Algemeen Log 40

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 41 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 225
 1. Toch denk ik dat we hier wel op รฉรฉn lijn zitten. Wilders kan natuurlijk punten scoren met het feit, dat Nederland schijnbaar zo prettig is, dat mensen liever hier in de gevangenis zitten dan dat ze in hun geboorteland vrij kunnen leven!
  Dat soort feiten maakt namelijk de weg vrij voor de gedachten dat het voor een Somaliรซr in Nederland ook niet lastig zal zijn de criminaliteit in te gaan. In het ergste geval zetten ze hem in de gevangenis… Ach en wee…

  Dan krijg je mensen in de criminaliteit die niets te verliezen hebben… Dat is nog veel gevaarlijker dan iemand die bang is om gepakt te worden!


  Maak melding

 2. De gemeente winschoten laat voor asielzoekers twee onder een kap woningen bouwen. mijn jongste zoon; afgestudeerd hbo-er met een goeie baan kan nauwelijks een hypotheek afsluiten. het moet toch niet gekker worden in nederland


  Maak melding

 3. schandalig dat ze die mensen niet wat vrijstaands aanbieden, na het laatste generaal pardon zullen de geldpotten toch wel weer bommetje-vol zitten ? Het wordt de hoogste tijd voor een (klein) rukje naar rechts.


  Maak melding

 4. geschreven door Tim, op 18 mei 2009 om 12:27

  Ver gezocht maar waar…

  PS waarom litter eigenlijk.. Is toch afval of ben ik nou gek…

  Ik moet zeggen, dat ik het ook wel wat duidelijker had kunnen omschrijven…

  Litter betekent inderdaad afval. Eigenlijk een soort van zwerfafval…zooi… Ik vind het op zich prima klinken. Dus eigenlijk: waarom niet? ๐Ÿ˜‰
  We konden sowieso niets beters bedenken ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 5. @-p- zie weblog 39.
  Dank je ! Ik heb van de eerste minuut tot de laatste minuut genoten !. Wat een geweldige bekerkraker was dit. En wat een sublieme atmosfeer.

  De huldiging was “al” om 1:00 (’s nachts) in Heerenveen. Vele feanfans hebben dit moeten missen omdat ze pas om 3:00 terugwaren in Heerenveen.

  Volgend jaar maar weer samen op herhaling ? 8)


  Maak melding

 6. pfff, dankjewel. de nieuwe trainer van be quick kan in elk geval met een schone lei beginnen, er is geen mens meer over. vreemd dat het ontslag van Koorman niet eens dit weblog haalt. maar aan de andere kant is het ook dagelijkse kost dat er weer 1 weggaat dus is het ook wel weer te begrijpen.


  Maak melding

 7. De zelfbenoemde Koning van Zwolle is terug. En daar is niet iedereen zo blij mee.

  Praten willen ze liever niet bij FC Zwolle, en al helemaal niet over de terugkeer van trainer Jan Everse. Te gevaarlijk, want de man is onvoorspelbaar in zijn daden en dodelijk rancuneus naar zijn tegenstanders. De waarheid is wel dat het sinds de terugkeer van de oefenmeester geen moment rustig is geweest op de club, ook al willen de nieuwe beleidsbepalers iedereen doen geloven dat het wรฉl zo is.

  Steeds meer mensen, รณรณk in de spelersgroep, vrezen Everse??s driftbuien, helemaal nu hij na een rapport van een waarheidscommissie weer is teruggekeerd bij de club die vanavond tegen SC Cambuur speelt voor de play-offs.

  Everse werd ruim twee maanden geleden met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld, nadat het toenmalige bestuur vond dat hij zich had misdragen en ongeoorloofd fysiek contact had met een medewerker van FC Zwolle die volgens de trainer hem en zijn echtgenote weigerde een portie bitterballen te geven. Over het incident werd lacherig gedaan, maar al in zijn eerste periode bij de club, in 1998, ging de coach op de vuist met speler Jan Gerver. Everse bood daar destijds zijn excuses voor aan.

  De oefenmeester vocht zijn recente ontslag aan bij de arbitragecommissie van de KNVB. Die oordeelde dat FC Zwolle hem inderdaad op straat mocht zetten, maar dat daar wel een schadevergoeding van 250.000 euro tegenover moest staan. Het voorgaande bestuur, onder leiding van Ronald van Vliet, besloot op te stappen. Deels door de toenemende druk van supporters, die massaal de kant van de trainer hebben gekozen, deels door de kritiek op hun voorbereiding van de zaak-Everse. Het bestuur had geen enkel dossier bijgehouden van alle incidenten waar de trainer bij betrokken was.

  Everse mocht van FC Zwolle terugkeren, maar nu hij weer voor de groep staat, blijft het onrustig. Oรณk binnen de selectie. Everse wil naar buiten doen voorkomen dat zijn spelers volledig achter hem staan, maar ongeveer de helft van de ploeg zat helemaal niet te wachten op een nieuw hoofdstuk Jan Everse.

  Het vertrek van Marcel Kleizen is daarbij tekenend voor de handelwijze van de coach. De spits van de Zwollenaren is voor de winterstop onomstreden als basisspeler, maar in januari verhuurt de club hem opeens aan FC Emmen. Sportieve redenen zijn niet de oorzaak van zijn vertrek, een enkele negatieve uitspraak over de trainingsstof van Everse is dat wel. Als zijn woorden via enkele omwegen de trainer bereiken, kan Kleizen zijn biezen pakken.

  Derk Boerrigter is een van de weinigen die tijdens de afwezigheid van Everse durft te zeggen dat hij eindelijk is verlost van de werkwijze van de coach. Andere (bepalende) spelers denken er precies zo over. Het kantoorpersoneel is al helemaal blij dat Everse is vertrokken, want zij waren veelal het mikpunt van zijn cynische opmerkingen en woedeuitbarstingen. Dat hij zelf de telefoon opnam met ??De Koning van Zwolle??, zegt volgens hen genoeg over zijn megalomane karakter.

  Volgens het nieuwe interim-bestuur is er geen sprake meer van strubbelingen. ??Vorige week hebben we alles met Jan en de rest van het kantoorpersoneel uitgesproken. Natuurlijk kunnen we niet vergeten wat er is gebeurd, maar we moeten er niet in blijven hangen??, aldus voorzitter Arjen Jansen.

  Tot onvrede van menig medewerker binnen de club is er op die betreffende maandag echter bitter weinig uitgesproken. Jansen heeft simpelweg de terugkeer van Everse toegelicht, waarna de oefenmeester zelf heeft verteld blij te zijn weer op het veld te staan. Hij voegde daaraan toe dat een ieder die de problemen met hem wil bespreken van harte welkom is in zijn kantoor.

  Intussen volgt het betaalde voetbal de saga van Everse ook op de voet. Niemand die twijfelt aan de capaciteiten van de trainer Jan Everse, maar er zijn hรฉรฉl weinig clubvoorzitters die het in hun hoofd halen om de oefenmeester aan te trekken als zijn contract in Zwolle in 2011 afloopt.

  Pers


  Maak melding

 8. Onderhoud en upgrades Weblog Zwolle
  Vanavond, dinsdag 19 mei vanaf 22:00 uur, zal er groot gepland onderhoud plaats gaan vinden aan de Weblog Zwolle website.
  Dit, in verband met toekomstige nieuwe functionaliteit (meer hierover volgt binnenkort, nadat de werkzaamheden succesvol zijn afgerond).
  De werkzaamheden zullen (wanneer succesvol) in dezelfde nacht, van dinsdag 19 mei op woensdag 20 mei, voltooid zijn. Tijdens de werkzaamheden zult u een standaardpagina met een 403-forbidden-foutmelding zien.

  Informatie over de voortgang is dan live te volgen via ons Twitter-kanaal (staat in hoofdmenu, dus zet in favorieten of ‘follow’ ons kanaal). Eventuele gerelateerde vragen zal ik dan via Twitter beantwoorden.
  Alvast excuses voor het eventuele ongemak!


  Maak melding

 9. goed stukje FCZ, echter dit is wel algemeen bekend dunkt me, fc zwolle heeft geen poen dus hebben ze hem maar weer teruggenomen. everse heeft zeer handig de harde kern achter zich weten te krijgen en zodoende de slag gewonnen. FCZ zal inderdaad zijn laatste kunstje zijn in nederland, misschien dat van ginkel hem nog bij een of andere sjeik in de maag kan splitsen straks.


  Maak melding

 10. onzin, laatste stukje sensatiepers over Jan en zodra het weer goed gaat is hij weer koning voetbal. Lees de stukken van pietje bakker maar eens in de swollenaer, rioolpers om de lezers wat te stimuleren.
  Dat gemiep, als ik mijn baas niet mag moeten ze die ook maar ontslaan? Een en al gerechtigheid en nu promoveren zodat joop weer kan zeicen dat we er niet thuis horen…
  Als het Jan om het geld ging was hij gewoon niet akkoord gegaan en had hij die zak met geld kunnen krijgen dat zegt voor mij genoeg.


  Maak melding

 11. Gezellig van harte jongen! Zwolle mooi in beeld. Vond Twente de 2e helft wel een stukkie sterker, al met al duurde die comedy weel lang genoeg. Deftig sfeertje ook.

  Hadden wij zaterdag met die Koln-supporters ook. Na afloop veel en gezellig meegeschreeuwd, zangkoren geleid en meegedronken.
  Die HSV-supporters wisten niet wanneer het de laatste keer was dat ik daar geweest was….1988 ;D

  Halve liters in plastic bekers, ook echt bier in een rugzak bezorgd! We liepen zo met halve literflesjes van een caf? zo naar de ingang.


  Maak melding

 12. @ Natascha, op 18 mei 2009 om 21:04

  Loting net gezien ja. Weet nog niet zeker of ze met het oude of nieuwe A1 meedoen. Bij dat laatste traint een maat van mij.
  Sorry voor de late reactie. Had ff tijd nodig om bij te komen.
  Bovendien was het gister overdag erg gezellig in Meppel met iemand die daar woont, maar nog wel op de blote knieรซn terug wil naar Zwolle.
  A1

  PS Gister versloeg ons C1 Berkum-1 in eigen huis. De uitslag had nog groter moeten zijn.

  Oh en ZAC heeft een leuk voetbalkanp na Hemelvaartsdag. Duurt 1,5 dag.  Maak melding

 13. Esther Groenenberg een naam om te onthouden. Hoe lastig ook :'( Bedankt Diana! Lief dat je het 16 mei 2009 om 00:35
  nog online zette. Dan hebben jullie het daarna ook niet ernstig laat gemaakt.
  Supergoed clipje erbij ook. Mooi om door te sturen. Nu ff naar haar optreden in de muziektent kijken.


  Maak melding

 14. Al is die schouder beter, blijft misschien verstandig het gewricht dan toch nog even te ontzien. Kon wel eens overbelast raken door de doelpuntzucht van WVF. :'(


  Maak melding

 15. SORRY voor de afgebroken post:

  Google Nieuws-melding voor: voorsterpoort
  Algemeen Log 40
  Weblog Zwolle – Zwolle,Netherlands
  Ernstig ongeval Turnhoutsweg; van industriewijk Voorsterpoort naar Westenholte. … en zowaar breekt toch nog even het zonnetje door Dank je ! …  Maak melding

 16. Live!
  We zijn er weer, alles is succesvol verlopen. Nieuwe functionaliteit zit er (voornamelijk) onder de motorkap al in. De komende periode zullen stukje bij beetje nieuwe functies worden aangezet. ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 17. Ziet er goed uit Hans!

  Stel dat er wel ooit de mogelijkheid komt om in te loggen en zo een vaste naam aan te nemen, mag ik dan wel Plantje blijven?

  Ik merk trouwens dat mijn pc iets meer moeite heeft met het nieuwe tekstvak. Ik tik sneller dan dat de tekst er komt ๐Ÿ˜‰
  Straks op het werk eens testen op mijn laptop. Die is nog wat ouder…

  Ah….een voorbeeld functie! Ideaal!


  Maak melding

 18. Leuk die nieuwe stemknoppen “+” en “-” in de rechteronderhoek van de commentaarboxen.

  Het uitroepteken zal vaak gebruikt worden voor postings geplaatst door J. te B. ;D


  Maak melding

 19. PvdA
  Het marokkaanse raadslid in Dalfsen is nog steeds niet geschorst door zijn partij. Pappen en nathouden is het motto.


  Maak melding

 20. is de ene voorzitter er net uitgeknikkerd, weet de volgende alweer negatief het nieuws te halen. Het wordt tijd dat er nu snel en slagvaardig gehandeld wordt om een representatief persoon naar voren te schuiven. de huidige voorzitter is een aanfluiting voor een BVO


  Maak melding

 21. Website upgrades
  Dank jullie wel iedereen! 8)

  Stel dat er wel ooit de mogelijkheid komt om in te loggen en zo een vaste naam aan te nemen, mag ik dan wel Plantje blijven?

  Maar natuurlijk! ๐Ÿ˜€ Voordat ik deze functionaliteit (die er nu in zit) openbaar aanzet, sluiten we dit intern eerst allemaal nog kort.

  Ik merk trouwens dat mijn pc iets meer moeite heeft met het nieuwe tekstvak. Ik tik sneller dan dat de tekst er komt ๐Ÿ˜‰

  Hier is dat allemaal juist sneller geworden (FF 3.5 op de Mac, Safari op de Mac, Opera 10 op de Mac, FF 3.5 op Linux). Gebruik je soms nog een (oude) IE?

  De smileys werken niet heel erg 100%

  Tim, kun je dat iets preciezer uitleggen? Krijg je foutmeldingen?

  Leuk die nieuwe stemknoppen “+” en “-” in de rechteronderhoek van de commentaarboxen.

  Dank! Dit is een uitgebreide functionaliteit, met stiekum een aantal verborgen voordelen. ๐Ÿ˜‰

  Je zou bijna denken dat de website niet goed werkt…zo weinig wordt er gereageerd ๐Ÿ˜€

  Naja ik ben wakker in ieder geval! ๐Ÿ˜›


  Maak melding

 22. Zo… terug van schoolkamp, alle berichtjes zo’n beetje gelezen en ik zie ook ineens +/- /! knopjes… wat er in 3 dagen tijd wel niet kan gebeuren ๐Ÿ˜€

  @ Gezellig, op 18 mei 2009 om 18:25

  was je nog wel op tijd dan voor de huldiging, of ben je daar niet geweest?
  hier ook veel supporters erg laat terug door een seinstoring >:(


  Maak melding

 23. De smileys werken niet heel erg 100%

  Tim, kun je dat iets preciezer uitleggen? Krijg je foutmeldingen? [/quote]

  Jawohl: Ik zag vanochtend, ook na herladen, alleen de codes voor de smileys. Nu zie ik alls 100% ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 24. Ook even testen. Ziet er goed uit. Voorbeeld knop werkt in ieder geval niet. Betwijfel of ik dit bericht kan versturen.

  PS: Dit is Firefox 3.0.10.


  Maak melding

 25. @ Bernard… Voorbeeldknop werkt bij mij wel in FF 3.0.10…

  Ah, bij jou ook zie ik nu… misschien moet je bij opties ergens ff kijken of je iets kan met de smilies!


  Maak melding

 26. Wanneer smilies niet worden getoond, kan dit liggen aan de browsercache (tijdelijke internetbestanden).
  Op dat moment heeft de browser nog delen van het oude systeem in z’n geheugen tijdens het laden van het nieuwe systeem hier.
  In FF kun je dit verwijderen via Voorkeuren -> Geavanceerd -> Netwerk -> Offlineopslag -> Nu Wissen.

  Bernard, krijg je een foutmelding bij het gebruik van de voorbeeldknop? En welke browser gebruik je?


  Maak melding

 27. Hier is dat allemaal juist sneller geworden (FF 3.5 op de Mac, Safari op de Mac, Opera 10 op de Mac, FF 3.5 op Linux). Gebruik je soms nog een (oude) IE?

  Ik gebruik IE8 op Windows 7.

  Op mijn werk met IE7 op Windows XP heb ik nergens last van ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 28. Even met de andere laptop met IE8 en Windows 7 (niet de RC build, maar 7057) getest. Daar zie ik zolang ik aan het typen ben geen tekst. Maar dat kan ook aan de Asus R2H liggen waar ik het op test.


  Maak melding

 29. Ok Plantje, dankjewel voor je bevindingen!
  Ik heb al tijden niet meer met IE gewerkt, maar volgens mij zit dat nog steeds in IE 8: de Beveiligde Modus (onderin de IE balk). Staat die ingeschakeld bij jou? En zo ja, maakt uitschakelen verschil?
  Op Hyves is/was namelijk eenzelfde probleem met trager typen in tekstvakken, IE en Beveiligde Modus.


  Maak melding

 30. Ik heb een zogenaamde ‘deeprefresh’ (Ctrl-F5) gedaan. En dat deed wonderen. Ik kan nu de smilies en de opmaakknoppen ook zien. En de Voorbeeldknop werkt nu ook.
  Hans: Nee ik kreeg geen foutmelding. Hij deed gewoon niet.
  Geen problemen meer hier!


