Bijzondere expositie in de Watertoren

Zwolle – Tijdens het kunstfestival Zw/\rt (Zwolle Art) op 26, 27 en 28 juni a.s. zal Mens in de Ruimte als kunstenaarscollectief de samenwerking aangaan met Nijhuis BV door te exposeren in de Watertoren aan de Turfmarkt. Het collectief opende zondagmiddag haar expositie in de Watertoren.

Een unieke gelegenheid om de watertoren op een bijzondere wijze van binnen te komen bekijken. Bij de theebar kunt u dan terecht voor een kopje thee. Mens in de Ruimte is een initiatief van jonge kunstenaars in samenwerking met de gemeente Zwolle. Al enige tijd wordt er geëxposeerd in het brugwachtershuisje aan de Hanekamp. Inmiddels zijn er drie brugwachtershuisjes beschikbaar voor expositie van hedendaagse kunst. Midden tussen de continue stroom van het verkeer en voorbijgangers is het werk van beginnende kunstenaars in deze ruimten te bezichtigen.

Wat doet Mens in de Ruimte?

Mens in de Ruimte wil zich inzetten om kunst dichter bij de toeschouwer te brengen, om hiermee een dialoog aan te gaan.  Doordat de kunstenaar zich laat inspireren door deze glazen huisjes, krijgt de kunst een extra dimensie en de toeschouwer zicht op wat er nu speelt binnen de kunst.

Mens in de Ruimte geeft jonge kunstenaars de ruimte iets van zichzelf te laten zien midden in de stad, reclame te maken voor de toekomst.

Op de website www.MensindeRuimte.com is meer achtergrond informatie te vinden over de exposerende kunstenaars en de mogelijkheid te reageren op het werk.

Artikel delen:

Reageer