. Het beeld op het Hanzeplein van de Belgische kunstenaar Luk van Soom werd in het voorjaar van 2008 feestelijk onthuld, maar is enkele weken later uitgezet omdat de waterstraal van het beeld teveel geluid maakte.  

In de week van 18 mei aanstaande, precies een jaar na de onthulling, gaat het beeld weer spuiten. Voorlopig blijft de tijd dat dit gebeurt beperkt tot 2 uur per dag, 4 keer een half uur: ’s ochtends om 9.00 uur, rond lunchtijd om 12.00 uur, halverwege de middag om 14.30 uur en aan het eind van de middag om 17.00 uur. In het weekend spuit het beeld niet om 9.00 uur maar om 10.00 uur.

De komende periode probeert de gemeente samen met de kunstenaar een manier te vinden om het geluidsniveau van het beeld naar beneden bij te stellen, zodat het beeld in de toekomst langer kan spuiten.

Er wordt een aantal oplossingen onderzocht zoals een mat in het water in combinatie met een rietkraag, aanpassen van de straalrichting, aanpassen van de straalsterkte. Als dat niet gaat werken wordt nog gekeken om de waterstraal te vervangen door een lichtstraal. Mocht dat ook geen goede oplossing zijn dan kan het zo zijn dat er een andere locatie voor het beeld wordt gezocht.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Beste pff, blij dat er meer mensen zijn, die het ook een mooi beeld vinden. JAMMER dat het niet meer spuit, maar misschien wordt er een oplossing gevonden!


    Maak melding

Reageer