  Maak melding

 31. Als het maar werkt Natascha! ๐Ÿ˜€

  IE Rules ๐Ÿ˜‰ Ik ben niet zo’n pinguin-hugger moet ik zeggen. Hoewel ik wel hoop dat Windows 7 wat goedkoper gaat worden!


  Maak melding

 32. Hoi Hans, heb net een mailtje van jullie beantwoord. Zouden ze doorsturen naar jou. Op het werk was het formulier met de juiste gegevens voorbedrukt, daar lukte het niet. Geen foutmelding.

  Hier was het formulier leeg; hier lukt het wel.


  Maak melding

 33. Tijdelijke internetbestanden
  Ok dick, mailtje nog niet gehad maar zal wel komen dan. ๐Ÿ™‚
  -P-, er is inderdaad onder de motorkap veel veranderd. Tijdens het laden van de site, wordt niet alleen het formulier geladen, maar ook losse verborgen scripts. Deze zorgen ervoor dat een ingevuld formulier verstuurd wordt en in de database gezet wordt.
  Tijdens het vernieuwen of opnieuw bezoeken van een pagina, laadt de browser de reactieformulieren vanuit onze website. Tegelijkertijd laadt de browser de verborgen scripts vanuit de “tijdelijke internetbestanden”-map vanuit de computer van de bezoeker. Dit gaat sneller, dan dat de browser de scripts bij elk bezoek opnieuw moet downloaden van onze site. Deze zijn immers bij elk paginabezoek toch steeds hetzelfde.
  Je raadt het al: sinds de upgrade van vannacht, zijn ook de verborgen scripts vervangen, wegens nieuwe beveiliging, snelheidsoptimalisaties en nieuwe functionaliteit. De browser moet dus eenmalig verteld worden dat hij niet de scripts laadt vanuit de tijdelijke internetbestanden van de computer van de bezoeker, maar vanuit de website zelf.
  Normaal kijkt de browser om de zoveel dagen naar wijzigingen en downloadt bestanden dan opnieuw. Bij de meeste bezoekers is dit inmiddels al goed gegaan. Bij enkelen komt de timing net verkeerd, en moeten dus even de tijdelijke internetbestanden geleegd worden. Dit forceert de browser om alle scripts als nieuw te downloaden van onze site.
  Een vrij technisch verhaal, maar ik hoop dat ik het een beetje begrijpelijk heb kunnen uitleggen! ;D


  Maak melding

 34. Een vrij technisch verhaal, maar ik hoop dat ik het een beetje begrijpelijk heb kunnen uitleggen!
  Door Hans van Eijsden, op 20 mei 2009 om 23:23

  Gewoon opera nemen doet het perfect zowel hier als op andere site’s ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 35. Browsers…
  Hahaha Derk, mee eens! Maar helaas zijn er bij sommige bedrijven nog steeds luie systeembeheerders (“het werkt toch?”) die niet beter weten dan dat Windows het enige besturingssysteem is en Internet Explorer de enige browser is. “Ja want ik durf niet het risico te nemen om alles te migreren”. En daar zit je dan als werknemer. Achter een mooi apparaat, maar met antieke software.

  Ik heb een jaar gewacht met deze uitbreidingen aan Weblog Zwolle om aan deze gevallen tegemoet te komen maar nu is dan toch de tijd gekomen dat we bij moeten blijven met de ontwikkelingen. Dus zie dit als een aanmoediging aan de bedrijven om gewoon hun softwareupdates eens fatsoenlijk bij te werken. Dat zou bovendien alles voor vele websitebouwers een heel stuk makkelijker maken. ๐Ÿ™‚

  En ja, Opera vind ik ook een prachtige browser. De mensen om me heen gebruiken inmiddels gelukkig al allemaal Macs. Eentje nog niet, maar die gaat volgende maand over. De meesten gebruiken Firefox als standaardbrowser, sommigen Safari, anderen Opera. Ik alle drie.. ;D


  Maak melding

 36. @hans
  Betreffende het Mac gebruik:
  Je bent dan ook een pro ! Zijn de mensen om je heen ook fotografen / designers ? In deze beroepsgroep is het Mac bezit natuurlijk zeer hoog.

  Zelf heb ik Vista (…een kleine ramp dus :'(). Firefox gebruik ik al jaren. Het werkt fijner en sneller dan IE, daarnaast zijn er vele gratis plug-ins voor te verkrijgen.

  Misschien moet ik in de toekomst ook maar eens aan de Mac. Als hobbyfotograaf en hobby-Joomlaist kan dit geen kwaad lijkt me zo.

  Betreffende die bedrijven: Ze zijn dus ook nog een verschrikkelijk conservatief. Daarnaast: De open source software wordt steeds beter en is GRATIS. Gratis = geen licentiekosten. Moeten we in deze tijden niet allemaal op de kosten letten !!!


  Maak melding

 37. Toch is open source voor veel bedrijven absoluut GEEN optie.

  Ik moet zeggen, dat ik eigenlijk nooit problemen heb (gehad) met internet explorer. De Microsoft producten bevallen me prima!

  Ook vanuit het oogpunt van integratie tussen diverse apparaten is het voor mij niet te doen รฉรฉn of meerdere apparaten om te zetten naar een ander OS.
  De desktop zou nog kunnen, maar mijn media center pc voor de woonkamer bijvoorbeeld niet, omdat de tuners niet ondersteund worden in Linux. Mijn laptop voor in de auto kan ik niet overzetten op Linux, omdat Microsoft eigenlijk als enige een beetje fatsoenlijke navigatie software voor een pc voor in de EU levert. Daarnaast wil ik mijn GSM kunnen synchroniseren met de desktop en de auto laptop en de GSM draait ook op Windows Mobile! Tenslotte heb ik voor mijn werk ook veel Microsoft producten nodig. De integratie moet dan naadloos zijn om te zorgen, dat ik ook thuis kan werken.

  Zo zie je maar: Microsoft heeft mij behoorlijk in de tang! ๐Ÿ˜‰ Gelukkig vind ik dat niet erg ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 38. @ Plantje, mobiels zijn weldegelijk met linux uit te rusten ๐Ÿ˜‰ even als je laptop in de auto maar jij vind het niet erg dat M$ jou in de tang heeft? Lees dit dan eens door je gaat weer meer betalen voor weerr meer ellende Lang leve de open source software ๐Ÿ™‚

  Gepubliceerd: Maandag 18 mei 2009
  Auteur: Tonie van Ringelestijn

  Voor kleine bedrijven, scholen en overheden valt de prijs van Windows 7 mogelijk te hoog uit, vreest Dell.

  De gemiddelde verkoopprijzen van de diverse Windows 7-versies zullen hoger uitvallen dan die van Vista en XP bij de introductie, zegt Darrel Ward, directeur product management bij Dell, tegen CNet. “In zware economische tijden is het naรฏef te denken dat je prijzen kan verhogen en tegelijk eenzelfde verkoopstart verwacht als voorheen. De licentiemarges op winkelniveau zijn nu eenmaal hoger dan ze bij Vista waren.”

  De Dell-manager verwacht dat een deel van de scholen, overheden en kleine bedrijven door de hoge prijs zal afhaken. “Zij kunnen wellicht de kosten niet opbrengen.”
  Drivers

  Op het gebied van drivers doet Windows 7 het volgens Ward op dit moment al stukken beter dan Windows Vista, toen dat systeem zich in een vergelijkbare fase bevond. Een uitzondering zijn de drivers voor Intels Active Management Technology, dat toegang op afstand voor bijvoorbeeld onderhoud regelt. Het gereedmaken van die drivers voor Windows 7 ligt volgens Ward achter op schema.


  Maak melding

 39. Tuurlijk is een GSM wel uit te rusten met Linux.
  Echter, een goede media center variant voor digitale kabel tv van Linux heb ik nog niet gevonden.
  Bovendien heb ik nog geen goede vervanging voor mijn navigatie software voor Linux voor mijn laptop voor in de auto gevonden.

  Dus enkele apparaten kan ik nog niet met Linux uitrusten. En dan is het een beetje: alles of niets. Ik heb nu al genoeg werk om mijn Microsoft machines een beetje up to date en werkend te houden. Laat staan hoeveel werk ik moet gaan doen als ik enkele machines ook nog eens met Linux wil gaan uitrusten, maar toch de zaken compatible met elkaar wil houden.

