Bigband Allotria wint Topklasse Big Band Concours

Zwolle – Big Band Allotria uit Zwolle is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het Nationaal Big Band Concours. Het concours vond plaats in Hoofddorp binnen het MeerJazz Festival 2009.

Nadat de Zwolse bigband in 2008 door kampioen te worden van de 1e klasse al was gepromoveerd naar de Topklasse, lukte het de bigband een jaar na promotie te zegevieren in deze klasse. Hiermee won de bigband een geldbedrag en een wisseltrofee. Onder leiding van Herman Nijkamp moest Allotria het in Hoofddorp opnemen tegen onder andere het Far East Jazz Orchestra (Enschede) en de Residence Big Band (Den Haag). In de finale werd het Utrechts Jazz Orkest verslagen.

Naast de winst op dit prestigieuze concours ging Allotria er ook nog vandoor met twee solistenprijzen. Bassist Laurens Knoop en trompettist Jan-Willem te Kiefte werden door de jury beloond met een oorkonde en geldbedrag. Te Kiefte maakte indruk met zijn solo’s in “Mr. Dodo” van de Belgische trompettist Bert Joris, Knoop blonk uit in “Walkin’ Tiptoe” van dezelfde componist.

De winst in Hoofddorp betekent veel voor Allotria. Het geeft de band zelfvertrouwen en bevestigt het gevoel dat het op de goede weg is. Na een fantastisch kerstconcert in de Buitensociëteit mag Bigband Allotria zich nu een jaar lang de beste semi-professionele bigband van Nederland noemen.

Artikel delen:

Reageer