Start Beachsportschool op De Pelikaan

Zwolle – De Zwolse sportverenigingen sv HTC, Oranje Zwart, ZMHC en tennisvereniging De Pelikaan verenigd en samenwerkend vanuit de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, starten per 1 juni a.s. hun eigen Beachsportschool. Deze stap wordt gezet nadat vorig jaar door de Stichting een nieuwe Beachsportaccommodatie werd aangelegd. Vorig jaar trok de accommodatie ruim 500 sporters per maand. Dit was voor de verenigingen reden genoeg om structureel Beachsport aan te gaan bieden vanuit een eigen Beachsportschool.

De Pelikaan-verenigingen maken onderdeel uit van het Proeftuinen-project van NOC*NSF en het ministerie van VWS. Doelstelling is om met vernieuwend sportaanbod meer mensen aan het sporten bewegen te krijgen en te houden. “Het feit dat wij vanaf nu structureel Beachsporten kunnen aanbieden en Beachsporters aan ons kunnen gaan binden past in de doelstelling die wij hebben als proeftuin” aldus verenigingsmanager Diederik Meijntjes. Vooralsnog wordt vanuit de school i.s.m. de sportbonden eerst gestart met Beachvolleybal en Beachsoccer. Voor wat betreft Beachvolleybal worden op dinsdag, vrijdag en zondag mogelijkheden van spelen en trainen aangeboden. Beachsoccer is van juni t/m september iedere maandagavond mogelijk.

In samenwerking met de NeVoBo en Hogeschool Windesheim wordt deze week ook gestart met de trainerscursus Beachvolleybal Trainer 2. Zo’n 18 volleyballiefhebbers uit Zwolle en regio hebben zich ingeschreven voor deze cursus. Daarnaast trainen sinds vorige week iedere dinsdag- en donderdagmiddag talentvolle Beachvolleyballers uit Noord-Oost Nederland o.l.v. NeVoBo-trainers op De Pelikaan om zich voor te bereiden op het aankomende beachseizoen.

Vanuit de Beachsportschool worden deze zomer ook verschillende gratis toegankelijke Beach- activiteiten georganiseerd. De eerste activiteit is woensdag 27 mei a.s., om 19.00 uur met een heuse Beach Soccer Interland tussen Nederland en Duitsland. Voorafgaand aan deze interland worden op de accommodatie o.a. de eerste Beachsportschool-lidmaatschappen uitgereikt.

Naast de Beachsportschool zijn en blijven er voor scholen, sportverenigingen en bedrijven voldoende mogelijkheden om gebruik te maken van de Beachsportaccommodatie.

Mogelijkheid voor inschrijven en informatie over de Beachsportschool De Pelikaan staat vermeld op www.pelikaan-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer