Symposium gehandicaptensport geslaagd

Zwolle – De Zwolse wethouder Janco Cnossen, onder meer verantwoordelijk voor sport, is tevreden over de resultaten van het symposium Zwolle Sport Onbeperkt. Het symposium is georganiseerd in het kader van het Jaar van de Gehandicaptensport. Belangrijk onderdeel van het symposium waren een aantal workshops waarin diverse thema´s zijn besproken die te maken hebben met gehandicaptensport.

“Voor conclusies is het nog te vroeg, maar dit symposium heeft veel informatie opgeleverd waar we de komende maanden constructief mee aan de slag kunnen”, stelt de wethouder na afloop. Zaken die aangedragen zijn door de deelnemers aan de workshops zijn onder andere de wenselijkheid van een centraal informatiepunt voor en over de gehandicaptensport, de noodzaak van duidelijk cijfermateriaal over de doelgroep en de winst die behaald kan worden door intensievere samenwerking tussen sportverenigingen die aanbod hebben voor gehandicapte sporters. Naast de workshops waren er lezingen door Nico Rienks (Olympisch kampioen roeien) en paralympisch sporter Marleen Sanderse. Bovendien was er een demonstratie goalball.

Tijdens dit Jaar van de Gehandicaptensport volgen nog meer bijeenkomsten voor kennisuitwisseling, naast demonstraties en andere activiteiten die de gehandicaptensport centraal stellen. Uiteindelijk moet het Jaar van de Gehandicaptensport leiden tot een steviger, structurele plek voor de gehandicaptensport in het beleid van de gemeente.

Artikel delen:

Reageer