  Het verhaal, dat Windows 7 waarschijnlijk duurder gaat zijn dan Vista is echt een teleurstelling! Ik heb het wel meer gehoord hoor, maar het blijft jammer!
  Microsoft heeft bij het testen van Windows 7 namelijk een danig andere koers gekozen door zo ongeveer de hele wereld te betrekken bij het testen. Ik heb zelf ook diverse b?tas gedraaid en zit nu op de RC. Uiteraard heb ik Microsoft hiervoor ook voorzien van de nodige feedback! Aangezien men hier een totaal andere koers koos zat ik een beetje te hopen, dat ze ook m.b.t. het licentiemodel zouden kiezen voor een andere koers! Ik kan me namelijk goed voorstellen, dat het goedkoper verkopen van de software voor Microsoft leidt tot dezelfde omzet. In mijn geval bijvoorbeeld: wanneer de licentie voor Windows 7 ?? 50,- zou kosten rust ik al mijn apparaten uit met een legale versie van Windows 7. (Dat is dus: 1 desktop, 2 laptops en een media center.) Is ?? 200,-. Wanneer ze een licentie op zo’n ?? 300,- houden voor een Ultimate versie zijn ze mij kwijt!


  Maak melding

 40. Ik vergat nog de media center extender waardoor ik in de slaapkamer ook tv kan kijken en gebruik kan maken van de content die op mijn media center aanwezig is die waarschijnlijk geen Linux pikt op het media center. ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 41. Beetje vreemd trouwens dat een laag gewaardeerde reactie automatisch verborgen wordt.

  Ik ben benieuwd hoe dat gaat werken op deze site met plussen en minnen. Misschien gaat het wel genoeg zijn voor mensen om af en toe een plusje en/of een minnetje uit te delen in plaats van discussies te starten.
  Aan de andere kant… Op nujij.nl zie je dat bijvoorbeeld: niemand gaat met elkaar in discussie. Er wordt enkel door mensen verteld wat zij er van vinden en niemand reageert op elkaars standpunt; dat gebeurt door plussen en minnen uit te delen.

  Larry, ik heb je nooit iets verkeerd gedaan of wel? Ik vat je reacties meestal als plagerijtjes op; schat ik dat goed in?


  Maak melding

 42. Hans…even over de website: het is mogelijk om jezelf plusjes te geven. Kan dat voorkomen worden? Is natuurlijk een beetje flauw

  Dat zou kunnen op basis van IP-adres bijvoorbeeld. Alleen gaat dat niet het beoogde effect hebben. 2 mensen die op hetzelfde adres posten zullen dus ook niet bij elkaar kunnen reageren. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn tenzij het gaat om een compleet studentenhuis. Maar los daarvan, heb je een dynamisch IP-adres, dan kan je alsnog op jezelf reageren.

  Wil je dit goed doen, dan denk ik dat je moet gaan werken met persoonlijke accounts.


  Maak melding

 43. @Plantje

  Ik deel je idee dat die plusjes en minnetjes een discussie kunnen ‘doodslaan’.
  Maar we zullen wel zien hoe dat gaat uitpakken in de toekomst.


  Maak melding

 44. Ik deel je idee dat die plusjes en minnetjes een discussie kunnen ‘doodslaan’.

  Helemaal als er bij een reactie staat:

  … , Laag gewaardeerde reactie [Toon]

  Terwijl de inhoud van het bericht:

  Hans…even over de website: het is mogelijk om jezelf plusjes te geven. Kan dat voorkomen worden? Is natuurlijk een beetje flauw
  Door Plantje, op 21 mei 2009 om 11:43 +0

  niet een negatief getal bevat bij de beoordeling maar gewoon 0
  Beetje wazig vind ik het. Waarom staat dat bericht uberhaupt op laag gewaardeerd terwijl met de score niets mis is?


  Maak melding

 45. Dat bericht stond even aardig in de min geloof ik. We zullen het zien; er wordt vast aan gewerkt!

  Wil je dit goed doen, dan denk ik dat je moet gaan werken met persoonlijke accounts.

  Daar wordt aan gewerkt geloof ik! Anders gezegd: ik begreep, dat de functionaliteit al klaar staat alleen dat deze nog aan gezet moet worden.

  @Plantje

  Ik deel je idee dat die plusjes en minnetjes een discussie kunnen ‘doodslaan’.
  Maar we zullen wel zien hoe dat gaat uitpakken in de toekomst.
  Door Larry, op 21 mei 2009 om 15:00

  Met quoten gaat het wel even wennen worden, dat de naam tegenwoordig onder een bericht staat.
  We zullen inderdaad wel zien hoe het met de plusjes en minnetjes gaat. Wel grappig om te zien trouwens, dat je gewoon aardig wat plussen en minnen kunt krijgen zonder dat er reactie gegeven wordt. Dat laat maar weer zien hoeveel mensen er hier op de site een kijkje nemen zonder dat ze het nodig vinden om -net zoals wij- alles bij elkaar te blaten ๐Ÿ˜‰
  Ik merk nu al, dat ik wel hier en daar kijk of er nog plusjes of minnetjes bij gekomen zijn. We zullen het zien! ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 46. Modereren

  het is mogelijk om jezelf plusjes te geven. Kan dat voorkomen worden? Is natuurlijk een beetje flauw ๐Ÿ˜€

  Momenteel kan dit niet voorkomen worden, omdat er geen waterdichte oplossing is voor niet-ingelogde gebruikers. WFvN heeft het in dit geval volledig bij het rechte eind, en als een extra is het binnenkort mogelijk om met persoonlijke accounts te werken. Hierbij blijft de site laagdrempelig: er verandert niets aan het anoniem reageren. Geregistreerde gebruikers zullen echter vele voordelen hebben, waaronder profielafbeelding, reactie kunnen wijzigen, mailnotify krijgen, kunnen abonneren op artikelen (als favoriet markeren), reactieoverzichten bekijken, enzovoort. Momenteel staat de functionaliteit al actief en wordt deze achter de schermen door mij verder ontwikkeld en getest.

  Goedzo! Hans zal al lang blij zijn, dat de website grondig getest wordt ๐Ÿ™‚

  Dit ben ik dan ook zeker! Ik was dan ook degene die -1 gaf op het laatst, om het op -6 te laten uitkomen en het daarmee automatisch te laten verbergen. Dit, om te kijken hoe de reacties zouden zijn. ;D
  De reden waarom ik dit heb ingebouwd, is om mensen waarvan anderen vinden dat hij/zij zich vaak negatief uitlaten wakker te laten worden (“doe ik misschien steeds iets verkeerd, dat juist ik steeds in de min gestemd word?”). Op deze manier is er geen Admin welke de discussie beรฏnvloedt, maar kan de bezoeker dit zelf doen, uit democratisch standpunt dus.

  Er valt zeker wat voor te zeggen, dat plusjes en minnetjes een discussie kunnen doodslaan. Daarom heb ik het goed in de gaten gehouden, en zal ik intern ook gaan evalueren. Tot die tijd heb ik het voor jullie uitgezet. Wanneer deze uitbreiding door jullie bezoekers niet op prijs gesteld wordt, dan vind ik het namelijk geen probleem om dit uit te zetten. ๐Ÿ˜‰ Uiteindelijk maken we met ons allen Weblog Zwolle tot wat het is. 8)


  Maak melding

 47. Er valt zeker wat voor te zeggen, dat plusjes en minnetjes een discussie kunnen doodslaan.

  Daar staat wel tegenover dat reacties die massaal als echt beroerd/slecht/provocerend/offtopic/etc. gezien worden, snel ‘onzichtbaar’ worden waardoor daar mogelijk minder reacties op komen en de oorspronkelijke discussie juist gemakkelijker verder in plaats van dat hij dood slaat. Het kan twee kanten op gaan volgens mij.


  Maak melding

 48. Meerdere pagina’s
  Dan nog een vraag aan jullie: momenteel heb ik het zo gebouwd, dat na 100 reacties er een tweede reactiepagina aangemaakt wordt. Dit, om langere laadtijden te voorkomen op tragere computers. Stellen jullie dit op prijs? En is 100 reacties ok, of moet dit naar 50 o.i.d. voordat een nieuwe pagina aangemaakt wordt? Of moet ook dit weer uitgeschakeld worden? ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 49. Ik ben echt razend enthousiast!
  Ik zie ook al een tweede pagina aan discussies! Erg prettig voor wanneer ik in de auto zit!
  Is er ook wel eens over gedacht om de meest recente toevoegingen bovenin te laten verschijnen?

  Er valt zeker wat te zeggen voor een democratische manier van het verbergen van reacties in plaats van admin inmenging. Ik denk echter, dat in de praktijk zal blijken dat 6 minnetjes wat te weinig is.
  Bovendien lijkt het me goed een bericht weer te tonen op het moment dat het weer omhoog gestemd is; of niet?

