Mini-concert Agua de Annique

Zwolle – Donderdagavond trad bij Minstrel Music aan de Assendorperstraat Agua de Annique op. Zangeres van de band is Anneke van Giersbergen. Ze promootte haar nieuwe cd Pure Air die eind januari van dit jaar uitkwam. Anneke is het meest bekend geworden als zangeres van de band The Gathering die tussen 1994 en 2007 successen had.

Het concert bij Minstrel Music werd zeer goed bezocht. De hele zaak stond vol met fans, en er kon dan ook niemand meer bij. Naderhand was er een uitgebreide gelegenheid tot bijpraten, lp’s + cd’s kopen en het laten signeren van de nieuwe cd. De zangeres genoot er zichtbaar van. Vanaf haar aantreden in The Gathering in 1994 heeft de band meer kracht en een eigen gezicht gekregen, en ze was visueel het sprankelende middelpunt. Na 13 jaar bij de The Gathering besloot Van Giersbergen in 2007 de band te verlaten. Ze wilde meer tijd voor haar familie, en persoonlijkere muziek maken. Dit doet ze onder andere met haar nieuwe band Agua de Annique. Ze heeft tijdens haar muzikale carrière vele gastoptredens gedaan bij zowel beginnende als wereldberoemde acts. Het was ook de opening van een concertreeks die de muziekwinkel wil gaan organiseren in Zwolle. Dit onder de noemer ‘Legendary Minstrel Sessions’. De komende tijd zullen er nog meer nationale- en internationale acts volgen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Is dit gisteravond geweest? Dit bericht stond er toch woensdag al? Jammer, dat het op een donderdag was. Anneke heeft een zeer bijzonder en helder stem geluid dat te waarderen is door iedereen. Van metal-fan tot pop-liefhebber!


    Maak melding

Reageer