Patrick Oeij versterkt 1e team Tafeltennis Zwolle

Zwolle – De 15-jarige Patrick Oeij, een van de talentvolle jeugdspelers van AA-Drink/FVT uit Rotterdam, speelt het volgende seizoen bij Tafeltennis Zwolle. Beide verenigingen zijn overeengekomen dat Patrick Oeij zich gedurende een seizoen – op uitleenbasis- verder ontwikkelt in het sterke eerste divisieteam van Tafeltennis Zwolle.

Patrick speelde het afgelopen seizoen met het tweede team van de Rotterdammers in de tweede divisie en won daarin 23 van zijn 30 potjes. AA-Drink/FVT heeft gekozen voor een verjonging van hun eerste team, dat in de eredivisie uitkomt. De al wat oudere teamgenoten van Patrick zijn doorgeschoven naar het eerste team, waardoor er voor Patrick geen team was, dat op het voor hem gewenste niveau kon spelen. Bij Tafeltennis Zwolle kan hij nu wel de benodigde ervaring op een hoger niveau opdoen.

De vereniging Tafeltennis Zwolle telt momenteel meer dan honderd jeugdspelers en het bestuur van de vereniging vindt het ook om die reden prettig dat een jonge speler het eerste herenteam komt versterken. De andere spelers van het team zijn Robert Jan van der Heiden, Gerben Last en Matthias Sijstra. Samen met de technische staf zullen zij er weer alles aan doen om een toonaangevende rol in de eerste divisie te spelen en aan de deur van de eredivisie te kloppen.

Tafeltennis Zwolle en AA-Drink/FVT zien beiden het belang van samenwerking in om zowel het tafeltennis als individuele spelers te stimuleren. Beide verenigingen proberen op een vernieuwende manier het tafeltennis op de kaart te zetten in respectievelijk Zwolle en Rotterdam. Dat dat goed lukt blijkt wel uit de groei die de verenigingen doormaken, met name bij de jeugd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Kwestie van goede afspraken
    Mark, bedankt voor je zorgen. Gelukkig zijn daarover goede afspraken gemaakt met zijn club in R’dam. Daar zal hij voornamelijk blijven trainen. Dat zal dus geen probleem zijn. Dat is ook het voordeel van zulke zaken in goede samenwerking regelen.


    Maak melding

Reageer