  Ik ben ZEKER voor een systeem van geregistreerde gebruikers. En inderdaad anoniem reageren moet ook altijd mogelijk blijven! Ik denk dat dat ook is wat Weblog Zwolle zo groot gemaakt heeft. Regelmatig zie je berichten waar WFvN, Dick, ghehe, Gezellig, Larry en noem ze maar op zich helemaal suf aan het discussiรซren zijn en er ineens inmenging komt van iemand die zelf betrokken is geweest bij het onderwerp van het nieuwsbericht. Zoiets moet je zeker niet onmogelijk maken. Registratie afdwingen zou dat ZEKER onmogelijk maken volgens mij.

  Ik ben met name blij met de mail notificatie!

  Waar is de site ook al weer in gemaakt? PHP?

  Ow ja…nog zo’n dingetje: misschien leuk als de smiley in het bericht dat je plus of min geplaatst is ook een echte smiley is. Kleinigheidje uiteraard!


  Maak melding

 50. Persoonlijk zou ik eerder gaan voor 50 reacties dan 100 per pagina.

  Ik twijfel een beetje.
  Dat van die laadtijden, ik heb zo’n vermoeden dat dat een beetje ‘achterhaald’ is. We surfen denk ik niet zoveel meer op een 56k6 modempje ofzo. Maar voor de leesbaarheid en het overzicht kan het wel veel doen.

  Waar de grens voor mij moet liggen? Ik heb het idee dat 25 een vrij gangbaar aantal pagina’s is op internet. Een bericht terugzoeken op een bladzijde van 100 pagina’s is een stuk lastiger dan op bijvoorbeeld pagina 3 van 4 met elk 25 berichten. Met name als een discussie langer wordt, wordt het steeds lastiger om terug te vinden waar je gebleven was met lezen.

  Ik denk dus dat ik met Plantje meega en mogelijk zelfs nog een stapje verder wil gaan met 25 berichten per pagina.

  Verder zou ook gedacht kunnen worden (zodra mensen kunnen registreren) aan een zelf te bepalen aantal berichten per pagina.


  Maak melding

 51. Maar dan moet je natuurlijk niet het aantal berichten per pagina om de haverklap gaan aanpassen Hans want ik zie ineens 3 pagina’s staan met mijn bericht onderaan…. terwijl ik toch echt bovenaan pagina 2 een bericht geplaatst heb ;D
  (nu staat hij dus op 50 berichten per pagina)


  Maak melding

 52. Opnieuw bedankt voor jullie inbreng. Werkt heerlijk snel zo! ๐Ÿ˜€

  Is er ook wel eens over gedacht om de meest recente toevoegingen bovenin te laten verschijnen?

  Hier heb ik zeker over gedacht, ware het niet dat het prettiger is om van boven naar onder te lezen dan omgekeerd. Dit is ook de reden dat bij de meeste websites de reacties op volgorde staan, zodat je naar beneden kunt scrollen en door middel van F5 gewoon kunt blijven volgen.

  Ik denk echter, dat in de praktijk zal blijken dat 6 minnetjes wat te weinig is.

  Doe een nieuw voorstel! ๐Ÿ™‚

  Bovendien lijkt het me goed een bericht weer te tonen op het moment dat het weer omhoog gestemd is; of niet?

  Dit was dan ook het geval en werkte al. Bij een verborgen reactie werden de punten niet meer getoond, om te voorkomen dat het een onderlinge vete zou worden om net dat ene beslissende puntje steeds te (laten) geven zodat een reactie weer getoond zou worden. Expres een beetje mysterieus dus in zo’n geval! ;D

  Registratie afdwingen zou dat ZEKER onmogelijk maken volgens mij.

  Dit gaan we dan ook NOOIT doen! Weblog Zwolle zal altijd gewoon open blijven, waarbij niet-ingelogde bezoekers er qua functionaliteit nooit op achteruit zullen gaan.

  Waar is de site ook al weer in gemaakt? PHP?

  Ja, PHP. Het CMS is een zwaar gemodificeerde versie van Joomla. Weinig van de oorspronkelijke broncode is nog aanwezig, alles heb ik consequent geoptimaliseerd op beveiliging en prestaties.

  Ow ja…nog zo’n dingetje: misschien leuk als de smiley in het bericht dat je plus of min geplaatst is ook een echte smiley is. Kleinigheidje uiteraard!

  Sterker nog, ik vind hem irritant. Wanneer ik stemmen weer inschakel, haal ik deze weg. Even afwachten op een puntenvoorstel! ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 53. Dat van die laadtijden, ik heb zo’n vermoeden dat dat een beetje ‘achterhaald’ is. We surfen denk ik niet zoveel meer op een 56k6 modempje ofzo.

  Mee eens! ๐Ÿ˜€ Ik doelde meer op het CPU-gebruik: een browser als IE vraagt meer van de CPU tijdens het “parsen” van JavaScript, dan een browser als Firefox (zeker 3.5). Om bezoekers die IE gebruiken tegemoet te komen, vond ik dit een vrij nobele uitbreiding. :-*

  Ik denk dus dat ik met Plantje meega en mogelijk zelfs nog een stapje verder wil gaan met 25 berichten per pagina.

  30 Lijkt me een mooi getal. ๐Ÿ™‚

  want ik zie ineens 3 pagina’s staan met mijn bericht onderaan…

  Irritant he, cache! En nu ga ik het weer aanpassen, naar 30. Wat een ellende! ;D (Gaat vanzelf goed straks)

  Verder zou ook gedacht kunnen worden (zodra mensen kunnen registreren) aan een zelf te bepalen aantal berichten per pagina.

  Goed idee! Dit ga ik uitbouwen in de toekomst. Althans, proberen. ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 54. Sterker nog, ik vind hem irritant. Wanneer ik stemmen weer inschakel, haal ik deze weg. Even afwachten op een puntenvoorstel!

  Ik denk dat je dat proefondervindelijk het best kan ontdekken. Je ziet dat sommige toipcs lopen als een trein. Soms is dat tussen maar een handjevol mensen. In zo’n geval zou 3 stemmen bijvoorbeeld al genoeg zijn. Zit je echter in een topic waarin veel meer mensen komen, dan zou een hoger aantal misschien wenselijk zijn. Mijn gok is dat je met -3 al aardig goed zit in eerste instantie.


  Maak melding

 55. Hans, ik heb nog wel een idee met betrekking tot het “vinden waar je bent gebleven met lezen”… Het is namelijk mogelijk om een functie in te bouwen die de lezer met รฉรฉn druk op een button naar het laatst, door de bezoeker, gelezen post gaat… (dwz… naar de laatste post die geplaatst was toen de bezoeker de vorige keer de pagina bezocht)…


  Maak melding

 56. Kijk, 25 berichten per pagina. Ik vind dit persoonlijk nog weer een stuk prettiger dan 50 berichten.

  Dank! Nog niet alle pagina’s gaan goed, maar sowieso bij nieuwe nieuwsberichten, geplaatst vanaf nu, zou het consequent goed moeten gaan. Hier blijft het nog even lastig, maar gewoon steeds de laatste pagina volgen is hier ff het advies.


  Maak melding

 57. Ohnee, 30 berichten per pagina.
  Pagina 1 is mooi overzichtelijk qua lengte. pagina 2 en 3 zijn echter een stuk langer door lange berichten. Daarmee denk ik dat 50 soms toch echt teveel is voor overzicht.

  Nog een voorstel trouwens: voor de leesbaarheid nog een extra pagina erbij met alleen de laatste x (bijvoorbeeld 30) berichten. Dit zie je vrij veel op internet. Dat werkt ook wel prettig in veel gevallen.


  Maak melding

 58. Het is namelijk mogelijk om een functie in te bouwen die de lezer met รฉรฉn druk op een button naar het laatst, door de bezoeker, gelezen post gaat…

  Klopt! Alleen voor niet-geregistreerde bezoekers zou dit via (nog meer) cookies moeten, iets waar ik geen voorstander van ben en wat niet goed werkt in de praktijk. Daarom overweeg ik deze functionaliteit straks voor ingelogde bezoekers. Dit kan dan d.m.v. sessies. ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 59. Alleen voor niet-geregistreerde bezoekers zou dit via (nog meer) cookies moeten, iets waar ik geen voorstander van ben en wat niet goed werkt in de praktijk.

  Vind je? Ik bezoek zelf altijd het forum van FC Twente. Daar heb ik geen acount en het werkt prima! (zie http://www.fctwente.net/fanzone_forum.php).

  En een “quote” button achter “Door Hans van Eijsden, op 21 mei 2009 om 15:47” is misschien een handige optie ๐Ÿ™‚  Maak melding

 60. Hier heb ik zeker over gedacht, ware het niet dat het prettiger is om van boven naar onder te lezen dan omgekeerd. Dit is ook de reden dat bij de meeste websites de reacties op volgorde staan, zodat je naar beneden kunt scrollen en door middel van F5 gewoon kunt blijven volgen.

  Ja, is zeker een punt!

