Horecaman Nico van Zon overleden

Zwolle – Afgelopen nacht is horecaman Nico van Zon overleden. Zwollenaar Van Zon was voorzitter Horeca Nederland, afdeling Zwolle. Op vrijwillige basis was de bekende horecaman bestuurlijk actief voor Kamer van Koophandel en de horeca. Voor zijn inzet kreeg de heer Van Zon recent nog een lintje in Zwolle. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Zon werd 62 jaar.

Naast de verantwoordelijkheid voor zijn eigen horecabedrijf lunchroom Blocks, erkend leerbedrijf, heeft de heer N.T. van Zon als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle een stimulerende en grensverleggende rol gespeeld in Zwolle en de regio. Na zijn afscheid als voorzitter was hij vrijwillig in adviserende zin betrokken. Binnen Koninklijke Horeca Nederland was hij meer dan 15 jaar lid van het regiobestuur van Overijssel en lid van de ledenraad van de landelijke vereniging. Hij is altijd in staat geweest over de grenzen van het eigen horecabedrijf heen te kijken en te investeren in de kwaliteit van de bedrijfstak en de mensen die er werken. Zo is hij jarenlang betrokken geweest bij de Stichting Vakonderwijs Horeca in Zoetermeer, waarvoor hij jaarlijks belangeloos examens op LBO/MBO niveau heeft afgenomen.

Hij besefte dat de horeca een verantwoordelijke rol heeft als het ging om een leefbare en veilige samenleving, waar alcoholproblematiek hoog op de politieke agenda staat. Daarnaast is er de verantwoordelijkheid van de horeca in de naleving van veiligheidsvoorschriften. De heer Van Zon heeft met zijn ervaring, deskundigheid en betrokkenheid geïnvesteerd in de horeca en een veiliger samenleving.

Artikel delen:

Reageer