Uitslaande brand Palestrinalaan

Zwolle – Maandagmorgen vroeg, rond de klok van 00.30 uur, brak er in een flatwoning op de derde etage van een flat aan de Palestrinalaan brand uit. Ooggetuigen constateerden dat de vlammen uit de woning sloegen. De bewoners van de flat werden direct geëvacueerd.

De brand was na aankomst van de brandweer vrij snel geblust. De brandweer begon vanaf de grond met één hogedrukstraal en ook meteen werd er een blusaanval van binnenuit gedaan. Er werden twee bluswagens en een ladderwagen ingezet. De laatste werd bij de brand niet gebruikt. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Foto’s: Peter Maat

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Politiebericht:

  Op 18 mei, even na middernacht, heeft er in een flatwoning aan de Palestrinalaan brand gewoed, die vermoedelijk is veroorzaakt door de 52-jarige bewoonster. De vrouw is dan ook aangehouden op verdenking van brandstichting. Een oplettende buurtbewoner rook een brandlucht en belde de politie. Op aanwijzen van deze melder, die voorafgaand ook een knal had gehoord, kon de politie snel bij de juiste woning komen. In de woning bleek in één kamer brand te woeden, die de brandweer heeft geblust. Naast de verdachte was er nog een andere bewoner in de woning. De vrouw heeft psychische problemen en is ingesloten voor nader onderzoek en behandeling. Een andere buurtbewoonster is ter controle naar het ziekenhuis gebracht i.v.m. mogelijk rookinademing.  Maak melding

 2. ….
  Mijn schoonzus woont boven de flat waar de brand was. Zij kon bij mij en mijn vriend met haar gezin terecht – wij wonen ook in de Palestrinalaan – Het was allemaal wel even schrikken. Gelukkig is mijn familie ongedeerd gebleven, net als hun kat. In hun woning is verder alleen wat rook- en waterschade. Zo staat je nacht ineens wel op de kop…


  Maak melding

 3. Brandje
  Vorig jaar stond onder mij ook de flat in brand ook aan de palestrinalaan…stond vannacht op balkon te kijken naar de brand…50 meter verderop…is geen pretje als zoiets gebeurt…..
  Lees onderstaande…Dit is wat mij overkwam 1 sept 2008
  Vandaag gewekt door mijn katten????De woning onder mij stond in de fik??
  Mijn katten waren helemaal door het dolle heen??.Daardoor werd ik wakker en hoorde een heel vreemd geluid??..Alsof er elke keer iets knapte??Ik effe op balkon kijken maar ik zag niks bijzonder tot ik op mijn andere balkon aan de voorkant kwam..Daar kwam me daar een partij zwarte rook naar boven??..Op dat moment belde er iemand beneden aan dat ik zo snel mogelijk mijn woning moest verlaten??..want het zag er niet best uit onder mij??..
  Op dat moment flitst er van alles door je heen??..Wat moet je op dat moment meenemen naar beneden????Mijn katten dacht ik als eerste maar die kreeg ik niet te pakken dus heb aan de achterkant de deur en het raam opengezet zodat in geval van nood ze maar van het balkon moesten springen??.Gauw aangekleed en nog gedacht moet ik nog wat meenemen??..Eerst maar me geld en me telefoon in me zak gestoken en toch maar zo naar beneden gegaan??..
  Binnen 10 minuten stond de straat vol met brandweer en politie.
  De straat werd afgezet en ik moest achter de afzetting gaan staan????.
  En geloof me dan ga je toch ff nadenken dat als mijn woning ook in de fik zou vliegen dat ik helemaal niks meer zou hebben behalve dan mijn kleren die ik aan had??..
  (gelukkig ben ik wel goed verzekerd anders ben je letterlijk de lul)
  Gelukkig viel het allemaal wel mee al kan mijn onder buurvrouw voorlopig niet meer in dat huis wonen??.Ik heb wel eens roetschade gezien maar dit huis was echt helemaal zwart van onder tot boven????.
  Het hele plafond was er af geknapt van de hitte dat is het rare geluid wat ik hoorde??..
  De brand was ontstaan in de computer en wel precies in de kamer onder mijn slaapkamer??.
  Dus ik heb mazzel gehad??dat mijn katten mij hebben gewekt en dat de brandweer er op tijd bij was????

  Gr jeffrey  Maak melding

 4. Ja Jeffrey, dat knalt er hard in zoiets! Ik moet er niet aan denken dat ik thuis zou komen en de boel afgefikt was!
  Verzekeren is goed, maar foto’s, katten enz krijg je nooit meer terug.

  Kan me ook wel indenken, dat als je buiten staat en je moet een hele tijd wachten dat je je bedenkt dat je eigenlijk nog heel wat meer mee had kunnen nemen of niet?


  Maak melding

 5. Ik mag hopen, dat iemand met dergelijke psychische problemen neit meer snel op zichzelf mag wonen!

  Ik heb jaren geleden ook iets dergelijks meegemaakt. Niet de naaste buren, er zat toen nog een huis tussen. Deze vrouw was gescheiden en woonde een aantal jaren alleen. Heeft op een bepaalde morgen kranten, folders etc. in de fik gestoken in de meterkast. Huis van binnen geheel uitgebrand.
  Deze vrouw was ook in de war en heeft daarna een kamer toegewezen gekregen in een bejaardenhuis. Nadat ze deze ook in de brand had gestoken is ze pas opgenomen.
  Je kunt als buren klagen wat je wil, het moest eerst (2x) fout gaan voordat de instanties iets doen.


  Maak melding

 6. Alsof er elke keer iets knapte??

  En geloof me dan ga je toch ff nadenken dat als mijn woning ook in de fik zou vliegen dat ik helemaal niks meer zou hebben behalve dan mijn kleren die ik aan had??..

  Heel herkenbaar man, dat geluid, de machteloosheid.
  Wij stonden toen ‘s-morgensvroeg met de buurtjes op straat, de hele tijd naar het dak kijken of daar de vlammen al uitkwamen; want dat is het moment waarop het vuur snel overslaat. Als ik er nog aan denk, brrrr.


  Maak melding

 7. Haardvuur
  Ik woon dus naast het flat gebouw. Werd wakker van knisperent haard vuur ( Dacht ik ) Toen ik de sirenes in de verte hoorde wist ik dat het fout was. Snel de kleren aan en de camera mee. De rest is bekend


  Maak melding

 8. Ik heb dit ook meegemaakt alleen was ik toen een jaar of 8/9 :'( ook een psychiatrisch patient als buurvrouw. Eerst kwam ze bij ons aan de deur ons wakker maken omdat me moeder bij haar moest komen wonen??!! en 2 uur later steekt ze de boel in de brand.

  Als ik nu s’nachts een brandweer hoor, krijg ik het altijd weer ff benauwd.


  Maak melding

 9. Hardleers die woningbouw vereniging, stuk of 100 klagten over die gasten >:( en nog geen gehoor, politie is er ook al een stuk of 20 keer bij geweest.


  Maak melding

Reageer