  Dit was dan ook het geval en werkte al. Bij een verborgen reactie werden de punten niet meer getoond, om te voorkomen dat het een onderlinge vete zou worden om net dat ene beslissende puntje steeds te (laten) geven zodat een reactie weer getoond zou worden. Expres een beetje mysterieus dus in zo’n geval!

  Ok, dat het aantal punten niet meer getoond wordt is goed. Maar ik moet nu nog steeds telkens op “Toon” klikken bij dat ene berichtje. Terwijl de laatste keer, dat ik de punten nog zag deze op 0 stond.

  Ik denk dus dat ik met Plantje meega en mogelijk zelfs nog een stapje verder wil gaan met 25 berichten per pagina.

  30 Lijkt me een mooi getal[/quote]
  Nee, dan ga ik ook met WFvN mee en zou ik 25 doen. (Dat rekent gemakkelijker ๐Ÿ™‚
  (Ook even testen of quoten in en quote werkt… of werkte dat sowieso al?)

  Om bezoekers die IE gebruiken tegemoet te komen, vond ik dit een vrij nobele uitbreiding.

  Deze IE gebruiker waardeert het ๐Ÿ™‚

  Overigens lijkt het reactie schermpje regelmatig te verversen. Telkens wanneer ik even naar boven scroll in de website staat het reactie schermpje ook weer bovenin. En dat terwijl ik de cursor onderin liet staan. Maar ik denk dat dit ook een IE8 dingetje is.

  Mijn gok is dat je met -3 al aardig goed zit in eerste instantie.
  Genoteerd! Plantje, wat vind jij ervan?

  Als ik de gemiddelde weblogger een beetje inschat is dat veel te weinig! Dan zien we nooit meer reacties van die arme Joop zonder dat we deze open klikken! ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 61. En een “quote” button achter “Door Hans van Eijsden, op 21 mei 2009 om 15:47” is misschien een handige optie

  Dat zou te gek zijn ja!
  Nu zorg ik telkens dat de naam er bij staat, zodat iedereen weet waar de quote vandaan komt. Met deze optie kan die functie ook naam en datum van het originele bericht erbij zetten.

  Nog iets met betrekking tot quoten… Als je in het reactie schermpje een tekst selecteert en op de quote button klikt komen de quote tags alsnog achteraan in je reactiescherm te staan. Zou ERG handig zijn als deze dan ook direct om de geselecteerde tekst komen te staan.
  Nu ben ik vaak op deze manier teksten in notepad aan het voorbereiden en paste ik ze daarna hier in.


  Maak melding

 62. Zou het? Hoewel ik het meer dan eens volledig oneens ben met hem(hm…. vreemde constructie krijgt deze zin), heb ik niet echt de neiging om hem direct een -1 te geven. Een goed verwoorde mening wil ik niet onder tafel schoffelen (omgekeerd, een onbeargumenteerde, stekende/provocerende mening juist wel)


  Maak melding

 63. Maar ik denk dat dit ook een IE8 dingetje is.

  Ik vrees van wel, kan het hier niet herproduceren namelijk. Ook de debugger geeft geen codefouten aan. Ik zal binnenkort eens kijken of ik ergens een windowsbak kan vinden! ๐Ÿ™‚

  Als ik de gemiddelde weblogger een beetje inschat is dat veel te weinig! Dan zien we nooit meer reacties van die arme Joop zonder dat we deze open klikken!

  Hihi en daarom wacht ik eerst tot jullie het met elkaar eens zijn over het getal. We hebben 2 fases: fase 1 na x aantal minpunten verbergen. Fase 2 is na x aantal extra minpunten helemaal de-publiceren. Fase 1 stond op -5 en fase 2 stond op -8. Roept u maar!


  Maak melding

 64. De-publiceren moet je denk ik voorzichtig mee zijn en hoger maken. Mensen die helemaal weggestemd worden krijgen namelijk ongetwijfeld wel direct ook nog reacties van de tegen stemmers.
  In de trant:”Ik vind je reactie waardeloos en daarom krijg je dan ook een min!” En wellicht gaat men er zelfs nog inhoudelijk op in. Als dan die waardeloze reactie weg is krijg je hele rare discussies…


  Maak melding

 65. Ik vrees van wel, kan het hier niet herproduceren namelijk. Ook de debugger geeft geen codefouten aan. Ik zal binnenkort eens kijken of ik ergens een windowsbak kan vinden!

  Er zijn hier vast nog wel mensen met IE7. Of IE8 op Vista in plaats van Windows 7. Dat moet haast wel andere resultaten geven.


  Maak melding

 66. Eens! Dit gaat dan ook naar oneindig toe, was en is mijn voorstel. Blijft over fase 1.

  Kan ook goed zijn dat er een behoefte voor een fase 2 in de loop der tijd groeit.
  Ik denk dat dit soort aanpassingen ook langzaam doorgevoerd moeten worden. Als ghehe straks zijn computer gereanimeerd heeft weet ie niet wat hem overkomt! ๐Ÿ˜€
  Heeft iemand trouwens een idee wat hij aan zijn pc heeft?


  Maak melding

 67. Ik heb wat gemist. Hij heeft z’n pc kapot? Sinds wanneer? Misschien een acuut gevalletje WeblogZwolle-gebrek ten tijde van het offline zijn van de site? ;D


  Maak melding

 68. Trouwens…als je in het linker menu klikt op een reactie zie je niet direct de laatste reactie (of misschien zelfs de betreffende reactie), maar komt je op het eerste scherm met reacties.


  Maak melding

 69. Ik ga nog eens in de tuin baggeren en daarna repeteren met de band. Later zie ik wel of er nog vanalles gedaan is.

  Overigens morgen: LITTER bij The Clash of the coverbands in muziekcafรฉ Scooters in Leeuwarden! Als het goed is worden daar ook geluidsopnames gemaakt. Kijken of ik er snel iets van op onze site kan krijgen!


  Maak melding

 70. Jup! Ik merkte dat het aantal weergegeven reacties per pagina verschilde per browser, wanneer ik iets anders dan 100 koos. Omdat dit fouten genereert, heb ik ervoor gekozen op het op 100 te zetten (beter iets dan niets).
  Omdat ik een apart script heb laten schrijven wat ervoor zorgt dat die pagina’s automatisch worden aangemaakt, heb ik de maker ervan om raad gevraagd, daar wacht ik nu op (ik houd niet van het wiel 2 keer uitvinden).. ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 71. Ja, stil he?
  Het valt me op dat het op het gehele internet vrij stil is vandaag. Netwerken als Hyves, Twitter en Facebook zijn ook veel stiller dan anders. Zou iedereen met vakantie zijn ofzo? ๐Ÿ˜ฎ


  Maak melding

 72. Ik ben aan het werken geweest en voorbereiden voor het optreden vanavond.
  Ik heb wel regelmatig hier gekeken, maar het was inderdaad ERG stil!

  Hans, eerlijk gezegd is het trouwens nog een beetje storend, dat wanneer ik in de linker balk op een reactie klik ik alsnog met de hand naar de tweede pagina moet. Dat is meer klikken voor Plantje. Is het niet handiger direct bij de laatste toevoeging te komen?

  Wanneer krijgen we de plus/min functie weer terug?


  Maak melding

 73. ๐Ÿ˜€ druk werken aan het alcoholpromillage. Aan het werk in de tuin, op de pendalen tegen de wind in of op het water aan het werk… Aan het werk met de tongriem, het was ook een heerlijk ouweh*erdagje. Maar voor de baas hard aan ’t werk, nee dat geloof ik niet ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 74. Hahaha kijkaan! ๐Ÿ˜€

  Hans, eerlijk gezegd is het trouwens nog een beetje storend, dat wanneer ik in de linker balk op een reactie klik ik alsnog met de hand naar de tweede pagina moet. Dat is meer klikken voor Plantje. Is het niet handiger direct bij de laatste toevoeging te komen?

  Plantje, ik ben het met je eens dat dat storend is, ik merkte dat ook een paar keer vandaag. Om echter dit werkende te maken, moet elke reactie in de database ook een paginanummer meekrijgen en aangezien dat steeds verandert en niet fool-proof is, is dat voor mij een stap te hoog gegerepen om dat in te bouwen, ook met het oog op reacties in het verleden die dan niet meer zichtbaar zullen zijn.
  Ik heb daarom de paginanummering (waar ik toch al niet tevreden over was) uitgezet, want ik vind een goede werking belangrijker dan nieuwe toevoegingen. ๐Ÿ˜‰

  Wanneer krijgen we de plus/min functie weer terug?

  Wanneer ik een goed puntenvoorstel heb gekregen. Volgens mij was het wachten op jou… ;D ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 75. Ik heb daarom de paginanummering (waar ik toch al niet tevreden over was) uitgezet, want ik vind een goede werking belangrijker dan nieuwe toevoegingen.

