Zwolse jonge mantelzorgers naar Tweede Kamer

Zwolle – Vier jonge mantelzorgers van Steunpunt Informele Zorg in Zwolle zijn op 27 mei te gast bij Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) in Den Haag. Van Hijum raakte eerder dit jaar tijdens een werkbezoek in Zwolle onder de indruk van het werk van het steunpunt.

Het steunpunt ondersteunt jonge mantelzorgers, jongeren in de leeftijd van twaalf tot twintig jaar die thuis de zorg voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid op zich nemen. Volgens Van Hijum zijn jonge mantelzorgers voor velen een onbekende groep. “Het is belangrijk dat jongeren die thuis de zorg van een ouder of broer of zus op zich nemen niet worden vergeten. Deze jongeren moeten op tijd voldoende aandacht en hulp krijgen, zodat ze niet in de problemen komen wanneer het teveel wordt”, aldus Van Hijum.

Steunpunt Informele Zorg in Zwolle ondersteunt de jonge mantelzorgers en streeft ernaar de problematiek van deze jongeren onder de aandacht te brengen binnen de politiek, in het onderwijs en in de hulpverlening.

Eén op de tien jongeren zorgt thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. Zij lopen het risico overbelast te raken. Vijf procent van hen loopt zelfs ernstige schade in zijn ontwikkeling op.
Eén van de vier jonge mantelzorgers, Esther, reikt tijdens het bezoek aan de Tweede Kamer een schilderij uit aan Van Hijum. Het kunstwerk is door de jongere zelf vervaardigd tijdens één van de activiteiten van het steunpunt.

Artikel delen:

Reageer