  En dat is prima, want de algemene log is ook de enige pagina die zoveel reacties herbergt…


  Maak melding

 76. lwl

  Was het nog druk op het partijcongres van de LWL

  Naar wat ik heb begrepen, zijn er grote problemen met de grote mensenmassa bij De Weijenbelt. De LWL had de kleine zaal afgehuurd, maar een uur van tevoren was de rij wachtenden al te groot om allemaal in de zaal te passen. Momenteel zijn er problemen om de stroom mensen ordelijk het gebouw te kunnen laten verlaten, zelfs de pers zit klem tussen de vele belangstellenden. Vandaar dat het nog even wachten is op inside information. ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 77. Fietsen
  Volgens mij zijn hier nog wel eens fietsers te vinden. Wie weet een leuke fietsroute van Zwolle naar Nieuwleusen of Balkbrug?


  Maak melding

 78. Die wegereef kan niet fluiten, loopt vaak uit de hand met hem, zie vaak wedstrijden met ajax en feijenoord. Nu naait hij fc zwolle weer. Bah, vriendje van uilenberg zeker.


  Maak melding

 79. Naar wat ik heb begrepen, zijn er grote problemen met de grote mensenmassa bij De Weijenbelt. De LWL had de kleine zaal afgehuurd, maar een uur van tevoren was de rij wachtenden al te groot om allemaal in de zaal te passen. Momenteel zijn er problemen om de stroom mensen ordelijk het gebouw te kunnen laten verlaten, zelfs de pers zit klem tussen de vele belangstellenden. Vandaar dat het nog even wachten is op inside information. ๐Ÿ˜€

  Eeeeeeeeeehm….. ik zit even te kijken hoe ik die smilie moet lezen…. mijn gok is dat je verhaal niet geheel op feiten berust is…. ;D


  Maak melding

 80. ’t is maar goed dat je die smilie erbij gezet hebt want anders had ik me echt even flink achter de oren gekrabd….

  Volgens mij zijn hier nog wel eens fietsers te vinden. Wie weet een leuke fietsroute van Zwolle naar Nieuwleusen of Balkbrug?

  Hele goeie….. vraag that is….
  Ik ben net eens even wat aan het kijken geweest maar het is allemaal vrij oersaai. Recht-toe-recht-aan zo’n beetje. Tja, je kan natuurlijk niet de hoofdweg nemen maar wat parallelwegen tussen de weilanden door. Maar alsnog weinig boeiends volgens mij op dat stuk.


  Maak melding

 81. @ Merije, op 22 mei 2009 om 22:21
  Vanaf Berkum langs de Vecht, over de vechtdijk, naar Dalfsen. Daarvandaan is Nieuwleusen niet ver. Pik je nog een leuk vistrapje mee.


  Maak melding

 82. Sjeezus… ik moest me echt een weg naar binnen en naar buiten zien te banen bij dat congres. Wat een opkomst en drukte. Vooral ook zeer diepgravende debatten over het Midden-Oosten, allochtonen en Berkum. ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 83. Merije kijk eens op google maps daar kun je eigen route maken. Je tikt je vertrek en aankomst punt in en google maakt een route. Deze kun je dan zelf aanpassen.


  Maak melding

 84. Jij Plantje? Moest je terugkomen van de baas omdat je stout was geweest

  Nee, ik moet wat dingen af hebben. Ook wij kunnen het in deze tijd niet permiteren om dingen een beetje voor ons uit te schuiven. Klanten zijn ook kritischer naar ons toe.


  Maak melding

 85. Wanneer ik een goed puntenvoorstel heb gekregen. Volgens mij was het wachten op jou…

  Oeps…
  Ik zou zeggen: -10 is fase 1 (reactie verbergen)
  Fase 2 voorlopig uit zetten.

  Als ik kijk naar de discussies die ik in de afgelopen jaren voorbij heb zien komen zal een misplaatste reactie al snel op -10 zitten. Een misplaatste reactie kan namelijk al snel op 5 reacties rekenen. Neem daar in mee, dat het gemakkelijker is om even op het minnetje te klikken…

  Jullie zullen ongetwijfeld ook ergens een overzichtje van de minnetjes hebben. Ik neem aan, dat dit allemaal in een database opgeslagen wordt, dus er zal redelijk gemakkelijk een rapportje van te maken zijn. Dan zou je nog altijd mensen die telkens over de schreef gaan en diep in de min komen een mail kunnen sturen.

  Om echter dit werkende te maken, moet elke reactie in de database ook een paginanummer meekrijgen en aangezien dat steeds verandert en niet fool-proof is, is dat voor mij een stap te hoog gegerepen om dat in te bouwen, ook met het oog op reacties in het verleden die dan niet meer zichtbaar zullen zijn.

  Dat is bijzonder! Hoezo verandert het pagina nummer? Reacties worden toch in chronologische volgorde toegevoegd? Tja, als er reacties verborgen worden schuift de boel natuurlijk weer wat naar boven. Dan zou je de hele sequence in de database weer moeten updaten.


  Maak melding

 86. Tja, als er reacties verborgen worden schuift de boel natuurlijk weer wat naar boven.

  Maar een verborgen reactie behoudt wel zijn nummer in de database. Wanneer je het aantal berichten op bijvoorbeeld 25 zet, dan telt het script het verborgen bericht ook gewoon mee…


  Maak melding

 87. Ahum…sorry…goeiemorgen Plantje… :S

  Inderdaad: het gaat om het รกรกntal berichten en niet hoe lang ze zijn. Een verborgen bericht blijft meetellen in het aantal.

  Ja, in dat geval begrijp ik niet hoe het pagina nummer zou kunnen wijzigen eigenlijk… Dat zou alleen kunnen als er met een fase 2 stemsysteem berichten verwijderd worden.


  Maak melding

 88. Ik zou zeggen: -10 is fase 1 (reactie verbergen)

  Voor mekaar! het stemmen staat aan. Wanneer dit toch niet goed blijkt te gaan (wanneer discussies erdoor doodslaan of wanneer het stemmen zelf onderwerp van discussie gaat worden buiten de Algemene Log om) dan kijken we er opnieuw naar.

  Fase 2 voorlopig uit zetten.

  Ook geregeld! ๐Ÿ˜‰

  Ik neem aan, dat dit allemaal in een database opgeslagen wordt, dus er zal redelijk gemakkelijk een rapportje van te maken zijn

  Ja hoor, geen probleem… ๐Ÿ˜€

  Ja, in dat geval begrijp ik niet hoe het pagina nummer zou kunnen wijzigen eigenlijk…

  Ik dus ook nog niet helemaal, ik ben dit nu aan het uitzoeken. Sowieso wil ik paginanumering naar Ajax-scripting omzetten zodat er geen vernieuwing van de pagina nodig is.. dit in de toekomst. Tot die tijd laat ik het uit staan, want ik wil dat wanneer het er toch in zit, dat het in alle omstandigheden goed werkt. ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 89. Prima Hans, je eerste plusje is binnen.

  het is wel lichtelijk irritant dat er een popupje komt met “je stem is geteld”.
  In principe zie je dat ook als het getal van 0 naar 1 (of van 1 naar 2 etc.) verspringt… Stel dat je nu 10 berichten moet lezen, en die wil je alle 10 beoordelen, dan moet je dus 10x dat popupje weg klikken, wat ten koste gaat van de snelheid van het lezen… wellicht weerhoudt het lezers dan ook om te stemmen…


  Maak melding

 90. het is wel lichtelijk irritant dat er een popupje komt met “je stem is geteld”.

  Helemaal mee eens. Ik ben dol op zulke eye-openers, thanx! Heb het meteen aangepast in de broncode. ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 91. U kunt niet meer dan รฉรฉn keer op het dezelfde reactie stemmen

  Dat is niet helemaal waar… als je eerst op + drukt, kun je nog wel op – drukken… (maar daarna op beide niet meer… sorry plantje, geen +je voor jou dus :o)


  Maak melding

 92. en ook de spelvaud weggehaald hehe

  Was me nog niet eens opgevallen ;D

  Maar ik zie dat het dus mogelijk blijft om ?n een + ?n een – te geven?


  Maak melding

 93. Maar ik zie dat het dus mogelijk blijft om ?n een + ?n een – te geven?

  Jazeker! Dit geeft mensen de mogelijkheid om zichzelf te corrigeren (wanneer per ongeluk gedrukt) en voorkomt onnodige mail naar admins met verzoeken om stemmen ongedaan te maken. Ik spreek uit ervaring… ;D


  Maak melding

 94. voorkomt onnodige mail naar admins met verzoeken om stemmen ongedaan te maken

  Gebeurt dat serieus?! Dat vind ik wel erg… ik neem en +/- systeem nooit zo heel erg serieus… dat komt omdat ik er negatieve ervaringen mee heb op nujij… wellicht dat het hier beter gaat… we zullen zien ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 95. Bedankt voor de fietstips. Heb uiteindelijk zelf een route uitgestippeld. Laatste stuk idd wat saai, maar ik moest nu eenmaal naar Nieuwleusen toe. Dick, waar is die vistrap dan?


  Maak melding

 96. – Foto was te groot – Max 470 pixels breed of hoog.

  Als je iemand een plusje geeft staat er 1 in plaats van +1.
  Als je een keer ververst staat er volgens mij wel +1. En ik dacht in het begin dat dat alleen maar was als je iemand twee keer een plusje probeerde te geven.


  Maak melding

 97. Mijn vorige toevoeging ligt nog steeds ter beoordeling bij de admins

  Ik heb hem gepubliceerd, ook nog eentje van Dick zag ik.
  Goed dat we hier mooi kunnen testen op deze manier! Ik heb wel vaker gemerkt dat een reactie om onverklaarbare wijze niet meteen door werd geplaatst maar eerst ter goedkeuring bleef staan. Ik vermoed toch dat dit in mijn antispam-gedeelte zit (om te voorkomen dat bots hier casino-spam gaan neerplanten e.d.) dus dit heb ik nu uitgezet. Even kijken of zich nog problemen ermee gaan voordoen. ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 98. Heb je al enig idee hoe het zit met links die vernaggeld worden? Die van Dick hier vlak boven werkt wel maar een paar pogingen van mij zijn om de รฉรฉn of andere reden mislukt; ze worden afgeknipt op een niet te voorspellen plek, tenminste, ik kan het niet voorspellen. In het aantal karakters zit het in ieder geval niet.

  De link die het bij mij tot 2x toe niet deed was deze (nu dus nog een poging):
  linkje naar verkeer en waterstaat

  gewoon geplakt:

  http://www.verkeerenwaterstaat.nl/Images/Wijzigingen RVV per 1 mei 2009-deftekst1_tcm195-244002.pdf

  ik weet niet of deze tags werken, ik probeer het wel even:
  http://www.verkeerenwaterstaat.nl/Images/Wijzigingen RVV per 1 mei 2009-deftekst1_tcm195-244002.pdf


  Maak melding

 99. Linkjes

  ze worden afgeknipt op een niet te voorspellen plek

  Op zich is die plek wel te voorspellen. In dit geval zitten er namelijk spaties in de link, zodat deze niet meer als 1 woord gezien wordt. Wanneer je een problematische link met spaties hebt, dan is het handiger om het in te korten d.m.v. een onderstreept stuk tekst, of door gebruik te maken van http://tinyurl.com die een lang en lelijk adres mooi kort en leesbaar maakt, speciaal voor dit doel uitgevonden. ๐Ÿ˜‰
  P.S. Het probleem met niet meteen publiceren heb ik inmiddels ook opgelost. Ik had ergens 1 komma teveel…


  Maak melding

 100. Tinyurl ken ik. Maar toch raar dat spaties (die notabene als procent20 in de link staan en dus niet als spatie) zo weggepikt worden terwijl ik de link tussen url-tags gezet heb. Valt daar niet wat mee te doen dat spaties en procent20-jes lekker genegeerd worden zodra ze tussen url-tags staan?

  Dan dat onderstrepen. Dat zal vast werken als ik de link gewoon plak maar dat zou layoutvern**kend kunnen zijn. Lange links plak ik daarom liever tussen de tags in combinatie met een kortere aanduiding. Maar onderstrepen werkt neem ik aan niet als ik werk met url-tags en een woord dus woordje maar dan met rechte haken uiteraard.
  Toch even proberen wat voor rare dingen er gebeuren als ik wel underlinetags ga gebruiken binnen dit verhaal:

  http://www.verkeerenwaterstaat.nl/Images/Wijzigingen RVV per 1 mei 2009-deftekst1_tcm195-244002.pdf[/u]]testje

  maar nee, in het voorbeeld zie ik dat dat dus niet werkt.

  Dan jouw trucje proberen:
  http://www.verkeerenwaterstaat.nl/Images/Wijzigingen RVV per 1 mei 2009-deftekst1_tcm195-244002.pdf

  Helaas kan ik niet zien of het klikbaar is of niet in het voorbeeld. Dus post ik het bericht om te zien wat er precies uitrolt.


  Maak melding

 101. Ik word niet goed. Wat is er verkeerd gegaan bij het laatste bericht?

  Daar heb ik _dacht ik_ alleen de link tussen onderstreeptags gezet en dat zwikkie weer tusen urltags


  Maak melding

 102. UBB-codes
  Haha het zit niet mee he?

  – De basis-UBB-coderegels gelden, aldus http://www.friendstoo.nl/UBB.html
  – URL’s die beginnen met http worden keurig vanzelf onderstreept
  – URL’s dienen geen spaties te bevatten. Procenttekens worden om beveiligingsredenen niet meegeparsed door onze scripts, voor dit soort gevallen is TinyURL een oplossing
  – Handmatig onderstrepen met [ u ] en [ /u ] is niet nodig en heeft geen uitwerking

  Heb je hier wat aan? ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 103. Nee, het zit niet mee en ja, daar heb ik wel wat aan. Dank. Ik heb je in ieder geval verkeerd begrepen met die onderstreepcodes.

  Maar het komt er dus op neer dat er maar รฉรฉn ding over blijft: tinyurl wil je het netjes houden.

  Nu nog even zien te onthouden (niet m’n sterkste punt)


  Maak melding

 104. Hm, leuk trouwens, meer baiss-UBB-codes. Ze werken echter niet allemaal:

  [m]tekst[/m] bewegende tekst
  [music]http://www.url.nl/music.mp3[/music] muziek (Alleen op profiel)
  [glow=#FF0000]tekst met een gloed[/glow] Tekst met een gloed

  Niet dat het allemaal zo nuttig is trouwens. Muziekachtergrondje? Ik heb standaard het geluid van m’n pc uit staan…. en dat is niet voor niets. Glow? machtig leuk maar wel erg schreeuwerig. Bewegende tekst? Idem.
  Kleurtjes kunnen _zo af en toe_ wel een keer handig zijn maar kunnen ook snel een chaos maken. Groter lettertype? Ook weer wat storend voor de leesbaarheid.

  De tags die aangeleverd worden in het menu boven het venster zijn denk ik wel voldoende. Goed, de quote-tags staan er extra bij en vind ik uitermate handig.


  Maak melding

 105. Ik had ergens 1 komma teveel…

  Haha! De enthousiaste programmeur… waar ken ik dat van? ๐Ÿ˜‰

  Ben zelf een tijdje offline geweest omdat ik even een nieuwe router moest installeren. En potdomme! Mijn hele internet lijkt wel sneller!


  Maak melding

 106. hรฉรฉรฉรฉ…. m’n haken zijn verwijderd >:(

  ehm…. dan accolades?

  {url=http://www.hierjelink.nl}en hier je tekxt{/url}


  Maak melding

 107. Goed bezig! -P- is dan wel benieuwd wat voor werk je doet, als je op zondagochtend aan het werk bent… of ben je verloren tijd van van de week aan het inhalen? ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 108. Ik ben computernerd ๐Ÿ™‚ Hoewel ik mij tegenwoordig steeds meer op functioneel vlak begeef. Op het moment zijn we een grote systeem implementatie aan het doen bij GasTerra.
  En ik moet bekennen, dat ik inderdaad wat werk aan het verrichten ben dat ik eigenlijk afgelopen vrijdag had moeten doen! ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 109. Ah, computernerd ;D Dan zit je hier nu wel goed, nu Hans de boel flink aan het verbouwen is… Succes ermee in ieder geval.


  Maak melding

 110. Over een tijdje kan je fietsen!! ๐Ÿ˜€

  goed…. okee…. pontje of spoorbrug met fietspad ernaast…. hm…. wat heeft meer charmes…. moeilijk, moeilijk, moeilijk ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 111. tjalling bedoeld pappie en mammie? Koko vandaag met kinderen ijsje gegeten. gisteren met vriendin gakbal gehad en eergister met vrouw,broer en schoonzus bij De Pierik gegeten:D en dat allemoal zonder mien va en moe:P


  Maak melding

 112. Hans, de stemknoppen werken niet meer in het “Fusion of dance” topic! Net daar waar het zo hard nodig is ๐Ÿ˜‰

  =========

  De stemknop werkt hier normaal.
  Je kan meer รฉรฉn keer stemmen.


  Maak melding

Reageer